Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.23. hétfő

agrarszektor.hu
A vastagabb felhőzet az ország délnyugati harmadára-felére terjed ki, ettől északkelet felé haladva fátyolfelhőkre és egyre több szűrt napsütésre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.01.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.01.23.) napon.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.01.23.) napon.

2023.01.23. hétfő: A vastagabb felhőzet az ország délnyugati harmadára-felére terjed ki, ettől északkelet felé haladva fátyolfelhőkre és egyre több szűrt napsütésre számíthatunk. A Dél-Dunántúl mellett az Alpokalja és napközben legkésőbb a a Dél-Alföld térségében is elered az eső. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében olykor megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a nyugati, délnyugati megyékben 3, 7, másutt általában 8 és 13 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található ciklon miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.01.24 kedd: Hazánk délnyugati felén folytatódik a borult idő több helyen esővel, de a nap második felében vékonyodik, szakadozik arrafelé a felhőzet. Másutt változóan fátyolfelhős idő valószínű, az északkeleti megyékben lehet a legtöbb napsütés. Az Északi-középhegység, Észak-Alföld egyes részein, valamint a nyugati megyékben megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Kora délutánra 3 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten valószínű az enyhébb idő.

Friss híreink:

Ömlik az import baromfihús az EU-ba: ki nem találnád, honnan jön a java

Elárasztja az Európai Uniót az ukrán baromfihús és tojás. A tavaly februárban kirobbant orosz-ukrán háború miatt jelentős mennyiségű agrártermék ragadt Ukrajnában, ezért - a helyzet kezelésére - az unió rendkívüli kedvezményeket adott az ukrán termékek behozatalára. Ez a gabonafélék esetében kifejezetten előnyösnek bizonyult, ám a baromfihús és tojás kapcsán komoly zavarokat okozott az európai piacokon. A tavalyi év során több mint 160 ezer tonna ukrán baromfihús és több mint 22 ezer tonna tojás érkezett az EU-ba, bár a szakember szerint arra nézve nincsenek adatok, hogy ennek a mennyiségnek mekkora hányada került a magyar boltok polcaira.

Nincs mit tenni: itt az új szabályozás, ami rengeteg gazda életét megváltoztathatja

A Tanács hivatalosan is elfogadta az új közös agrárpolitikát (KAP), amely a 2023-2027-es időszakban lesz alkalmazandó. Az új rendszer környezetbarátabb, méltányosabb és teljesítményalapúbb lesz a gazdálkodók számára.

Ezek a legfontosabb tavaszi teendők a kertben: itt a 7 pontos feladatlista

Hogyan indíthatnánk jobban az évet, mint a felkészüléssel a kedvenc tevékenységünkre - a kertészkedésre. Már megtisztítottuk a metszőollót és bekészítettük a vetőmagokat, most már csak a felmelegedésre kell várnunk. Mutatjuk milyen kertészeti munkák várnak a kiskertünkben!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?