Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.05. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.05. szombat

agrarszektor.hu
Nagyrészt borult marad az ég, csupán átmenetileg és inkább csak az északnyugati megyékben szakadozhat fel a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.11.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.11.05.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.11.05.) napon.

2022.11.05. szombat: Nagyrészt borult marad az ég, csupán átmenetileg és inkább csak az északnyugati megyékben szakadozhat fel a felhőzet. Főként az ország keleti felén többfelé valószínű újabb eső. Az északnyugati szél a Dunántúlon többfelé megerősödik, a hegyekben és a Balatonnál viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 között alakul, a Viharsarokban lesz az enyhébb idő. Késő estére 7, 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2022.11.06 vasárnap: Kezdetben erősen felhős lesz az ég, majd vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de főleg a Duna-Tisza közén és a Dunántúl nagy részén nagy területen maradhat felhős, párás az idő. Reggelig még többfelé, napközben egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, délután már csak elvétve lehet csapadék. Az északi, északkeleti szelet elsősorban a Dunántúlon kísérik élénk, időnként erős lökések. Hajnalban 4, 11, kora délután általában 11, 17 fokot mérhetünk, de a tartósabban felhős tájakon hidegebb is lehet.

Friss híreink:

Szinte bárhol megterem ez a szupernövény: sokan nem tudják, de igazi csodaszer

Népszerű a csipkebogyó az Agrárszektor által megkérdezettek szerint, s bár a termesztése még nem is annyira nagy falat, a betakarítás annál inkább munkaigényes és aprólékos feladat. A csipkebogyóból készült lekvárt sokan keresik, de a növény más módon feldolgozott formái, többek között az olaj sem népszerűtlen a vásárlók körében.

Ebbe most megéri belevágni: nagyot kaszálhat a földeken, aki ezt meglépi

Bár még a mai napig akadnak olyanok, akik a mezőgazdaságot összekötik a kopott, rezgő traktorokkal, a vasvillával és a gumicsizmával, holott az egyik - ha nem a legnagyobb - technológiai fejlődésen keresztülmenő ágazatról van szó. A modernizáció és a precízió szinte már megkerülhetetlen lett, és nem túlzás azt mondani, hogy nagy versenyhátrányban lehet az a termelő, aki nem tud, vagy éppen nem akar nyitni a legújabb technológiák felé. A talaj pedig alapköve a mezőgazdaságnak is, amit szintén érdemes lenne összekötni az új technikákkal. Hogy pontosan miről is beszélünk, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Mennyit kell fizetni a bérelt földekért? - Választ kaphat az Agrárszektor Konferencián

A gabonaárak elszabadulása és az agrárgazdaságot is elérő drágulási hullám jelentősen növelheti a hazai földbérleti díjakat és tovább emelheti a földárakat is. A Portfolio Csoport november 30-i-december elsejei jubileumi siófoki Agrárszektor Konferenciája részletesen foglalkozik azzal, milyen változások várhatók a földpiacon. Emellett szó lesz arról is, hogyan bonyolítja le a kormány a jövőre beütemezett, 300 milliárd forintos újabb állami földértékesítési programot.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55