Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.06. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.06. hétfő

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, de főként a délnyugati, déli megyékben szakadozottabb lehet a felhőzet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.03.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.03.06.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.03.06.) napon.

2023.03.06. hétfő: Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, de főként a délnyugati, déli megyékben szakadozottabb lehet a felhőzet. Északon elszórtan fordulhat elő eső, északkeleten havas eső, a hegyekben havazás, délen viszont a délutáni óráktól többfelé számíthatunk esőre, záporra. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9, az ország déli negyedén 10, 13 fok között valószínű. Késő estére -3 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók.

A következő napon várható időjárás

2023.03.07 kedd: Jobbára erősen felhős időre számíthatunk, a nap második felében lehet vékonyabb a felhőtakaró. Hazánk déli felén több, északon kevesebb helyen várható eső. Főleg északon, illetve a hegyekben néhol havas eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, az északi országrészben néhol időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10, délen 11, 13 fok között valószínű.

Friss híreink:

Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól: ennyibe kerülhet az étolaj itthon

Már kevesebb, mint két hónapig lesz velünk a 2022. február 1-jével bevezetett élelmiszerárstop, feltéve, hogy nem hosszabbítják meg ismét. Az élelmiszerek árának emelkedése ugyanis nem állt meg, és bár a kormány közlése szerint addig marad az ársapka, ameddig tetszik a lakosságnak, az intézkedés kivezetése komoly áremelkedésekkel járna: a sertés- és a csirkehúsok 30-30, a tartós élelmiszerek közül a liszt 50, az étolaj pedig akár 60-70 százalékkal is megdrágulhatna. Ez az áremelkedés azonban nem elkerülhető, egyszer mindenképp be fog következni, árulta el az Agrárszektor érdeklődésére Raskó György, agrárközgazdász.

Ez durva: ennyit kereshetnek az idénymunkások a magyar földeken

A munkaerőhiány mára általános jelenséggé vált a hazai agráriumban, egyre nehezebb idénymunkást találni a kétkezi mezőgazdasági tevékenységekhez. Az elöregedő szektor többek között a fiatalokban reménykedik.

Filléres trükkök, amik tényleg működnek: így tartsd távol a kártevőket a kertedtől

Hamarosan itt van sokak kedvenc évszaka, a tavasz. Mindent ellepnek a növények, a frissen nyíló virágok, zöldül a táj, a környezetünket madárdal önti el. Akinek pedig kertje van, kezdődhet a munka, hiszen tavasszal rengeteg a tennivaló. Egyúttal a melegebb idő bekövetkeztével a kártevők is megjelennek, és előszeretettel telepednek meg a veteményesünkben. Éppen ezért nem árt résen lennünk, és felkészülnünk az elkövetkezendő időszakra. Hogy miket tehetünk a nemkívánatos betolakodók ellen, azt az alábbi cikkünkben gyűjtöttük össze.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Órisái sörkatasztrófa csapott le a magyar vásárlókra 2023-ban: csak most látszik, mekkora a baj

Bődületes sördrágulás vonult végig Magyarországon az év első hónapjában, a tavalyi év utolsó hónapjához képest. Ezzel pedig odáig jutott a magyarok kedvenc alkoholos italának drágulása, hogy éves szinten, 2023 januárjában messze nálunk drágult leginkább a folyékony kenyér az egész EU-ban. Olyannyira, hogy közel dupla annyival, mint a második legnagyobb drágulást produkáló Litvánoknál. Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, a KSH éppen 2023 elején alakított át szinte teljesen a sörrel kapcsolatos adatgyűjtését, mivel a korábbit elavultnak mondták. A legújabb és legfrissebb adatok alapján mutatjuk, mi történt valójában a hazai sörök áraival 2022-ben, és mekkora egyszeri, de gigászi emelésre ébredtek a fogyasztók az újévben.

Így úszhatod meg olcsón a Nőnapot: mutatjuk, hol vehetsz most fillérekért virágot

Készülnek a virágüzletek a közelgő nőnapra, hiszen ez a nap a „legvirágosabb” jeles napok közé tartozik, ilyenkor a virágüzletek átlagos napi forgalma megtöbbszöröződik. Az, hogy idén szerdéra esik a nőnap, a munkahelyi ajándékozások számát is növelheti. A HelloVidék most annak járt utána, milyen virágot ajándékoznak leginkább a magyarok, illetve azt is megnéztük, hol vásárolhatunk fillérekért virágot, ha nem akarunk egy vagyont költeni Nőnapon. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?