Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.28. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.28. vasárnap

agrarszektor.hu
Ma általában többórás napsütésben lesz részünk a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de napközben a jobban összeálló gomolyfelhők miatt erősebben felhős területek és időszakok is lesznek - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.08.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.08.28.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.08.28.) napon.

2022.08.28. vasárnap: Ma általában többórás napsütésben lesz részünk a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de napközben a jobban összeálló gomolyfelhők miatt erősebben felhős területek és időszakok is lesznek. Elszórtan lehet zápor, zivatar, késő délutánig a Tiszántúlon kisebb a csapadék valószínűsége. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 35 fok között valószínű, kelet felé számíthatunk a magasabb értékekre. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2022.08.29 hétfő: A többórás napsütés mellett fátyolfelhőkre, illetve erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. A magasabbra törő gomolyfelhőkből szórványosan, legnagyobb eséllyel az ország keleti felén alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szelet élénk, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések kísérhetik. Délutánra általában 24 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Filléres trükkök zöldségtermesztéshez: ezekkel garantáltan bőséges lesz a termés

Ahhoz, hogy eredményes legyen a kertészkedés otthon, és a lehető legtöbb termést tudjuk betakarítani a zöldségekről, gyümölcsökről, nem elég csak elültetni és néha meglocsolni a növényeket. Számtalan olyan trükk és módszer akad, amikkel mi magunk is tehetünk azért, hogy a növényeink sok terméssel örvendeztessenek meg minket. Felturbózhatjuk például őket banán- vagy tojáshéjjal, de a talajtakaró használatával is sokat segíthetünk a dolgon. Összegyűjtöttük a legtutibb tippeket, amikkel garantáltan bőséges lesz a betakarítás szinte egész évben.

Alapjaiban változhat meg az öntözés a földeken: itt a spanyolok új megoldása

A BayWa AG befektetett a Spherag nevű spanyol start-up vállalkozásba. A Spherag ugyanis egy újszerű megoldást fejlesztett ki a meglévő öntözőrendszerek digitalizálására és automatizálására, ami jelentősen csökkentheti a a mezőgazdaságban a víz- és az energiafogyasztást. A Spherag az új befektetést a forgalmazási tevékenységek bővítésére és a jelenlegi megoldás további felhasználási eseteinek kidolgozására fogja fordítani a precíziós öntözés területén.

Nesze neked magyar mezőgazdaság: döbbenetes dolgokra derült fény

A koronavírus-járvány, a szomszédban tomboló háború és az aszályhelyzet által okozott számos nehézség rávilágított az élelmezés-biztonság, valamint a nemzeti szintű önellátási képesség fontosságára. Egy ilyen időszakban nem elég pusztán az agrárium vizsgálata, hanem az attól elszakíthatatlan közgazdaság analízise is nélkülözhetetlen. Habár a magyar mezőgazdaság számos hiányossággal küzd, a nehézségek leküzdhetőek például a meglévő eredményeink továbbfejlesztésével, valamint a hiányok felszámolásával. Az Agrárszektor elemzésében most az elmúlt évek trendjei mellett a jövő kockázatai és lehetőségei kerülnek szemügyre vételre.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?