Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.29. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.29. csütörtök

agrarszektor.hu
Északkeleten a felhősebb, párás idő lesz a jellemzőbb, míg délnyugat, nyugat felé haladva van egyre nagyobb esély hosszabb napos időszakokra - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.12.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.12.29.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.12.29.) napon.

2022.12.29. csütörtök: Északkeleten a felhősebb, párás idő lesz a jellemzőbb, míg délnyugat, nyugat felé haladva van egyre nagyobb esély hosszabb napos időszakokra. A legtöbb napsütés az Alpokalján valószínű. A tartósan borult tájakon szitálás, éjjel esetleg ónos szitálás, délutántól keleten helyenként gyenge eső is előfordulhat. Főként a Dunántúlon és a déli vidékeken időnként megélénkül a déli, délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás tájakon 1 és 7, míg a naposabb délnyugati, nyugati területeken 8 és 15 fok között alakul. Késő este többnyire 0, +9 fokot mérhetnek.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat.

A következő napon várható időjárás

2022.12.30 péntek: Eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, a nap második felében a frontfelhőzet elvonul kelet felé, de délnyugaton maradhatnak erősen felhős körzetek, illetve hazánk északkeleti harmadán sokfelé lehet rétegfelhőzet. Másutt számítani lehet több-kevesebb napsütésre, majd délutántól nyugat felől vastagszik a fátyolfelhőzet. Szórványosan előfordul eső, zápor(északnyugaton kisebb, délen és keleten nagyobb eséllyel). A déli, délnyugati szél átmenetileg északnyugatira, nyugatira fordul, néhol időnként megerősödik. Kora délután 3 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb, délen az enyhébb idő.

Friss híreink:

Brutális változás a hazai boltokban: egyre több ilyen élelmiszer van a polcokon

2022-ben az élelmiszeripar talán soha nem látott akadályokba ütközött. Meglepetések, botrányok, krízishelyzetek, válság és brutális áremelkedések jellemezték az ágazatot. A folyamatos drágulások egész évben végigkísérték a mindennapjainkat, és még mindig nem látszik, hol a vége. Emellett a kedvezőtlen időjárási körülmények sem segítették a gazdálkodókat. Az élelmiszer-árstop szintén rátett egy lapáttal a bajokra, hiszen, míg néhány élelmiszer árát „megfogja”, a többi csak emelkedik és emelkedik. Ám a sornak itt még mindig nincs vége, az alábbi cikkünkből kiderül, hogy milyen évet zárt a hazai élelmiszeripar és mennyi mindennel szembe kellett néznie a termelőknek. Az viszont elöljáróban elmondható, hogy vélhetőleg 2023 sem lesz sétagalopp.

Nőként a mezőgazdaságban: így csinálja a a Bács-Kiskun megyei vállalkozás vezetője

Több mint 30 éve működik a Bács-Kiskun megyei Újtelek településen az Agroszolg Trade Kft. A családi vállalkozás 500 hektár saját területen gazdálkodik, valamint a környékbeli őstermelőkkel, gazdaságokkal dolgozik együtt. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben a Zsűri különdíját Kákonyi Károlyné, az Agroszolg Trade Kft. ügyvezető igazgatója kapta.

Fekete év a magyar mezőgazdaságban: tényleg lehúzhatják a rolót ezek a termelők?

Bár óriási igény lett volna rá, a 2022-es év sem lesz a magyar agrárium kedvence, és különösen igaz ez a szántóföldi növénytermesztésre. Az ágazat számára a legnagyobb problémákat a szélsőséges időjárás okozta: az előző év őszétől idén tavaszig áthúzódó száraz hónapok, a csapadékos tavasz végi időszak, amit aztán egy rendkívül hosszú, történelmi aszály követett, nem beszélve a hirtelen viharok által okozott károkról. Az év másik meghatározó eseménye a 2022 februárjában kirobbant orosz-ukrán háború volt, amely lokálisan és globálisan is komoly nehézségeket okozott az ágazat szereplőinek, mivel ebből kifolyólag és ezzel együtt az energiaárak, az inputanyagok, az üzemanyagok és egyéb költségek árának emelkedése is jelentős volt, nem beszélve a műtrágyafronton tapasztalt, nyár közepétől ősz végéig tartó bizonytalanságra. Az Agrárszektor összefoglalta, melyek voltak azok az események az idei év során, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolták a növénytermesztési ágazatra.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?