Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.12. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.12. csütörtök

agrarszektor.hu
Eleinte jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és kora délutánig gyengülő intenzitással egyre inkább a középső megyékben eshet az eső - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.01.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.01.12.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.01.12.) napon.

2023.01.12. csütörtök: Eleinte jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és kora délutánig gyengülő intenzitással egyre inkább a középső megyékben eshet az eső. Napközben az éjjel kialakult keleti ködfoltok feloszlása után egyre nagyobb területen csökken átmenetileg a felhőzet, és süt ki a nap, majd késő délutántól, estétől nyugat felől újra növekszik, vastagszik a felhőzet. Estétől az északi határ közelében ismét lehet gyenge eső. A változó irányú szél nagyrészt mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között valószínű, a tartósan felhős tájakon várható hűvösebb idő. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hideg- és a melegfrontra érzékenyek szervezetét egyaránt megterheli az időjárás. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat.

A következő napon várható időjárás

2023.01.13 péntek: Napközben jórészt erősen felhős vagy borult, helyenként párás idő várható. Eleinte északon helyenként eshet, majd késő délutántól, estétől megnövekszik a csapadékhajlam, és több helyen lehet eső, zápor, a hegyvidéki tájakon havas eső, hó. A déli, délnyugati szél olykor megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezt sokan nem is tudják: csak így lehet külföldről növényeket hozni Magyarországra

A legtöbben bizonyára nem is tudják, de a magánszemélyekre is szigorú szabályok vonatkoznak azzal kapcsolatban, ha külföldi utazásaik során növényeket, vagy különböző növényi termékeket szeretnének behozni harmadik országból az Európai Unióba, vagy Magyarországra. Ezt azt jelenti többek között, hogy minden ültetésre szánt növény, illetve a legtöbb gyümölcs és zöldségféle termése kizárólag növényegészségügyi bizonyítvánnyal hozható be az Európa Unió területén kívüli országokból a magánszemélyek útipoggyászában is. Ahhoz, hogy tisztába tegyük a dolgokat, és megválaszoljunk minden felmerülő kérdést, utánajártunk és összeszedtünk minden tudnivalót, előírást a témával kapcsolatban. 

Zalai szuperalma hódít Magyarországon: őrület, hogyan termesztik a gyümölcsöt

80 hektáron folytat intenzív almatermesztést a zalaszántói Almakúti Kft., ahol az ültetvény 90 százaléka jéghálóval és öntözőberendezéssel van ellátva. Döntően Gala, Golden, Jonagold, Idared, Red Delicious és Granny Smith fajtákat termesztenek, a cég fő profilja a friss, étkezési alma előállítása.

Itt a háború váratlan hatása: meglepő hírek érkeztek a magyar mezőgazdaságról

2022-ben jelentős zavart okozott a globális mezőgazdasági piacokon az orosz-ukrán háború, amely jócskán felhajtotta az energiaárakat Európában. Ezzel együtt mezőgazdasági termékek és inputanyagok áraiban is drasztikus emelkedés volt megfigyelhető. Az unión belül Magyarországon nőttek a legnagyobb mértékben a mezőgazdasági termelés költségei, de a beruházáshoz nem kapcsolódó ráfordítások átlagárának növekedése is jócskán meghaladta az uniós átlagot.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?