Ez kemény: ki nem találnád, melyik országba kerülhet a lengyel alma java

agrarszektor.hu
Az Egyiptomba irányuló lengyel almaexport a kötelező akkreditívek bevezetése miatt megtorpant, ami sok fejfájást okozott a beszállítóknak (Lengyelország: gyakorlatilag leállt az egyiptomi almaexport). A kivitt mennyiségek csökkenése február végén kezdődött, és márciusban is folytatódott.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A lengyel exportőrök kétségbeesetten próbáltak információhoz jutni az egyiptomi bankoktól, a kormánytól és a kairói nagykövetségüktől is. Bár a nagykövetségről hivatalos válasz még nem érkezett, a PIORiN rendszer adatai szerint áprilisban már helyreálltak a szállítások, legalábbis a volument tekintve. A havi bontásban közölt adatok szerint a tavaly áprilisi 4929 tonnával szemben 2022 áprilisában már 8242 tonna almát szállítottak a lengyelek Egyiptomba. Ezzel a fáraók földje a belarusz korlátozások miatt az idei szezonban valószínűleg Lengyelország legfőbb exportcélpontjává válik - írja a FruitVeb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?