Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.20. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.20. vasárnap

agrarszektor.hu
Napközben a csapadékrendszer egyre inkább a délnyugati, déli tájak fölé szorul vissza, miközben északnyugat, észak felől egyre nagyobb területen szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.11.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.11.20.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.11.20.) napon.

2022.11.20. vasárnap: Napközben a csapadékrendszer egyre inkább a délnyugati, déli tájak fölé szorul vissza, miközben északnyugat, észak felől egyre nagyobb területen szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Estétől egyre többfelé romlásnak indulnak a látási viszonyok. Jobbára mérsékelt marad az északias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére többnyire -2, +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.11.21 hétfő: A köd, illetve a rétegfelhőzet zsugorodását követően az ország nagyobb részén változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Egy-egy jelentéktelen zápor előfordulhat, de számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati, majd délnyugati szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Friss híreink:

Óriási változás a boltokban: egyre több új élelmiszer lehet a polcokon a jövőben

Évről évre egyre több új élelmiszer jelenik meg a boltok polcain, a fogyasztói szokások változása, valamint az egyre modernebb technológiák megjelenése ugyanis lehetővé és indokolttá teszik piacra kerülésüket. Ide sorolható a chia mag, az ehető virágok, de még a CBD is bizonyos esetekben. Ugyanakkor szintén új élelmiszernek minősülnek a rovarok, valamint a felhasználásukkal készített különböző termékek is, sokan nem tudják azonban, mi a helyzet most a forgalmazásukkal, értékesítésükkel az Európai Unióban, illetve Magyarországon. Összegyűjtöttük, miket érdemes tudni a legnépszerűbb új élelmiszerekről, azokról, amelyek a jövőben biztosan egyre nagyobb teret kapnak majd a hazai boltokban is.

Áttörés jöhet a földeken: teljesen új gépekkel rukkolnának elő a nagy gyártók

Bármely permetezőgépgyártó mostantól képes PWM és spot permetezési technológiát szállítani. A SIMA 2022 szakvásáron a spot permetezési technológia minden permetezőgépgyártó standján látható volt.

Fillérekért is vehetsz földet ezen a magyar vidéken: ennyiért árulnak egy hektárt

Már több mint egy évtizede drágulnak folyamatosan a termőföldek Magyarországon. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján a 2009-től 2021-ig tartó időszakban mintegy 3,8-szorosára nőtt a szántó besorolású termőföldek átlagára, míg a bérleti díjuk több mint 2,8-szorosára emelkedett. A legdurvább áremelkedés a gyepek, szántók és gyümölcsösök földforgalmi átlagárában és éves bérleti díjában volt megfigyelhető. Ha a 2020 és 2021 közötti drágulást nézzük, akkor a földforgalmi átlagárak tekintetében az erdők, a gyepek és a szőlők ára emelkedett a legjobban, a bérleti díjak esetében pedig a szántók, a szőlők és a gyepek drágultak meg a leginkább.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?