Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.02. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.02. szerda

agrarszektor.hu
Északnyugat felől csökken a felhőzet, és a keleti, északkeleti megyék kivételével - ahol borult, párás marad az idő - többórás napsütés valószínű - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.11.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.11.02.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.11.02.) napon.

2022.11.02. szerda: Északnyugat felől csökken a felhőzet, és a keleti, északkeleti megyék kivételével - ahol borult, párás marad az idő - többórás napsütés valószínű. Délután nyugat felől magasszintű felhőzet érkezik. Gyenge eső, záporeső a nap első felében elsősorban a Dunántúl északi tájain és az Északi-középhegység térségében helyenként előfordulhat. Az északnyugati szél az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben átmenetileg megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 18 és 21, az északkeleti, keleti megyékben 13 és 17 fok között alakul.
Késő este 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.11.03 csütörtök: A magasban a frontfelhőzet felszakadozik, csökken, ugyanakkor előfordulnak tartósabban borult, párás területek is. A szitálás mellett délelőttig helyenként eső is előfordul. Nappal a köd zsugorodik, estétől terjeszkedik. A délkeleti, keleti szél néhol megélénkül. Kora délután 13, 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Egyre több magyar gazda veszi most ezeket a gépeket: megvan, mi áll a háttérben

A precíziós gazdálkodást támogató pályázat alapvetően megváltoztatta azt, hogy milyen mezőgazdasági gépeket kerestek az utóbbi időben a magyar gazdák - mondta az Agrárszektornak Illés Zoltán, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezetője. Az elmúlt hónapok történései, az alapanyagok, a gépek és az energia árának emelkedése, valamint az idei évet meghatározó aszály azonban súlyos döntés elé állította az ágazat azon szereplőit, akik komolyabb beruházásokat, fejlesztéseket terveztek. A szakember beszélt arról is, hogy mely gépkategóriák és géptípusok voltak a nagy beszerzési láz nyertesei, és melyek forgalma esett vissza, illetve hogy milyen nehézségek tapasztalhatóak az öntözéses gazdálkodás alá vont területek bővítése, és az öntözési rendszerek kiépítése terén.

Váratlan hírek érkeztek a magyar sütőtökről: ezt jobb, ha mindenki tudja

Évről évre egyre népszerűbbek a sütőtökfélék Magyarországon, és bár folyamatosan csökken ezeknek a zöldségeknek a termőterülete, mind többen keresik a jó minőségű magyar sütőtököket a piacokon és a boltokban. De a közkedveltségnek vannak már jelei is: ősszel már nem lehet anélkül fellapozni egy újságot, magazint, vagy éppen megnyitni egy oldalt, hogy ne fussunk bele néhány sütőtök alapú receptbe. De hol is tart a sütőtökfélék termesztése Magyarországon, milyen kilátások és lehetőségek vannak az ágazat előtt? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Őrült roham indult: rengeteg magyar vásárol most ezekben az üzletekben

Az év ezen időszaka az emlékekről és a megemlékezésről szól, milliónyi magyar ember jár ki szerettei sírjához. Ilyenkor mondhatni, hogy a virágbiznisz is felpörög, hiszen a temetőket ellepik a szebbnél szebb növények. Az elmúlt években azonban feje tetejére állt sok minden, kérdés, hogy ez mennyiben változtatta meg a szokásainkat, valamint, hogy a hatalmas áremelkedések mennyire érintették a „slágernövényeket”. Mindez kiderül az alábbi cikkünkből.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?