Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.14. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.14. kedd

agrarszektor.hu
A változóan felhős ég mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, ugyanakkor kisebb körzetekben tartósabban is erősen felhős idő lesz a jellemző - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.02.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.02.14.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.02.14.) napon.

2023.02.14. kedd: A változóan felhős ég mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, ugyanakkor kisebb körzetekben tartósabban is erősen felhős idő lesz a jellemző. Délután észak felől határozottan csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Zemplén és a Bakony térségében meg is erősödik.

A hőmérséklet délután 5, 11, késő este -4, +6 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.02.15 szerda: Az éjszaka képződő köd, rétegfelhőzet napközben ritkul, zsugorodik, hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában -5 és +1 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. A csúcsérték 5 és 10 fok között valószínű.

Friss híreink:

Kiderült az igazság a magyar burgonyáról: ezt jobb, ha minden vásárló tudja

Igaznak bizonyult a szakértők előrejelzése, február elejére valóban elfogyott a hazai termesztésű burgonya Magyarországon. Februártól jó néhány hónapig csak külföldi, importált tételek lesznek megtalálhatóak a boltokban. Ezeken azonban a kereskedőknek vesztesége van, mivel a megemelkedett beszerzési árakat és szállítási költségeket az ágazat szereplői nem tudják érvényesíteni, hiszen az étkezési burgonya még egészen április végéig a hatósági áras élelmiszerek közé tartozik. De vajon lesz-e elég burgonya a hazai kereslet kielégítésére? Mi lesz ezzel a termékkel, ha véget ér az ástop, akár idő előtt, akár a meghatározott határidővel? Az Agrárszektor erről kérdezte az Országos Burgonya Termék Tanácsot.

Már nem a krumpli a sztár a magyaroknál: ez a zöldség taszíthatja le a trónról

Az édesburgonya - vagy hívjuk batátának, ki, hogy szereti - egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon, nem véletlenül. Ehetjük sütve, főve, főételek mellé, de akár még süteményekben is megállja a helyét, sőt, egészséges(ebb) nassolnivalókat is készíthetünk belőle. Nem a legolcsóbb zöldség, de még bőven a megfizethető kategóriában van. Még egy óriási előnye, hogy a szélsőséges időjárási viszonyokat is viszonylag jól tűri, a sima burgonyánál biztosan jobban. Így hát valóban nem alaptalanul nyitottak rá az emberek, ugyanakkor a problémák ebben az esetben is felmerültek. Hogy mik ezek pontosan, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Ezt sokan elrontják a szobanövények gondozásakor: itt hibáznak a legtöbben

Hiába teszel meg mindent, mégis gyakran elpusztulnak a szobanövényeid? Úgy érzed mindenre odafigyelsz, mégsem sikerül életben tartanod a zöldeket a lakásban? Számtalan dolgon múlhat az, hogy egy-egy növény, hogy érzi magát, legyen szó akár a megfelelő talajról, a víz mennyiségéről, a hőmérsékletről, vagy akár rejtőzködő kártevőkről, sokszor nehéz megtalálni a probléma forrását. Összegyűjtöttünk most több, mint 10, garantáltan működő trükköt, tippet, amiket érdemes bevetni, ha úgy látjuk, kókad, szárad, betegeskedik a szobanövényünk, mutatjuk melyek ezek!

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kiderült: ez a legolcsóbb élelmiszerlánc 2023-ban Magyarországon

A fogyasztók szerint a Lidl a legolcsóbb FMCG-hálózat 2023-ban Magyarországon, a diszkontláncot sorrendben két vetélytársa, a Penny Market és az Aldi követi - derült ki a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felméréséből.

Ilyen használt autót vehetsz 1,5 millió alatt 2023-ban: itt a friss márkalista

2021-hez képest óriási mértékben drágultak az autók itthon, a használt autók piacán is érezhető volt az év folyamán egy mintegy 40 százalékos áremelkedés a hazai kereskedők szerint. Ennek egyik oka az egyre inkább érzékelhető autóhiány  volt tavaly Magyarországon, legyen szó új vagy használt gépjárművekről. Szeptemberben azonban megtorpant az áremelkedés a használt autóknál, míg az új autóknál továbbra is hosszú maradt a várakozási idő, így többen kerestek használt autókat. Ennek ellenére sem dübörög úgy az autópiac, mint 2021-ben, aminek az elszálló kamatok mellett az infláció is az oka, kivárnak a magyarok. Ha mégis vesznek, ezekre a márkákra esik a választásuk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?