Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.02. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.02. hétfő

agrarszektor.hu
Elsősorban az északkeleti, északi tájakon maradhat tartósan borult, párás, ködös az idő, másutt fátyolfelhők mellett sok napsütés valószínű - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.01.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.01.02.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.01.02.) napon.

2023.01.02. hétfő: Elsősorban az északkeleti, északi tájakon maradhat tartósan borult, párás, ködös az idő, másutt fátyolfelhők mellett sok napsütés valószínű. Érdemi csapadék nem várható, legfeljebb a borult részeken fordulhat elő szitálás, esetleg gyenge eső. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon élénkül meg, ott a déli részeken olykor erős lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakul. Általában 12 és 17 fok közötti értékek várhatóak, azonban a délnyugati határvidéken pár fokkal melegebb, a tartósan borult északi, északkeleti tájakon viszont jóval hidegebb is lehet.
Késő este 3 és 12 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár időjárási front nincs felettünk, előoldali áramlással az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb levegő érkezik, ezért az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.01.03 kedd: Napközben a rétegfelhőzet, nappal zsugorodik, miközben északnyugatról délkelet felé egy front vastagabb felhőzónája is átvonul. A borult, párás részeken szitálhat, emellett a front felhőzetéből néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati, majd a nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 8 és 13 fok között valószínű, a borult, szélvédett részeken hidegebb, délnyugaton enyhébb idő is lehet.

Friss híreink:

Ebbe most megéri belevágni: nagyot kaszálhat az a gazda, aki ezt meglépi

Az innovációról, a megújulásról, a fejlődésről, a modernizációról és a digitalizációról már mindannyian hallottunk, és arról is, hogy mindez egyre jobban tör utat magának a mezőgazdaságban is. Lassan már az sem újdonság, hogy az ágazatban az űrtechnológiát is bevetik a versenyképesség érdekében. Az űrben lebegő emberek, tárgyak, eszközök még mindig csodálatosak és hihetetlennek tűnnek, pedig nagyon is igazak. Olyannyira, hogy megbarátkozhatunk a Földön kívüli növénytermesztéssel. Ennek miértjéről és fontosságáról Dr. Fári Miklóst, a Debreceni Egyetem professzorát, az űrnövények kutatásáért felelős kutatóját kérdeztük.

Ez durva: nem is gondolnád, milyen egyszerűen lehet most bárkiből borász

Manapság a számítógépes játékok már nemcsak különféle fantáziavilágokba kalauzolhatják el az embert, hogy ott elvesszen néhány órára és elfelejtse a külvilág gondjait. Reneszánszukat élik ugyanis a valódi életből merítő, és a létező foglalkozások kipróbálását lehetővé tevő játékok, amelyekben megtapasztalhatjuk, milyen lehet valós időben repülni egy kisrepülőgéppel, végigvezethetünk Európa útjain egy kamionnal, vagy igazgathatunk egy modern gazdaságot. Bár a külső megjelenése alapján nem számítanánk rá, de ezen játékok sorát erősíti a Hundred Days is, ahol egy lepusztult kis borászatot kell felvirágoztatni Olaszország Piedmont régiójában.

Megőrülnek külföldön ezért a magyar húsért: itthon alig veszik, pedig van bőven

Elképesztően eseménydús volt a 2022-es év a magyar agráriumban, kezdve az orosz-ukrán háború kirobbanásával, a történelmi aszályon át, egészen a brutális drágulásokig, - gabona, energia, inputanyag - számtalan nehézséggel kellett, és kell még most is megküzdenie a szektornak. Az Agrárszektor idén is minden fontos, érdekes és aktuális témát megírt, ami az ágazat szereplői, valamint mindenki más számára is hasznos lehet. Rengeteg cikkünk született többek között az idén pusztító szárazságról, az elszállt gabonaárakról, a szomszédban tomboló háborúról, a sokkoló élelmiszerdrágulásról itthon, a hazai zöldség- és gyümölcságazat helyzetéről, a magyarországi állattenyésztés és növénytermesztés legfrissebb történéseiről, de rendszeresen hoztunk tippeket, ötleteket kerttulajdonosoknak is. Összegyűjtöttük, melyek votlak a legolvasottabb cikkek 2022-ben az Agrárszektoron, avagy milyen témák hozták leginkább lázba az olvasókat idén.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?