Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.26. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.26. vasárnap

agrarszektor.hu
Északon, északnyugaton vékonyodik, szakadozik a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult marad az ég - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.02.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.02.26.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.02.26.) napon.

2023.02.26. vasárnap: Északon, északnyugaton vékonyodik, szakadozik a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult marad az ég. A déli és keleti megyékben még előfordulhat eső, havas eső, elsősorban Baranyában havazás is, a középső tájakon pedig záporok, hózáporok alakulhatnak ki. Vékony, olvadozó hóréteg Baranyában és környékén lehet, vastagabb hótakaró elsősorban a Mecsekben valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen újra megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.
Késő estére -1 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.02.27 hétfő: Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat hózápor, havas eső, nagyobb eséllyel délen és keleten. Az északi szelet sokfelé kísérhetik erős lökések. Kora délutánra 1 és 6 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Friss híreink:

Durva, hogyan poroznák be a növényeket a finnek: ehhez még méhek sem kellenek

A finnországi Tampere Egyetem kutatói kifejlesztették az első passzívan repülő robotot, amely mesterséges izomzatot kapott. A tudósok azt is vizsgálják, hogy ez a "mesterséges tündér" használható-e a beporzás folyamata során.

Itt a kertészek tavaszi feladatlistája: ezeket a munkákat már most el lehet végezni

Már csak néhány nap választ el minket attól, hogy hivatalosan, naptár szerint is tavasz legyen. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy itt a kirándulások, a szabadtéri programok és az igazi séták ideje - na meg persze a kertészkedésé. Eljött az ideje annak is, hogy fogjuk a szerszámainkat és belevessük magunkat a kertünkbe. Az év ezen időszakában számos teendőnk akad, de nem kell megijedni, szépen, fokozatosan lehet haladni, így teher helyett egy kellemes kikapcsolódásnak élhetjük meg a kinti munkánkat. Hogy mit, hogyan tegyünk, és mik várhatnak a kerttulajdonosokra az elkövetkezendő hetekben, azt az alábbi cikkünkben egy csokorba gyűjtöttük!

Őrület, ami itthon zajlik: ennyiért szerezhetsz traktoros jogsit Magyarországon

A gazdaságnak és az iparnak egyre kevésbé van olyan ágazata, ahol ne használnának valamiféle erő- vagy munkagépet. És bár ezen gépek kezeléséhez korábban elég volt egy megfelelő igazolvány megléte, 2022 óta törvény írja elő, hogy az ilyen típusú járművek vezetése is jogosítványhoz kötött. Ez pedig azt jelenti, hogy a traktorok, kombájnok és önjáró permetezőgépek közúti közlekedése során is rendelkeznie kell ezek operátorának a megfelelő jogosítvánnyal. De mennyibe is kerül ezen dokumentum megszerzése napjainkban? Az Agrárszektor ennek járt utána.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Milliókat ér ez a kártya, nálad is lapulhat otthon: megőrültek a gyűjtők, mindenki ezeket keresi

Évek óta hódítanak a sportkártyák Magyarországon, aki pedig már gyerekkorában elkezdte gyűjteni őket akár többmilliós vagyonon is ülhet úgy, hogy észre se veszi. Egyes kártyák ugyanis akár egy lakás árát is érhetik, így nem csoda, ha felcsillan a szemünk, amikor eszünkbe jut, hogy gyerekként mi is gyűjtöttük ezeket a lapokat. A Pénzcentrum most annak járt utána szakértők segítségével, hogy vajon tényleg lehetséges-e Magyarországon meggazdagodni a sportkártyák gyűjtésével, és ha igen, akkor merre érdemes elindulni. Mint az egyik legnagyobb aukciós portáltól megtudtuk, nem példa nélküli, hogy 100 ezer forint feletti összegért kel el egy-egy gyűjtemény, de volt olyan Pokémon-kártya, amiért több mint 400 ezret fizettek Magyarországon.

Ilyen luxusdisznóvágásra járnak vidékre a pesti irodisták: ezeknek semmi sem drága?

A disznóvágás nagyon régi, falusi népszokás, melynek egykor rendkívüli közösségépítő ereje volt. Bár manapság sokan elítélik és kegyetlennek tartják a sertés levágását, a téli időszakban a mai napig számos helyen felelevenítik hagyományainkat. A HelloVidék utánajárt annak, hogy mennyire népszerű napjainkban a disznóvágás turizmus és vajon mekkora igény van a különleges téli csapatépítő játékokra.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?