Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.05. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.05. szerda

agrarszektor.hu
A hajnalban képződött ködfoltok gyorsan feloszlanak, és napos időre van kilátás - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.10.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.10.05.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.10.05.) napon.

2022.10.05. szerda: A hajnalban képződött ködfoltok gyorsan feloszlanak, és napos időre van kilátás. Napközben egyre több és vastagabb fátyolfelhőzet érkezik, ami szűri a napsütést. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél a Dunántúl északnyugati felén időnként megélénkül.

A hőmérséklet délután 17 és 22, késő este általában 10 és 15 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2022.10.06 csütörtök: A hajnali pára, köd megszűnése után fátyolfelhős, napos idő várható csapadék nélkül. Mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalra döntően 5, 11 fok közé hűl le a levegő, a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal hidegebb lehet. Délutánra általában 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő, de északnyugaton helyenként egy-két fokkal melegebb is lehet.

Friss híreink:

Itt a háború nem várt hatása: meglepő hírek érkeztek a magyar mezőgazdaságról

Az orosz-ukrán háború jelentősen megzavarta a 2022-es globális mezőgazdasági piacokat, hiszen mind Oroszország, mind Ukrajna a háború kitöréséig a gabonafélék, a búza, a kukorica, az olajos magvak (különösen a napraforgó) és a műtrágya jelentős exportőre volt. Az energiaárak már 2021 őszén elkezdtek emelkedni, de a háború kitörése után az Európai Unió orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségének fokozatos megszüntetésére irányuló intézkedései felhajtották az energiaárakat. Mindez alátámasztotta a legfontosabb mezőgazdasági termékek és inputanyagok árának erőteljes emelkedését, amint azt az Eurostat új adatai is mutatják.

Ha sikeres szeretne lenni az agrárbizniszben, ezt ne hagyja ki!

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport a siófoki Agrárszektor Konferenciát, amely mára a hazai agrárium egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményévé vált. A kivételesen gazdag programkínálatot nyújtó kétnapos konferenciával a Portfolio következetesen arra törekszik, hogy a lehető legtöbb hasznos, üzleti döntésekben is eredményesen alkalmazható információt nyújtsa az agrárgazdasági szereplőinek, akik a rendezvényt szakmai kapcsolatépítésre is felhasználhatják. 

Kiderült az igazság: így kaszálhatnak nagyot a magyar gazdák a földeken

Nehéz időket élünk, ez kétségtelen. Szinte mindenki megoldások után kutat, amivel a jelenlegi katasztrofális helyzetet át lehet vészelni. Mindez elmondható az agrárium szereplőire is, hiszen a drasztikus módon növekvő költségek mellett nekik még a pusztító aszállyal is meg kellett/kell küzdeniük. Egyértelmű, hogy alternatívák, új megoldások, „tervek” kellenek. A gazdáknak alapvető fontosságú a megfelelő minősített vetőmag választása, hiszen ezzel - ha nem is teljes mértékben - biztosítani tudják az elfogadható mennyiségű termést. De hogy mi is a helyzet pontosan a vetőmagfronton, annak lapunk Sándorfy Andrással, a Marton Genetics ügyvezető igazgatójával járt utána. A válaszok pedig némi fényt jelenthetnek annak a bizonyos alagút végén.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?