Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.04. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.04. péntek

agrarszektor.hu
Az alacsonyszintű rétegfelhőzet, illetve a köd fokozatosan feloszlik - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.11.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.11.04.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.11.04.) napon.

2022.11.04. péntek: Az alacsonyszintű rétegfelhőzet, illetve a köd fokozatosan feloszlik. Eközben azonban nyugat felől tovább terjeszkedik, vastagszik a frontfelhőzet,.rövid (elsősorban szűrt) napos időszakok csak kevés helyen, elsősorban az ország keleti harmadán fordulhatnak elő. Északnyugat, nyugat felől csapadékzóna érkezik, amely napközben lassan kelet felé helyeződik, késő délutánra, estére várhatóan a Duna-Tisza közéig jut el. Miközben keleten addig kicsi a csapadék esélye, a Nyugat-Dunántúlon kiadós mennyiség is hullhat. A délkeleti, keleti, majd késő délutántól a Dunántúlon északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 20 fok között valószínű, a tartósan csapadékos tájakon lesznek az alacsonyabb, míg délkeleten a magasabb értékek. Késő estére többnyire 9 és 15 fok közé hűlhet a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a meleg, majd a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, tartós álmosságérzés jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reakcióidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére.

A következő napon várható időjárás

2022.11.05 szombat: Reggel, délelőtt a nyugati és középső területeken átmenetileg felszakad a felhőzet, majd újra mindenhol erősen felhős, illetve borult idő lesz a jellemző. Többfelé várható eső, zápor. A déli, délkeleti szél egyre többfelé északnyugatira fordul, sokfelé megélénkül, a Dunántúlon erős, viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 7, 13, kora délután 11, 17 fok körül alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ebbe most megéri belevágni: nagyot kaszálhat a földeken, aki ezt meglépi

Bár még a mai napig akadnak olyanok, akik a mezőgazdaságot összekötik a kopott, rezgő traktorokkal, a vasvillával és a gumicsizmával, holott az egyik - ha nem a legnagyobb - technológiai fejlődésen keresztülmenő ágazatról van szó. A modernizáció és a precízió szinte már megkerülhetetlen lett, és nem túlzás azt mondani, hogy nagy versenyhátrányban lehet az a termelő, aki nem tud, vagy éppen nem akar nyitni a legújabb technológiák felé. A talaj pedig alapköve a mezőgazdaságnak is, amit szintén érdemes lenne összekötni az új technikákkal. Hogy pontosan miről is beszélünk, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Mennyit kell fizetni a bérelt földekért? - Választ kaphat az Agrárszektor Konferencián

A gabonaárak elszabadulása és az agrárgazdaságot is elérő drágulási hullám jelentősen növelheti a hazai földbérleti díjakat és tovább emelheti a földárakat is. A Portfolio Csoport november 30-i-december elsejei jubileumi siófoki Agrárszektor Konferenciája részletesen foglalkozik azzal, milyen változások várhatók a földpiacon. Emellett szó lesz arról is, hogyan bonyolítja le a kormány a jövőre beütemezett, 300 milliárd forintos újabb állami földértékesítési programot.

Itt az újabb áremelés: durva kenyérdrágulás jöhet a magyar boltokban

Hónapok óta egyre drágulnak a liszt, ezzel együtt a különféle kenyerek és egyéb pékáruk ára is folyamatosan emelkedik. Noha az 1000 forintos kenyér nyáron még csak fenyegető rémkép volt, mostanra a mindennapok része lett, ahogy a 100 forint körüli zsemle és kifli is, hogy az egyes péksütemények árairól már ne is szóljunk. A riasztó drágulás hátterében számos ok húzódik meg, a búza árának emelkedésétől kezdve az energiaárak elszállásán át egészen a forint inflációjáig. Kérdés azonban, hogy meddig tarthat még ez a trend, meddig emelkedhet a liszt és a kenyérfélék ára? Hol van az a pont, ahol a magyar fogyasztók már nem vásárolják meg az adott terméket? Az Agrárszektor ennek járt utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?