Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.03. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.03. péntek

agrarszektor.hu
Az összefüggő felhőzet fokozatosan dél felé szorul, este a déli határvidékről is levonul - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.03.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.03.03.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.03.03.) napon.

2023.03.03. péntek: Az összefüggő felhőzet fokozatosan dél felé szorul, este a déli határvidékről is levonul. Az ország északkeleti, északi felében számíthatunk a legtöbb napsütésre, de a felhőzet visszaszorulásával máshol is napsora fordul az idő. A borult részeken gyenge eső előfordulhat, délutántól azonban szűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szél csak kevés helyen élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható, a naposabb tájakon mérhetjük a magasabb értékeket.
Késő estére -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.03.04 szombat: Általában derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, az éjszakai ködfoltok és rétegfelhőzet várhatóan gyorsan feloszlanak. Csapadék nem lesz. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Friss híreink:

Döbbenetes dolog derült ki a méhekről: ezt sokan nem gondolták volna

A beporzásban kulcsfontosságú szerepet töltenek be a háziméhek, ám az Agrárszektor által megkérdezett szakember szerint a vadméhek segítsége is elengedhetetlen a természeti folyamat teljességéhez, hiszen olyan virágokat is megtalálnak, melyeket a nagyobb testű mézelő méhek nem. A március 10-i Beporzók napja ezekre a hasznos rovarokra, és védelmükre irányítja rá figyelmünket, melyek nélkül aligha kerülhetne lekvár, zöldség vagy gyümölcs az asztalokra.

Nyerünk vagy bukunk? - Jövedelmezőségi kilátások a hazai szántóföldeken

Kiszámíthatatlanná váltak a meghatározó szántóföldi növények jövedelmezőségi kilátásai 2023-ban, mert miközben a termelési költségek nőnek, a terményárakban a világpiacon és Magyarországon is visszarendeződés következett be. A Portfolio Csoport március 21-i kecskeméti Agrárium Konferenciája részletesen foglalkozik azzal, milyen ártendenciákra és költségviszonyokra számíthatnak idén a termelők. 

Áramlik ki ez a zöldség Magyarországról: ki nem találnád, hova kerül a java

Torma, cékla, zeller - bizonyára mind ismerjük ezeket a zöldségeket és fogyasztottuk is már őket, ugyanakkor nem kapnak túl nagy szerepet a mindennapi étkezésünkben. Pedig bőven van belőlük itthon jó minőségben, ráadásul elérhető áron. A gumós zeller kivitele például elképesztő módon, mintegy 124 százalékkal 1,9 ezer tonnára bővült 2022 első tizenegy hónapjában az előző évihez képest. Ami a tormát illeti, Magyarország az Európai Unió legnagyobb tormatermelője, ennek ellenére a legtöbbször húsvétkor tesszük a kosarunkba vagy éppen az asztalra. Lapunk most annak járt utána, hogy az említett három zöldség milyen hónapokat tudhat maga mögött.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Megszólalt a Kifli új vezére: óriási fegyver van a boltok kezében, ezen múlik, mi lesz az árstop után

Nem ismerek semmilyen korlátot, miért ne lehetne minden fővárosi háztartás az ügyfelünk monda el a Pénzcentrumnak adott interjújában Gabriel Makki, a Kifli frissen kinevezett új ügyvezető igazgatója. A szakemberrel a vállalat legnagyobb változásairól, a szortimentjük sajátmárkás felduzzasztásáról, valamint az alacsonyabb jövedelmi rétegűek megcélzásáról is beszélgettünk. De az új vezető beszélt arról is, milyen összetevők határozhatják meg leginkább, mennyibe fognak kerülni a most még árstopos termékek, ha április 30-al ténylegesen kivezetik az ársapkát.

Így spórolnak az élelmes magyarok: simán kijön 2000 forintból egy 3 fogásos menü

Több mint egy éve tart már a megállíthatatlan áremelkedés a boltokban, de még mindig nem tudjuk feldolgozni, mégis miért kerül minden lassan kétszer annyiba, mint korábban. A heti nagybevásárlás közben sokan elgondolkodtunk már azon, mennyit változott a világ egy év alatt, hiszen korábban annyi mindenből tudtunk olcsó, laktató ételt főzni – vajon ez most is így van? Mit tudunk kihozni a lehető legalacsonyabb büdzséből, ha előételt, főételt és desszertet is szeretnénk készíteni a családnak?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?