Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.04. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.04. csütörtök

agrarszektor.hu
Derült vagy legfeljebb gyengén gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő valószínű - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.08.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.08.04.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.08.04.) napon.

2022.08.04. csütörtök: Derült vagy legfeljebb gyengén gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő valószínű. A keleti, északkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul.
Késő este 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire, különösen a kisgyermekekre és idősekre. Fennáll a hőguta veszélye, különösen a szabadban dolgozóknál. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal.

A következő napon várható időjárás

2022.08.05. péntek: Derült, napos, száraz idő várható, csak helyenként jelenhet meg kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő. Néhol megélénkül az északkeleti, keleti szél. Délutánra 31 és 37 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Igazi csodaszer készül Magyarországon: itthon alig kell, külföldre viszik a javát
A magyar méhészek mindösszesen egy százaléka foglalkozik a munkaigényes propolisszal, méhpempővel, virágporral vagy méhkenyérrel. Az Agrárszektor által megkérdezett szakemberek szerint az előbb sorakoztatott kaptártermékekben sok kedvező tulajdonság rejlik, s mint megtudtuk, szakmai berkeken belül van is egyfajta törekvés a hazai népszerűsítésükre vonatkozóan. A méhészeti termékek többségénél azonban korlátozottak az előállítási lehetőségek, ráadásul nagy tudást és sok munkát igényel a méhészek részéről is, nem véletlenül magasak a piaci árak. Az itthon megtermelt virágpor jelentős része például hűtőkamionokban hagyja el az országot Nyugat-Európa felé.

Megdöbbentő számok láttak napvilágot: brutális, ami a műtrágyapiacon folyik
Csaknem felére csökkent a műtrágya-értékesítés Magyarországon 2022 második negyedévében az előző év azonos időszakához képest. Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) elemzése alapján a legnagyobb visszaesés az ammónium-klorid és a kálium-klorid esetében történt, de a mészammon-salétrom (MAS) és Nitrosol, DAM iránti kereslet is csökkent. Az értékesítési árak ugyanakkor közel négyszeresére emelkedtek a vizsgált időszakban 2021 második negyedévéhez mérten. A növényvédő szerek esetében megállapítható, hogy az év második negyedévében a megfigyelt termékekből mintegy 20 százalékkal kevesebbet vásároltak a gazdák, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban, az értékesítési árak viszont csaknem háromszorosára emelkedtek.

Ez fájni fog a vásárlóknak: az igazi húsdrágulás csak most jön a magyar boltokban
Jelentősen megváltozott a magyarok sertéshús-fogyasztása az elmúlt évtizedekben: bár a rendszerváltást követően a fogyasztók által addig preferált sertéshúsok és húskészítmények helyét részben átvették a baromfiból készült termékek, ez a helyzet az elmúlt évtizedben rendeződni látszott. A koronavírus-járvány már egy egyensúlyi állapotba robbant be, és bár a járvány ideje alatt a magyarok sertéshús-fogyasztása mennyiségileg érdemeben nem változott, a struktúrában jelentős átalakulás volt megfigyelhető. De mi történt a sertéshús-fogyasztás terén a pandémia után, és különösen az elmúlt hónapokban? Milyen folyamatok állnak a sertéshús árának emelkedése mögött, és egyáltalán, meddig emelkedhetnek az árak? Mi várható a következő időszakban? Az Agrárszektor erről Éder Tamást, a Hússzövetség elnökét kérdezte.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?