Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.18. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.18. vasárnap

agrarszektor.hu
Kora délelőttig északkeleten még felhős, esős idő valószínű, majd ott is, mint máshol felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.09.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.09.18.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.09.18.) napon.

2022.09.18. vasárnap: Kora délelőttig északkeleten még felhős, esős idő valószínű, majd ott is, mint máshol felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. A gyorsan vonuló felhőtömbökből elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar, majd estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet és a csapadékhajlam is. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen tartósan erős, főleg a szélcsatornában viharos lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, magasabb értékeket a délnyugati területeken mérhetünk.
Késő este 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2022.09.19 hétfő: Az északnyugat felől érkező csapadékzóna a reggeli, délelőtti órákban elhagyja a keleti országrészt is, mögötte felszakad a felhőzet és felhőátvonulásra számíthatunk többórás napsütéssel, illetve elszórt záporral, esetleg zivatarral.Az északnyugati, nyugati szelet több helyen kísérik erős, elsősorban a magasabban fekvő helyeken időnként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 14 és 18 fok között alakul.

Friss híreink:

Másodvetés szeptemberben: itt a lista, ezeket a zöldségeket még most is elültetheted

Nem kell lemondani a friss, saját termesztésű zöldségekről ősszel, vagy akár kora tavasszal sem, számtalan olyan faj/fajta akad még ugyanis, amelyeket szeptemberben is el lehet vetni, illetve ültetni a kertben. Kerülhet ilyenkor a földbe spenót, különböző salátafélék, fokhagyma, sárgarépa, de retket is vethetünk. Ez utóbbit, valamint a salátaféléket ráadásul a szeptemberi vetés után már akár néhány héttel leszüretelhetjük, és felhasználhatjuk.

Fillérekből jutnak hozzá ehhez az élelmiszerhez az élelmes magyarok: így csinálják

Egyre nő az internetes sör- és borrendelések mértéke Magyarországon. A tavalyi év során még sokkal többen rendeltek sört az interneten, mint bort, ám az idei évben megfordulni látszik ez a trend. Tíz vásárlóból heten ugyanis inkább bort rendelnek sör helyett, ráadásul előnyben részesítik a hazai pincészetek borait. Emellett - bár a házi sörfőzéshez szükséges berendezések továbbra is népszerűek - egyre többen rendelnek borászati kellékeket is az internetről, legyen szó cefréshordóról, vagy épp szőlődarálóról.

Leáldozóban a traktornak és a kombájnak? Új gépek hódíthatják meg a földeket

Évről évre egyre többet hallani a mezőgazdaságban egyre égetőbb problémává váló munkaerőhiányról. Ez ugyanis nagyban befolyásolja, hogy mennyi munkát tudnak elvégezni a gazdálkodók a földjeiken, és hogy milyen bevételekkel számolhatnak tevékenységük során. A munkaerőhiány enyhítését célzó egyik irány a mezőgazdaság robotizációja, az emberi munkát megkönnyítendő, illetve - ahol lehet - kiváltandó. Az utóbbi években egyre többet lehetett hallani a mezőgazdasági robotokról, amelyeket egy, esetleg több feladat minél tökéletesebb és önállóbb elvégzésére fejlesztettek ki. De mit is kell tudni ezekről a gépekről valójában, milyen feladatokra milyen változatai léteznek már, vagy vannak fejlesztés alatt? Mikorra várható, hogy meghódítsák a földeket?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02