Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.25. szerda

agrarszektor.hu
A réteges felhőzet napközben tovább terjeszkedik, de legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében hosszabb, az Észak-Alföld tágabb térségében inkább csak rövidebb időre süthet ki a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.01.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.01.25.) napon.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.01.25.) napon.

2023.01.25. szerda: A réteges felhőzet napközben tovább terjeszkedik, de legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében hosszabb, az Észak-Alföld tágabb térségében inkább csak rövidebb időre süthet ki a nap. A látási viszonyok javulnak, néhol azonban tartósan párás maradhat az idő. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a borult részeken lehet hószállingózás, esetleg szitálás. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére -4 és +3 fok közé hűl a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Bár fronthatás nem terheli szervezetünket, több fokkal hidegebb levegő érkezik, emiatt a hidegre érzékenyek körében fejfájás, görcsös panasz, vérnyomás-ingadozás előfordulhat.

A következő napon várható időjárás

2023.01.26 csütörtök: Nagyrészt erősen felhős vagy borult, párás idő valószínű, ködfoltokkal. Helyenként előfordulhat gyenge vegyes csapadék (hószállingózás, havas eső, szitálás). A szél mérsékelt lesz. A maximum 0 és +5 fok között várható.

Friss híreink:

Erről sok állattartó nem tud: ezt a papírt mindenképp szerezd be, kötelező kiváltani

Sokan tartanak Magyarországon lovat, azt azonban nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy 2005. július 1-je óta minden lóra (lófélére) kötelező kiváltani az úgynevezett "Lóútlevelet". Ez a dokumentum hatósági bizonyítványnak minősül, amely az állat azonosítására, az irányítási intézkedések megtételére való alkalmasságának és állategeszségügyi forgalomképességének igazolására szolgál, valamint tartalmazza a tulajdonos adatait is. A tisztán látás végett az Agrárszektor most összegyűjtötte a lóútlevéllel, valamint a használatával kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdéseket és válaszokat.

Egyre több ilyen liszt van Magyarországon: ezzel lesznek tele a boltok a jövőben?

A liszt az egyik legfontosabb alapélelmiszerek egyike, éppen ezért is aggasztó, ami hazákban történik vele. Jelenleg ugyanis alig lehet exportról beszélni, ellenben áramlik be a külföldi, főleg ukrán búza. Ezek a búzák viszont jóval gyengébbek, mint a hazai, arról nem beszélve, hogy a behozott lisztek java része nem érik el a megfelelő minőséget sem. Az ársapka az amúgy sem rózsás helyzetet tovább rontja, összességében pedig elmondható, hogy kemény időszak elé néznek az ágazat szereplői, ezért 2023 az átrendeződés éve lesz.

Ömlik az import baromfihús az EU-ba: ki nem találnád, honnan jön a java

Elárasztja az Európai Uniót az ukrán baromfihús és tojás. A tavaly februárban kirobbant orosz-ukrán háború miatt jelentős mennyiségű agrártermék ragadt Ukrajnában, ezért - a helyzet kezelésére - az unió rendkívüli kedvezményeket adott az ukrán termékek behozatalára. Ez a gabonafélék esetében kifejezetten előnyösnek bizonyult, ám a baromfihús és tojás kapcsán komoly zavarokat okozott az európai piacokon. A tavalyi év során több mint 160 ezer tonna ukrán baromfihús és több mint 22 ezer tonna tojás érkezett az EU-ba, bár a szakember szerint arra nézve nincsenek adatok, hogy ennek a mennyiségnek mekkora hányada került a magyar boltok polcaira.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?