Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.11. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.11. péntek

agrarszektor.hu
Az éjszaka képződő ködfoltok délelőtt feloszlanak, majd közepesen felhős időre számíthatunk, legalább pár órára mindenütt kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.11.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.11.11.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.11.11.) napon.

2022.11.11. péntek: Az éjszaka képződő ködfoltok délelőtt feloszlanak, majd közepesen felhős időre számíthatunk, legalább pár órára mindenütt kisüt a nap. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.
Késő estére 3 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

A következő napon várható időjárás

2022.11.12 szombat: Az éjszaka többfelé képződő köd és rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmarad, másutt változó vastagságú közép- és magasszintű felhőzet valószínű. Szitálás előfordulhat, elvétve gyenge eső sem kizárt. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Délutánra általában 10 és 15 fok közé melegszik a levegő, de a tartósan borult részeken hűvösebb maradhat az idő.

Friss híreink:

Megőrülnek külföldön ezért a magyar húsért: itthon alig kell, pedig van bőven

Magyarországon a képzeletbeli dobogóról letaszíthatatlannak tűnik egyelőre a csirke, a sertés és a pulykahús, az év ezen időszakában azonban más húsféle is nagy népszerűségnek örvend: ez pedig nem más, mint a liba. Igen ám, de nem túlzás azt mondani, hogy az évben máskor alig esszük, amit jól alátámaszt a gyér éves fogyasztás. Hasonló a kacsa helyzete is, abból viszont már valamivel többet fogyasztunk, de az említett 3 „dobogóst” ez sem közelíti meg. Pedig van bőven kacsából és libából is, importról tulajdonképpen nem is beszélhetünk. Kérdés, hogy akkor miért nem esszük őket? Ennek és sok más kérdésnek is utánajárt az Agrárszektor.

Mit tehet az agrárium a klímaváltozás ellen? - Áder János az Agrárszektor Konferencián

Milyen módon védekezhetnek az agrárium szereplői a klímaváltozás hatásai ellen, és saját gazdaságaikban mit tehetnek a kedvezőtlen folyamatok lassítása, illetve megfékezése érdekében? - ez lesz az egyik kiemelt témája az idei kétnapos Agrárszektor Konferenciának, amelyet november 30.-december 1-én rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. A klímaváltozás agrárgazdasági hatásairól szóló plenáris kerekasztal-beszélgetésben Áder János volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumának elnöke is részt vesz. 

Beüthet a hiány a boltokban: bármikor eltűnhet ez az árstopos élelmiszer a polcokról

2022. november 9-én robbant a hír, hogy hatósági áras lett az étkezési burgonya is. A bejelentés alapján ez az étkezési burgonyák minden fajtájára, az A, B és C típusra, a brandingelt és nem brandingelt termékekre, illetve a különböző kiszerelésekre egyaránt vonatkozik. A hazai burgonyatermés azonban a fogyasztói igényeknek alig a felét képes fedezni, a többit importból kell pótolni. Kérdéses azonban, hogy a hatóságilag rögzített árakat hogyan lehet megfeleltetni a külföldről behozott burgonyára, és egyáltalán lesz-e elegendő krumpli, különösen annak fényében, hogy idén egész Európában gyenge lett az idei termés, és magasak az árak. Az Agrárszektor az intézkedés várható következményei kapcsán megkereste az Országos Burgonya Szövetség és Termék Tanácsot.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?