Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.16. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.16. csütörtök

agrarszektor.hu
A köd, rétegfelhőzet kiterjedése a nap során fokozatosan csökken, de helyenként - nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon - tartósabban felhős maradhat az ég - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.02.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.02.16.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.02.16.) napon.

2023.02.16. csütörtök: A köd, rétegfelhőzet kiterjedése a nap során fokozatosan csökken, de helyenként - nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon - tartósabban felhős maradhat az ég. Másutt napos idő valószínű fátyolfelhőkkel. Csapadék továbbra sem lesz, a délnyugati szél az északkeleti megyékben olykor megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között alakul, de a tartósan felhős tájakon kissé hűvösebb lehet.
Késő estére 0 fok köré hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.02.17 péntek: Tovább vastagszik a felhőzet, nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Napos körzetek-időszakok főleg a nap első felében lehetnek. Szórványosan előfordul eső, zápor. Éjjel, reggel ködfoltok is várhatók. A délnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű. Délnyugatról északkelet felé haladva mérhetnek alacsonyabb értékeket.

Friss híreink:

Döbbenetes hírek érkeztek a magyar mézről: színt vallottak a hazai méhészek

Az átlagosnál melegebb december és január komoly problémákat okozott a mezőgazdaságban, hiszen a szinte tavaszias időjárás hatására jóval kevesebb rovarkártevő pusztult el, mint szokott, ráadásul a növények is elkezdtek idő előtt felébredni a téli álmukból, ami - egy esetleges későbbi és komolyabb fagy esetén - újabb károkkal járhat. Az enyhe időjárás a méheknek és a méhészeknek sem kedvezett, több helyütt elkezdtek mozgolódni a méhcsaládok, másutt a fiasítás is elkezdődött. Mindeközben a méhészek nemcsak a méhcsaládjaik egészsége miatt aggódhatnak, hiszen a felvásárlási árak ősz óta is folyamatosan csökkennek, miközben elképesztő mennyiségben ömlik az európai és a magyar piacokra a külföldi, jelöletlen eredetű és bizonytalan összetételű méz.

Rengeteg ilyen hagymát árulnak a magyar boltokban: ezt jobb, ha mindenki tudja

A magyarországi piac mindössze 50 százaléka látható el a hazai hagymatermelésből, a nagyrészt Ausztriából és Szlovákiából érkező import szinte folyamatosan érkezik és jelen van hazánkban - tudta meg az Agrárszektor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarától (NAK). Kiemelték ugyanakkor, hogy a vásárlói szokások jócskán megváltoztak az utóbbi időben, megszűnt az otthoni tárolás, és friss termék lett a hagyma is, ami azt jelenti, hogy a hazai háztartások az aktuális fogyasztás szerint, kisebb mennyiségben vásárolnak hagymát, éppen csak annyit, amennyire szükségük van.

Kiderült az igazság a magyar burgonyáról: ezt jobb, ha minden vásárló tudja

Igaznak bizonyult a szakértők előrejelzése, február elejére valóban elfogyott a hazai termesztésű burgonya Magyarországon. Februártól jó néhány hónapig csak külföldi, importált tételek lesznek megtalálhatóak a boltokban. Ezeken azonban a kereskedőknek vesztesége van, mivel a megemelkedett beszerzési árakat és szállítási költségeket az ágazat szereplői nem tudják érvényesíteni, hiszen az étkezési burgonya még egészen április végéig a hatósági áras élelmiszerek közé tartozik. De vajon lesz-e elég burgonya a hazai kereslet kielégítésére? Mi lesz ezzel a termékkel, ha véget ér az ástop, akár idő előtt, akár a meghatározott határidővel? Az Agrárszektor erről kérdezte az Országos Burgonya Termék Tanácsot.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Keményen behajtják a kamatstopot a magyar bankok: rengeteg pénzt bukhatnak számlatulajok

Ideje elengedni a pesszimizmust, és elhinni, hogy 2-3 hónapon belül pozitív jeleket láthatunk már a magyar gazdaságban - mondta a Pénzcentrumnak Sándorfi Balázs. A Bankmonitor ügyvezetője szerint ugyanakkor korai lenne még az alapkamat csökkentéséről beszélni, arra pedig senki ne számítson, hogy drasztikus áresés indul be a magyar ingatlanpiacon, csupán egyfajta átértékelődés várható, de az nem fog nagyot szólni. A lakásvásárlás előtt állók ne várjanak alacsonyabb kamatokra, inkább menedzseljék a kölcsönüket, hiszen bármikor ki lehet azt váltani egy jobb ajánlattal. A szakember arról is beszélt: a kamatstop nagyjából ugyanazt eredményezi a bankokban, mint az élelmiszerek hatóság ára a boltokban, végső soron a lakosság fizetheti meg az árát. Ha tényleg minden áron szükség van kamatstopra, akkor legalább ne legyen általános! - tette hozzá. Interjú.

Drága tavasz vár a kutyatartókra: nincs mese, ezért fizetniük kell

A legtöbb kutya- és macskatartó számára nagy gondot jelent kedvencük szőrhullatása. Ez most tavasszal is aktuális probléma lesz. Mit tehetnek a gazdik otthon? Mikor érdemes szakemberhez fordulni? A HelloVidék most Marosán Anita kutyakozmetikust kérdezte, milyen megoldások léteznek erre a problémára.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?