Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.03. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.03. csütörtök

agrarszektor.hu
Napközben a borult, párás területek nagysága összességében fokozatosan csökken, de a rétegfelhőzet eközben a kissé nyugatabbra fekvő tájakra is átterjedhet, délután főként a középső megyékben lehetnek még borult, párás vidékek - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.11.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.11.03.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.11.03.) napon.

2022.11.03. csütörtök: Napközben a borult, párás területek nagysága összességében fokozatosan csökken, de a rétegfelhőzet eközben a kissé nyugatabbra fekvő tájakra is átterjedhet, délután főként a középső megyékben lehetnek még borult, párás vidékek. Másutt napos idő valószínű általában csak kevés felhővel, majd délután nyugat felől növekszik a magasszintű felhőzet. Érdemi csapadék nem lesz. A déli szél Sopron körül megélénkülhet, másutt általában mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 15 és 19 fok között alakul, de ahol beragad a rétegfelhőzet ott csak 11, 14 fok lesz. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, azonban a légkör magasabb szintjein melegedés zajlik.

A következő napon várható időjárás

2022.11.04 péntek: A Dunántúlon és a középső országrészben általában borult lesz az ég, míg az ország keleti harmadán szakadozottabb, vékonyabb felhőzet mellett több órára kisüthet a nap. Nyugat felől egyre többfelé lehet számítani esőre, záporra, nyugat felé haladva egyre nagyobb mennyiségben. Míg nyugaton jelentős mennyiségű csapadék várható, a keleti országrész akár szárazon maradhat. A délkeleti, majd a Dunántúlon estétől az északi szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. Kora délutánra 13 és 21 fok közé melegszik fel a levegő, északnyugaton alacsonyabb, délkelet felé haladva egyre magasabb értékekkel.

Friss híreink:

Itt az újabb áremelés: durva kenyérdrágulás jöhet a magyar boltokban

Hónapok óta egyre drágulnak a liszt, ezzel együtt a különféle kenyerek és egyéb pékáruk ára is folyamatosan emelkedik. Noha az 1000 forintos kenyér nyáron még csak fenyegető rémkép volt, mostanra a mindennapok része lett, ahogy a 100 forint körüli zsemle és kifli is, hogy az egyes péksütemények árairól már ne is szóljunk. A riasztó drágulás hátterében számos ok húzódik meg, a búza árának emelkedésétől kezdve az energiaárak elszállásán át egészen a forint inflációjáig. Kérdés azonban, hogy meddig tarthat még ez a trend, meddig emelkedhet a liszt és a kenyérfélék ára? Hol van az a pont, ahol a magyar fogyasztók már nem vásárolják meg az adott terméket? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Egyre több magyar gazda veszi most ezeket a gépeket: megvan, mi áll a háttérben

A precíziós gazdálkodást támogató pályázat alapvetően megváltoztatta azt, hogy milyen mezőgazdasági gépeket kerestek az utóbbi időben a magyar gazdák - mondta az Agrárszektornak Illés Zoltán, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezetője. Az elmúlt hónapok történései, az alapanyagok, a gépek és az energia árának emelkedése, valamint az idei évet meghatározó aszály azonban súlyos döntés elé állította az ágazat azon szereplőit, akik komolyabb beruházásokat, fejlesztéseket terveztek. A szakember beszélt arról is, hogy mely gépkategóriák és géptípusok voltak a nagy beszerzési láz nyertesei, és melyek forgalma esett vissza, illetve hogy milyen nehézségek tapasztalhatóak az öntözéses gazdálkodás alá vont területek bővítése, és az öntözési rendszerek kiépítése terén.

Váratlan hírek érkeztek a magyar sütőtökről: ezt jobb, ha mindenki tudja

Évről évre egyre népszerűbbek a sütőtökfélék Magyarországon, és bár folyamatosan csökken ezeknek a zöldségeknek a termőterülete, mind többen keresik a jó minőségű magyar sütőtököket a piacokon és a boltokban. De a közkedveltségnek vannak már jelei is: ősszel már nem lehet anélkül fellapozni egy újságot, magazint, vagy éppen megnyitni egy oldalt, hogy ne fussunk bele néhány sütőtök alapú receptbe. De hol is tart a sütőtökfélék termesztése Magyarországon, milyen kilátások és lehetőségek vannak az ágazat előtt? Az Agrárszektor ennek járt utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?