Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.08. szerda

agrarszektor.hu
Délelőtt a Dunántúlon még változóan felhős lesz az ég, arrafelé hószállingózás, jelentéktelen havazás előfordulhat, majd délutánra csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.02.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.02.08.) napon.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.02.08.) napon.

2023.02.08. szerda: Délelőtt a Dunántúlon még változóan felhős lesz az ég, arrafelé hószállingózás, jelentéktelen havazás előfordulhat, majd délutánra csökken a felhőzet. Másutt túlnyomóan derült idő várható. A keleti szél olykor megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű.
Késő este -7 és -2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk időjárását front ugyan nem befolyásolja, de észak felől a sokévi átlagnál hidegebb levegő tölti a Kárpát-medencét. A levegő alacsony páratartalma miatt a felsőlégúti hurutos megbetegedések esélye növekszik, hiszen a nyálkahártya kiszáradhat.

A következő napon várható időjárás

2023.02.09 csütörtök: Derült, napos, száraz idő várható. A déli szél csak Sopron és a Fertő körül élénkülhet meg. Kora délután 2, 6 fokra számíthatunk.

Friss híreink:

Egyre több ilyen élelmiszert árulnak a boltokban: tényleg ezt etetik a magyarokkal?

A hazai médiában mostanában az egyik legfelkapottabb téma a rovarok és az élelmiszerek voltak. Csakhogy nem külön-külön, hanem egyben kerültek a fókuszba, ugyanis egyre inkább úgy tűnik, hogy Európában is utat törtek maguknak, hiába ellenzi az emberek nagy része. Számos pozitívumot fel lehet hozni a rovarfehérjék mellett, de nem lehet vitatkozni azzal a ténnyel sem, hogy az európai kultúrába nem feltétlenül illik bele, illetve, talán nem annyira rossz még a helyzet, hogy erre valóban rá legyünk kényszerülve. Persze, vannak olyanok is, akik ezt nem így gondolják. Jó vitaindító lehet tehát mindez, első körben azonban vegyük jobban szemügyre, hogy itthon, Magyarországon mi a helyzet e téren.

Ez most komoly? Megdöbbentő dolgot derítettünk ki az árstopos élelmiszerekről

Több, mint egy éve lépett hatályba az a hatósági ár, amelyet a kormány bizonyos alapvető élelmiszerekre szabott ki. Noha az intézkedés eredetileg csak 2022 május végéig élt volna, újra és újra meghosszabbították, legutoljára 2023. április 30-ig. Bár az elmúlt hónap során egyre több terméktanács, szakmai szervezet, szövetség és kamara szólalt fel az élelmiszerárstop mielőbbi kivezetése mellett, a kormány egyelőre tartja magát az eredeti tervéhez. Az árstop azonban nem oldotta meg azt a problémát, amiért eredetileg létrehozták, nevezetesen, nem állította meg az élelmiszerek árának emelkedését, de a készletek rendelkezésre állása sem volt mindig biztosított, hiszen az év során többször érkeztek hírek üresen álló polcokról a boltokban és készlethiányos időszakokról. De hogyan fogják megérni a magyarok az árstop kivezetését? Melyik élelmiszer alacsonyabb ára fog nekik a leginkább hiányozni? Az Agrárszektor erről kérdezte olvasóit.

Most lehull a lepel: kiderült az igazság a Magyarországra ömlő ukrán gabonáról

Megállíthatatlanul árad az import búza és kukorica Magyarországra, főleg a szomszédos és háború sújtotta Ukrajnából. Erre egyrészt óriási szükség volt, hiszen a rendkívüli aszály miatt jóval kevesebb gabonafélét takarítottak be Magyarország területén 2022-ben, ám mostanra már ott tartunk, hogy a beérkező mennyiség nemcsak a hiányt fedezi, hanem dömpingszerűen kezdi elárasztani a hazai gabonapiacot, jelentősen lenyomva az árakat. Az ukrán termények minőségét és tisztaságát illetően több kritika és aggodalom is megfogalmazódott az utóbbi időben, ezért az Agrárszektor megkérdezte a szakértőt, mit kell tudni az ukrán importról és a behozatal egyes mozzanatairól.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Gigawebshop tarolná le Magyarországot, mindenki ismeri: retteghet az eMAG, Alza?

Nyilván nagyon nehéz időszak áll előttünk már csak az infláció okán is, hiszen mindenki észreveszi, mennyire megnövekedtek az árak...

Tömegek látogatják idén télen ezt a gyógyító helyet: de vajon mi lehet a titka?

Vajon hogyan alakult a térség meghatározó fürdőkomplexuma, az Aquaticum Debrecen számára a 2022-es év az energiaválság, az infláció, a háború és a fürdőbezárások árnyékában, valamint milyen várakozásokkal tekintenek 2023-ra?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?