Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.28. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.28. szerda

agrarszektor.hu
Többórás napsütésre számíthatunk, amelyet nyugatról kelet felé haladó, időnként vastagabb felhősávok zavarhatnak, szűrhetnek, számottevő csapadékra azonban nem kell számítani belőlük - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.12.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.12.28.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.12.28.) napon.

2022.12.28. szerda: Többórás napsütésre számíthatunk, amelyet nyugatról kelet felé haladó, időnként vastagabb felhősávok zavarhatnak, szűrhetnek, számottevő csapadékra azonban nem kell számítani belőlük. A déli szél az Észak-Dunántúlon megélénkül, másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható. Késő estére +3 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók.
Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2022.12.29 csütörtök: Fátyolfelhős lesz az ég, de emellett alacsonyszintű felhőzet is képződik, így általában felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Összességében délnyugaton várható kevesebb, északkeleten több felhő. Kisebb eső, szitálás előfordulhat, nagyobb eséllyel a nap második felében a keleti országrészben. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. Kora délutánra a felhősebb északi tájakon mindössze +1 és +8, míg a naposabb déli, délnyugati országrészben 8 és 14 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Friss híreink:

Fekete év a magyar mezőgazdaságban: tényleg lehúzhatják a rolót ezek a termelők?

Bár óriási igény lett volna rá, a 2022-es év sem lesz a magyar agrárium kedvence, és különösen igaz ez a szántóföldi növénytermesztésre. Az ágazat számára a legnagyobb problémákat a szélsőséges időjárás okozta: az előző év őszétől idén tavaszig áthúzódó száraz hónapok, a csapadékos tavasz végi időszak, amit aztán egy rendkívül hosszú, történelmi aszály követett, nem beszélve a hirtelen viharok által okozott károkról. Az év másik meghatározó eseménye a 2022 februárjában kirobbant orosz-ukrán háború volt, amely lokálisan és globálisan is komoly nehézségeket okozott az ágazat szereplőinek, mivel ebből kifolyólag és ezzel együtt az energiaárak, az inputanyagok, az üzemanyagok és egyéb költségek árának emelkedése is jelentős volt, nem beszélve a műtrágyafronton tapasztalt, nyár közepétől ősz végéig tartó bizonytalanságra. Az Agrárszektor összefoglalta, melyek voltak azok az események az idei év során, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolták a növénytermesztési ágazatra.

Rengeteg ültevény eltűnhet az országból: búcsúzhatunk sok magyar gyümölcstől?

Bár a 2022-es év kifejezetten biztatóan indult a magyar kertészeti ágazat számára, hamar egymást érő kihívások sorozatává vált. Bár idén a tavaszi fagyok megkímélték a gyümölcsösöket, a forró, száraz és csapadékmentes nyár jelentős problémákat okozott a zöldség- és gyümölcstermesztőknek. Az idei év minden korábbinál jobban rávilágított, hogy a klímaváltozás hatásait öntözés és modern termesztési technológiák nélkül nem lehet kivédeni. Az ágazatot az időjárási szélsőségek mellett a munkaerőhiány, valamint a bérek és költségek elszállása jellemezte, különös tekintettel az energiaárak elszállására, amely jelentős nehézséget okozott az ágazat szereplőinek.

Új őrület hódít a magyarok körében: egyre többen ültetnek így növényeket itthon

2022-ben is rengeteg nagy interjút készített az Agrárszektor, olyan neves szakemberekkel beszélgettünk többek között mint, Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora, Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója, Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója, Varga Ákos, az UBM Csoport igazgatóságának elnöke, Dr. Drexler Dóra, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője, Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója, vagy Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezérigazgatója. Összegyűjtöttük és az alábbi cikkben bemutatjuk az idei év legemlékezetesebb és legmeghatározóbb interjúit az Agrárszektoron.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13