Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.17. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.17. péntek

agrarszektor.hu
Megnövekszik a felhőzet, erősen felhős vagy borult időben lesz részünk - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.02.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.02.17.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.02.17.) napon.

2023.02.17. péntek: Megnövekszik a felhőzet, erősen felhős vagy borult időben lesz részünk. Délelőtt hosszabb, később már csak rövidebb napos időszakok valószínűek. A ködös részeken lassan javulnak a látási viszonyok. Kisebb eső elszórtan fordulhat elő, azonban délnyugaton kicsi a csapadék esélye. A délnyugati, nyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 6 és 14 fok között alakul. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.

A következő napon várható időjárás

2023.02.18 szombat: A nap első felében nagyrészt erősen felhős lesz az ég, második felében egyre nagyobb területen vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de maradhatnak erősen felhős vidékek is. Főleg hazánk északkeleti felén-kétharmadán valószínű szórványosan eső, zápor. A délnyugati, nyugati, majd átmenetileg az északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A maximum 11 és 17 fok között alakul.

Friss híreink:

Végzetes hiba a kertben: ezeket a növényeket soha ne ültesd el, csak kárt okoznak

Sokan nem is tudják, de nagyon sok inváziós, azaz káros hatású növényfaj van Magyarországon, ráadásul akadnak olyanok, amelyeket - valószínűleg erről nem tudván - még így is előszeretettel ültetnek az emberek dísznövényként. Ilyen például a selyemkóró is, ami az egyik legkellemetlenebb gyomnövény hazánkban, és elsősorban az ország középső és déli részén elterjedt és „népszerű”. Pedig egy rendkívül nehezen írtható, gyorsan terjedő, az állománya között élő növényeket megsemmisítő, mezőgazdasági, illetve természetvédelmi szempontból is rendkívül káros növényről van szó - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Indul-e idén újabb hatalmas állami földeladási program?

Újabb hatalmas állami földértékesítési akció indul az idén, amely 300 milliárd forinttal hivatott növelni a költségvetési bevételeket. A Portfolio Csoport március 21-i kecskeméti Agrárium 2023 konferenciája bemutatja, kik és milyen feltételekkel vehetnek állami területeket, illetve milyen egyéb, földhaszonbérletet és földvásárlást érintő lényeges változások léptek életbe.

Döbbenetes hírek érkeztek a magyar mézről: színt vallottak a hazai méhészek

Az átlagosnál melegebb december és január komoly problémákat okozott a mezőgazdaságban, hiszen a szinte tavaszias időjárás hatására jóval kevesebb rovarkártevő pusztult el, mint szokott, ráadásul a növények is elkezdtek idő előtt felébredni a téli álmukból, ami - egy esetleges későbbi és komolyabb fagy esetén - újabb károkkal járhat. Az enyhe időjárás a méheknek és a méhészeknek sem kedvezett, több helyütt elkezdtek mozgolódni a méhcsaládok, másutt a fiasítás is elkezdődött. Mindeközben a méhészek nemcsak a méhcsaládjaik egészsége miatt aggódhatnak, hiszen a felvásárlási árak ősz óta is folyamatosan csökkennek, miközben elképesztő mennyiségben ömlik az európai és a magyar piacokra a külföldi, jelöletlen eredetű és bizonytalan összetételű méz.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ők lehetnek a jövő luxusnyugdíjasai: így neked is összejöhet, egyre több magyar lépi meg

Folyamatosan nő a magyarországi önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma, egyre többen igyekeznek kihasználni az évi 20 százalékos, legfeljebb 150 ezer forintos adóvisszatérítés lehetőségét. A 2022-es év tapasztalatai azonban azt mutatják, sokan kénytelen voltak hozzányúlni a nyugdíjas korukra szánt megtakarításokhoz, az egymást érő válságok hatása elérte a lakosságot is. Az öröklött szerződéseket is inkább felbontják, minthogy továbbvinnék a kedvezményezettek.

Előkerült őseink titkolt fánkreceptje: így készül az apácafingocska, ördögfánk

Melyik az az étel, amit jóformán kötelező minden februárban elkészítenünk? Nem más, mint a fánk, kicsik és nagyok örök farsangi kedvence, amit számos hagyományos, vagy akár modern recept alapján is összedobhatunk – ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád! Mutatjuk, hogyan készül a klasszikus szalagos fánk mellett a csőregefánk, a kakaóba forgatott ördögfánk, illetve az apácafingocska, melyet nem csak a neve, hanem az íze miatt is nagyon kedvelünk, ráadásul az amerikai karikafánkot, avagy rendőrfánkot is elkészítjük, mindenmentes verzióban!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 3. 16:01