Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.02. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.02. péntek

agrarszektor.hu
Borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.12.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.12.02.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.12.02.) napon.

2022.12.02. péntek: Borult lesz az ég. A Dunántúlon és középen többfelé, keleten, északkeleten elszórtan várható csapadék: általában eső lesz a jellemző, de reggel több helyen, napközben főként az Észak- és Nyugat-Dunántúlon havas eső is várható. Emellett a Dunántúli- és Északi-középhegységben, az Alpokalján, valamint a Nyugat-Dunántúlon alacsonyabb helyeken is lehet havazás. Pár centiméteres hóréteg legfeljebb a hegyekben alakulhat ki, másutt csak átmenetileg marad meg a hó. Az esti óráktól csökken a csapadékhajlam. A légmozgás gyenge marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között várható. Késő este -1, +4 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2022.12.03 szombat: Nagyrészt borult, párás, helyenként ködös idő várható. Inkább csak kevés helyen süthet ki a nap - ilyen körzetek nagyobb eséllyel a Dunától keletre lehetnek. Helyenként szitálás előfordulhat, a nyugati megyékben időszakosan gyenge eső is valószínű. A keleties szél csak néhol élénkül meg. A hőmérséklet hajnalban -3 és +3 között alakul. Kora délután 3, 9 fokra számíthatunk - 7, 9 fokot a naposabb helyeken mérhetnek.

Friss híreink:

Súlyos gondok vannak a műtrágyapiacon: tényleg beüthet a hiány Európában?

Az egekbe szökő földgázárak és előállítási költségek ellehetetlenítették az európai nitrogénműtrágya-gyártást, és az orosz-ukrán háború hatására jelentősen nőtt az egyéb hatóanyagú termékek ára is. Az európai műtrágyagyárak nagyrészt leálltak, ezért a csillagászati árak és a tényleges áruhiány együttesen fenyegetik a magyar gazdákat is. Az elszabadult energiarák miatt az ágazati szereplőknek komoly problémákkal kell tehát szembesülniük, ez nem kérdés. Suba Péter, a Petrokemija d.d. Kutina kereskedelmi vezérigazgatója a Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián megtartott kerekasztal-beszélgetése során hangsúlyozta, ha nem érkezik több orosz gáz Európába, akkor jövő őszre való gáztározó feltöltésekhez 30 milliárd köbméter gáz hiányzik majd az egyenlegből. Ez pedig mondani sem kell, hogy óriási gond.

Kimondták: senki ne várja, hogy beruházási pályázati dömping lesz 2023 elején

A jövő év nyara lesz az, amikor el lehet dönteni, hogy lehet-e újabb pályázati felhívást megjelentetni - mondta Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián. A szekcióban a szakemberek értékelték a Vidékfejlesztési Program eredményeit, megvitatták azt is, hogy mi várható a következő időszakban, hogyan lehetne jobbá, gördülékenyebbé tenni az ügymenetet és a kifizetéseket.

Új világ jön: ez most óriási áttörést hozhat a magyar agráriumban

Olyan nagy horderejű változások zajlanak ma a világban, amelyek visszafordíthatatlanul meghatározhatják a jövő agrárgazdaságát Európában, így Magyarországon is. Az agráriumot érintő fejlesztési, befektetési döntések szempontjából is fontos, milyen perspektívái lehetnek hosszabb távon a hazai mezőgazdaságnak és élelmiszeriparnak. A Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián a szakértők bemutatták, hol lehet a helye Európa térképén a magyar agrárgazdaságnak, mely ágazatokban és iparágakban rejlenek valódi lehetőségek, illetve hogy melyek azok a tevékenységek, amelyeket a jövőben a legnagyobb figyelemre és jövedelmezőségre számíthatnak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02