Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.27. kedd

agrarszektor.hu
A hajnalban képződött köd fokozatosan feloszlik, javulnak a látási viszonyok, eközben nyugat felől tovább növekszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.09.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.09.27.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.09.27.) napon.

2022.09.27. kedd: A hajnalban képződött köd fokozatosan feloszlik, javulnak a látási viszonyok, eközben nyugat felől tovább növekszik a felhőzet. Alapvetően erősen felhős idő várható időszakos szakadozásokkal, vékonyodásokkal. A délelőtti óráktól nyugat felől csapadékzóna érkezik, amely kelet felé helyeződik át. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar nap folyamán. A nyugatias szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb hőmérséklet általában 16 és 21 fok között várható, de a Kisalföldön ennél hűvösebb is lehet. Késő este 8 és 14 fok között alakulnak a hőmérsékleti értékek.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat.

A következő napon várható időjárás

2022.09.28 szerda: Az összefüggő felhőzet délelőtt kelet, délkelet felé elhagyja az országot, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a nap második felében azonban nyugat felől ismét egyre több, egyre vastagabb felhőzet érkezik. Reggel nagyrészt mindenütt megszűnik a csapadék, majd a nap második felében főleg a Dunántúlon fordul elő szórványosan eső, zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, majd déli szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A maximum 14 és 19 fok között várható.

Friss híreink:

Érik a műtrágya-krízis Európában: erre jobb, ha minden magyar gazda felkészül

Nem rendeződött az európai műtrágyagyártás helyzete az elmúlt hetekben: a magas földgáz- és energiaárak továbbra is súlyos döntések meghozatalára kényszerítik a gyártókat. Vannak, akik teljesen leállították a termelésüket, mások csak a gyártási kapacitást csökkentették, megint mások külföldi műtrágyákkal próbálnak kereskedni, hogy legalább a forgalmazást fenntartsák. Mindeközben nyitott kérdés, hogy lesz-e hiány az egyes műtrágyákból - mondta el az Agrárszektornak Balássy Ákos, az EuroChem Agro Hungary Kft. közép-kelet-európai vezetője. A szakember azt is hozzátette, hogy jelentős visszaesés figyelhető meg mind a kereslet, mind pedig a kínálat oldaláról, ami előbb-utóbb az árakban is megmutatkozhat.

Durván elszabadultak az árak Magyarországon: már ennyibe kerül a kenyér itthon

Aligha lehetne jobbat elképzelni annál, mint mikor egy friss, forró kávéval és egy finom péksüteménnyel a kezünkben kezdünk neki a napunknak. Ez az idill azonban hamar elszállhat, csakúgy, mint a péktermékek ára is. Mára már kezd megszokottá válni a 800-1000 forintos kenyér, a 100 forint körüli zsemle, az 500 forintot megközelítő kakaós csiga, és még sorolhatnánk. Ráadásul ezek az élelmiszerek a mindennapjaink részévé váltak, így nem feltétlenül lehet kivitelezni azt, ha egyik napról a másikra nem vásároljuk meg őket. De mégis, mi vezetett el idáig és meddig tarthat még ez az áremelkedés? A kérdések összetettek, jósolni pedig nem lehet és nem is érdemes, de egy biztos: a magyar vásárlóknak fel kell készülnie arra, hogy ezek az árak egy darabig még velünk fognak maradni.

Itt az amerikaiak nagy dobása: így védekezhetnek a gyomok ellen az élelmes gazdák

A Solinftec a Solix állományfelmérő robot után hamarosan a piacra dob egy új, automatizált gyomazonosító és -irtó robotot is. Az új Solix permetező robot, amelyet a gyomok felismerésére és permetezésére terveztek, 2023-ban lesz elérhető. A felhasználók számára gyomfolt-spray térképeket is biztosít majd, amelyeken elemzést adnak a teljes szántóföld permetezéséhez képest megtakarított ráfordítások mennyiségéről.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?