Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.24. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.24. kedd

agrarszektor.hu
Hazánk délnyugati felén lesz vastagabb a felhőzet, míg északkelet felé haladva kevesebb felhőre és egyre több napsütésre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.01.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.01.24.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.01.24.) napon.

2023.01.24. kedd: Hazánk délnyugati felén lesz vastagabb a felhőzet, míg északkelet felé haladva kevesebb felhőre és egyre több napsütésre számíthatunk. A délutáni órákra a felhősebb tájakon is szakadozottabbá válik a felhőzet. A délnyugati harmadban kezdetben több helyütt lehet gyenge eső, majd délutántól csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szél főként az Alpokalja térségben, illetve a Bodrogközben élénkülhet meg.

A legmagasabb nappal hőmérséklet többnyire 7 és 11 fok között valószínű, de a tartósan felhős részeken ennél hidegebb lesz. Késő estére általában -2 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.01.25 szerda: Többfelé napközben is megmaradhat a rétegfelhőzet, illetve számítani kell pára-, ködfoltokra is. Emellett helyenként hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A nap második felében vastagabb fátyolfelhőzet is ránk húzódhat. Számottevő csapadék nem valószínű, de helyenként előfordulhat szitálás, ónos szitálás, hószállingózás. Sokfelé megélénkül az északi, északkeleti szél. Kora délután 1, 6 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

Egyre több ilyen liszt van Magyarországon: ezzel lesznek tele a boltok a jövőben?

A liszt az egyik legfontosabb alapélelmiszerek egyike, éppen ezért is aggasztó, ami hazákban történik vele. Jelenleg ugyanis alig lehet exportról beszélni, ellenben áramlik be a külföldi, főleg ukrán búza. Ezek a búzák viszont jóval gyengébbek, mint a hazai, arról nem beszélve, hogy a behozott lisztek java része nem érik el a megfelelő minőséget sem. Az ársapka az amúgy sem rózsás helyzetet tovább rontja, összességében pedig elmondható, hogy kemény időszak elé néznek az ágazat szereplői, ezért 2023 az átrendeződés éve lesz.

Ömlik az import baromfihús az EU-ba: ki nem találnád, honnan jön a java

Elárasztja az Európai Uniót az ukrán baromfihús és tojás. A tavaly februárban kirobbant orosz-ukrán háború miatt jelentős mennyiségű agrártermék ragadt Ukrajnában, ezért - a helyzet kezelésére - az unió rendkívüli kedvezményeket adott az ukrán termékek behozatalára. Ez a gabonafélék esetében kifejezetten előnyösnek bizonyult, ám a baromfihús és tojás kapcsán komoly zavarokat okozott az európai piacokon. A tavalyi év során több mint 160 ezer tonna ukrán baromfihús és több mint 22 ezer tonna tojás érkezett az EU-ba, bár a szakember szerint arra nézve nincsenek adatok, hogy ennek a mennyiségnek mekkora hányada került a magyar boltok polcaira.

Nincs mit tenni: itt az új szabályozás, ami rengeteg gazda életét megváltoztathatja

A Tanács hivatalosan is elfogadta az új közös agrárpolitikát (KAP), amely a 2023-2027-es időszakban lesz alkalmazandó. Az új rendszer környezetbarátabb, méltányosabb és teljesítményalapúbb lesz a gazdálkodók számára.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13