Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.25. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.25. szombat

agrarszektor.hu
Reggel még többfelé eshet az eső, majd az ország északi felében felszakad a felhőzet, délelőttre megszűnik a csapadék, és ott gomolyfelhős, napos időre van kilátás - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.02.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.02.25.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.02.25.) napon.

2023.02.25. szombat: Reggel még többfelé eshet az eső, majd az ország északi felében felszakad a felhőzet, délelőttre megszűnik a csapadék, és ott gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Eközben a csapadékzóna a déli, délnyugati határvidékre szorul vissza. Estétől a visszahullámzó front hatására az északi tájakon ismét megnövekszik a felhőzet, és a déli tájakon ismét több helyen eshet. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet egyre nagyobb területen kísérhetik erős, helyenként viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, a déli részeken reggel, délelőtt áll be a maximum. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás szombaton a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.02.26 vasárnap: Nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk, átmeneti felszakadozások főleg északon, északnyugaton lehetnek. Hazánk északi, északnyugati felén csak elvétve, déli, délkeleti harmadán több helyen várható csapadék. Nyugatabbra inkább havazás, havas eső, keletebbre haladva inkább havas eső, eső lesz a jellemző. Az északnyugati, majd északi, északkeleti szelet sokfelé erős lökések kísérik. Kora délután 2, 7 fokot mérhetnek.

Friss híreink:

Itt a kertészek tavaszi feladatlistája: ezeket a munkákat már most el lehet végezni

Már csak néhány nap választ el minket attól, hogy hivatalosan, naptár szerint is tavasz legyen. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy itt a kirándulások, a szabadtéri programok és az igazi séták ideje – na meg persze a kertészkedésé. Eljött az ideje annak is, hogy fogjuk a szerszámainkat és belevessük magunkat a kertünkbe. Az év ezen időszakában számos teendőnk akad, de nem kell megijedni, szépen, fokozatosan lehet haladni, így nem teher helyett egy kellemes kikapcsolódásnak élhetjük meg a kinti munkánkat. Hogy mit, hogyan tegyünk, és mik várhatnak a kerttulajdonosokra az elkövetkezendő hetekben, azt az alábbi cikkünkben egy csokorba gyűjtöttük!

Őrület, ami itthon zajlik: ennyiért szerezhetsz traktoros jogsit Magyarországon

A gazdaságnak és az iparnak egyre kevésbé van olyan ágazata, ahol ne használnának valamiféle erő- vagy munkagépet. És bár ezen gépek kezeléséhez korábban elég volt egy megfelelő igazolvány megléte, 2022 óta törvény írja elő, hogy az ilyen típusú járművek vezetése is jogosítványhoz kötött. Ez pedig azt jelenti, hogy a traktorok, kombájnok és önjáró permetezőgépek közúti közlekedése során is rendelkeznie kell ezek operátorának a megfelelő jogosítvánnyal. De mennyibe is kerül ezen dokumentum megszerzése napjainkban? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Sokan nem ismerik a szabályokat: csak így árusíthatsz a piacokon Magyarországon

A megtermelt, illetve előállított javak piacokon történő értékesítése egyidős az emberi civilizációval, eleinte cserekereskedelem formájában, a pénz megjelenése után pedig egyre inkább az adott kor és kultúra fizetőeszközéért, annak szabályai szerint történő adásvételként. A piaci árusítás szabályai jellemzően koronként és országonként változtak, ám ezeknek köszönhetően az áruk és termények kereskedelme - jobbára - kiszámítható és rendezett volt. Nincs ez máshogy napjainkban sem, talán csak annyi változott, hogy részletesebb és gyakran specifikusabb szabályok vonatkoznak a piaci értékesítésre. És hogy melyek ezek? Kik és milyen feltételek mellett árulhatnak ezeken a piacokon, illetve a vásárcsarnokokban? Az Agrárszektor erre kereste a választ.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezt rontja most el rengeteg magyar a patikákban: így akár féláron is kiválthatnák a gyógyszereiket

Javában tart a járványszezon, kering az influenza, a koronavírus és az RSV, egyre többen fordulnak orvoshoz hétről hétre. Ez pedig azt jelenti, hogy egymásnak adják a kilincset a betegek a gyógyszertárban is, akik vitamint, orrsprayt, köptetőt, torokfertőtlenítőt, vagy láz- és fájdalomcsillapító gyógyszert vásárolnak. Sokan, akik nem vásároltak az elmúlt időszakban gyógyszert, most rácsodálkozhatnak az árakra is, hiszen az infláció a patikákat sem kerülte el. A gyógyszervásárlást tekintve viszont rengeteg magyar a saját pénztárcája ellensége, hiszen jóval olcsóbban is megvehetnék a szükséges készítményeket, ha vennék a fáradságot és felíratnák azokat receptre.

Veszélyben a magyarországi tavak? Ez történhet, ha nem találnak megoldást a vízpótlásra

A globális felmelegedés miatt egyre inkább veszélyben vannak vizes élőhelyeink. A tavalyi évben az aszály miatt kiszáradt a Vekeri tó, és Velencei-tó vízszintje is jelentősen csökkent. Utánajártunk annak, hogy a két tó vonatkozásában, hogyan oldják meg a vízpótlást és vajon milyen hatással lesz a környezetre és a helyi élővilágra a vízutánpótlás.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?