Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.15. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.15. szerda

agrarszektor.hu
A pára, köd, rétegfelhőzet mindenütt ritkul, zsugorodik, majd feloszlik, és az ország legnagyobb részén derült, napos idő várható csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.02.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.02.15.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.02.15.) napon.

2023.02.15. szerda: A pára, köd, rétegfelhőzet mindenütt ritkul, zsugorodik, majd feloszlik, és az ország legnagyobb részén derült, napos idő várható csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 fok körül alakul. Késő estére -4 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.02.16 csütörtök: A köd nappal zsugorodik, néhol viszont tartósan megmaradhat a rétegfelhőzet. Napközben északnyugat felől felvonuló fátyolfelhőzet szűri, zavarja majd a többórás napsütést. Számottevő csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A maximum-hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, a tartósan rétegfelhős részeken ennél hidegebb is lehet.

Friss híreink:

Rengeteg ilyen hagymát árulnak a magyar boltokban: ezt jobb, ha mindenki tudja

A magyarországi piac mindössze 50 százaléka látható el a hazai hagymatermelésből, a nagyrészt Ausztriából és Szlovákiából érkező import szinte folyamatosan érkezik és jelen van hazánkban - tudta meg az Agrárszektor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarától (NAK). Kiemelték ugyanakkor, hogy a vásárlói szokások jócskán megváltoztak az utóbbi időben, megszűnt az otthoni tárolás, és friss termék lett a hagyma is, ami azt jelenti, hogy a hazai háztartások az aktuális fogyasztás szerint, kisebb mennyiségben vásárolnak hagymát, éppen csak annyit, amennyire szükségük van.

Kiderült az igazság a magyar burgonyáról: ezt jobb, ha minden vásárló tudja

Igaznak bizonyult a szakértők előrejelzése, február elejére valóban elfogyott a hazai termesztésű burgonya Magyarországon. Februártól jó néhány hónapig csak külföldi, importált tételek lesznek megtalálhatóak a boltokban. Ezeken azonban a kereskedőknek vesztesége van, mivel a megemelkedett beszerzési árakat és szállítási költségeket az ágazat szereplői nem tudják érvényesíteni, hiszen az étkezési burgonya még egészen április végéig a hatósági áras élelmiszerek közé tartozik. De vajon lesz-e elég burgonya a hazai kereslet kielégítésére? Mi lesz ezzel a termékkel, ha véget ér az ástop, akár idő előtt, akár a meghatározott határidővel? Az Agrárszektor erről kérdezte az Országos Burgonya Termék Tanácsot.

Már nem a krumpli a sztár a magyaroknál: ez a zöldség taszíthatja le a trónról

Az édesburgonya - vagy hívjuk batátának, ki, hogy szereti - egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon, nem véletlenül. Ehetjük sütve, főve, főételek mellé, de akár még süteményekben is megállja a helyét, sőt, egészséges(ebb) nassolnivalókat is készíthetünk belőle. Nem a legolcsóbb zöldség, de még bőven a megfizethető kategóriában van. Még egy óriási előnye, hogy a szélsőséges időjárási viszonyokat is viszonylag jól tűri, a sima burgonyánál biztosan jobban. Így hát valóban nem alaptalanul nyitottak rá az emberek, ugyanakkor a problémák ebben az esetben is felmerültek. Hogy mik ezek pontosan, az az alábbi cikkünkből kiderül.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Tényleg megsarcolja a magyarok bankszámláit az állam? Tömegek titkolják el vagyonukat + videó

Nem mindennapi kísérletbe kezdett a Pénzcentrum: amerikai mintára vadidegen embereket faggatunk, mennyi pénz van jelen pillanatban a bankszámlájukon. A válaszok tónusa viszonylag széles skálán mozgott, holott célunk nem a vájkálás volt a járókelők pénztárcájába, csupán a magyarok pénzügyi kultúráját szerettünk volna felmérni. Egy biztos: nagyon mást tapasztaltunk, mint a hasonló amerikai TikTok videókban, de hogy ennek mi az oka, hogy tulajdonképpen velünk van-e a baj, arra Dr. Bokor Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem, Kommunikáció-és Médiatudomány Tanszékének docense adta meg a választ, aki megnézte a Nyugati téren készült találkozásokat és elemezte nekünk.

Itt vehetsz most olcsóbban tóparti nyaralót: ennyibe kerül ma a vízparti luxus

Ha balatoni nyaralóról vagy víkendházakról van szó, télen sem áll le teljesen a piac, ilyenkor jellemzően a kedvezőbb, olcsóbb ingatlanok iránt van érdeklődés. A Duna menti, a Dunakanyarban található települések hétvégi házainak árazását, a Szentendrén vagy például Biatorbágy vonzáskörzetében található zártkerti ingatlanok árait persze össze sem lehet hasonlítani mondjuk a keleti régiókban található zártkerti ingatlanokéval, de milyen tendenciák figyelhetők meg most, 2023 év elején vidéken? Mennyire gyűrűzött be a válság erre a területre? Az emberek mennyire várnak ki, bíznak az ingatlanárak csökkenésében? A HelloVidék kérdéseire Benedikt Károly, Duna House PR és elemzési vezetője, valamint Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője válaszolt.    

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?