Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.13. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.13. vasárnap

agrarszektor.hu
A Dunántúlon zavartalan napsütés várható, de a Dunától keletre a nap első felében lehetnek felhősebb területek is, majd délutánra jórészt ott kis kiderül az ég - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.03.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.03.13.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.03.13.) napon.

2022.03.13. vasárnap: A Dunántúlon zavartalan napsütés várható, de a Dunától keletre a nap első felében lehetnek felhősebb területek is, majd délutánra jórészt ott kis kiderül az ég. Csapadék nem lesz. A délkeleti, keleti szelet az Észak-Dunántúlon időnként élénk, Sopron környékén esetleg erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 10, 11 fok körül alakul. Késő estére +1 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Továbbra is az átlagosnál hidegebb és igen száraz levegő van fölöttünk. Emiatt főként éjjel és reggel ha tartósan a szabadban tartózkodunk az ereink összehúzódnak, ezáltal rosszabb lesz a bőrünk vérellátottsága, amely hamar a bőr kiszáradásához vezet, és különösen a végtagjaink gyors kihűlését eredményezheti. A levegő alacsony páratartalma miatt pedig a felsőléguti hurutos megbetegedések esélye növekszik, hiszen a nyálkahártya kiszáradhat. A nagy napi hőingás miatt figyeljünk a réteges öltözködésre.

A következő napon várható időjárás

2022.03.14. hétfő: Derült, napos, száraz időben lesz részünk, majd késő délutántól nyugat felől fátyolfelhők érkezhetnek. A déli, délkeleti szelet a Kisalföldön időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet csúcsértéke 9 és 14 fok között várható.

Friss híreink:

Filléres csodaszer: nem is gondolnád, mi mindenre használható a szappan a kertben
Bizonyára áldás, ha valaki saját kerttel rendelkezik, hiszen magának termesztheti meg a szebbnél szebb, finomabbnál finomabb zöldségeket és gyümölcsöket, de akár még szép, színes, illatos virágokat is. Emellett nagyszerű kikapcsolódási lehetőség is, kellemes perceket, órákat tölthetünk el a kis veteményesünkbe. Persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy nem csak jóságokból járhat ki a kerttulajdonosoknak, hiszen jó néhány dologra oda kell figyelni. Rágcsálók, betegségek, rovarok, bogarak, időjárás és még sorolhatnánk. Utóbbira nem tudunk közvetlenül hatni, ám a gondozást és a kártevők távoltartását felturbózhatjuk. Méghozzá szappannal. Hogy hogyan? Az a cikkünkből kiderül!

Teljes hátraarc: már nem szállítanak Oroszországba a nagy mezőgépgyártók
Drasztikus lépésre szánta el magát a John Deere: a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója a héten felfüggesztette oroszországi üzleti tevékenységét, és a továbbiakban nem értékesít és nem szállít gépeket, illetve alkatrészeket az országba. Hasonló döntést hozott az építőipari gépeket gyártó Caterpillar, és a fejőrobotokat és egyéb, a tejtermelés- és feldolgozás szempontjából létfontosságú berendezéseket gyártó Lely is.

Műtrágya kisokos nem csak kezdőknek: ezeket rontják el a legtöbben használatkor
Az elmúlt hónapokban nagyon durván megemelkedtek az inputanyagárak, élen a műtrágyával, az orosz-ukrán háború kirobbanása pedig csak tetézte a bajt. Az oroszok a napokban leállították az ország műtrágya-exportját, ez pedig komoly hatással van az egész globális piacra, számtalan műtrágya-alapanyag ugyanis Oroszországból érkezik. Azóta több nagy műtrágyagyártó is bejelentette, hogy csökkentenie kell termelését, egyesek pedig teljes leállásra kényszerülnek. Érdemes távolabbról is megvizsgálni a dolgot: miből áll egyáltalán a műtrágya és miért érdemes használni, megéri természetes műtrágyákkal kísérletezni a kémiai helyett, milyen típusút válasszunk a kertbe, mivel és mikor trágyázzuk a növényeket?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?