Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.11. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.11. szombat

agrarszektor.hu
Csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, majd felhőátvonulások zavarják a napsütést, de a Miskolc-Békéscsaba vonal mentén és attól északkeletre a nap nagyobb részében több felhő lehet - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.03.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.03.11.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.03.11.) napon.

2023.03.11. szombat: Csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, majd felhőátvonulások zavarják a napsütést, de a Miskolc-Békéscsaba vonal mentén és attól északkeletre a nap nagyobb részében több felhő lehet. Arrafelé kialakulhatnak záporok, sőt hózáporoknak is van esélye. Az északnyugati szél sokfelé viharos lesz, a magasabban fekvő helyeken 90 km/h feletti lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, de a délnyugati határnál ennél kissé melegebb is lehet.
Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg. Általánosabb panaszként fejfájás, migrén, tartós álmosságérzés jelentkezhet. A felső légúti hurutos megbetegedések száma is megnőhet hidegfronti hatásnál. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, tünetek.

A következő napon várható időjárás

2023.03.12 vasárnap: A többórás napsütés mellett melegfront közép-, illetve magasszintű felhőzete sodródhat fölénk. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, majd a délnyugati szél helyenként megélénkül. Délután 6, 11 fok várható.

Friss híreink:

Itt az új izraeli gépcsoda, ami teljesen átalakíthatja az egész növénytermesztést

Az izraeli HevenDrones cég piacra dobta első hidrogénüzemű drónját, amelyet H2D55 névre keresztelt. A cég közleménye szerint a hagyományos lítium akkumulátorral működő drónoknál ötször nagyobb energiahatékonysággal rendelkező H2D55 100 percig képes repülni, 7 kg hasznos teherbírással.

Árak, költségek, támogatások az állattartásban - Fontos részletek az Agrárium Konferencián

Mit tehetnek az állattenyésztők a magas takarmányárak ellen, a nehéz piaci viszonyok között hogyan optimalizálhatják költség- és jövedelmezőségi helyzetüket, illetve milyen támogatásokra számíthatnak 2023-ban? - e kérdések megválaszolására fókuszál az Agrárium Konferencia, amelyet március 21-én rendez meg Kecskeméten a Portfolio Csoport. A konferencia kitér arra is, milyen állategészségügyi szabályozási változásokra számíthatnak az állattartó vállalkozások. 

Döbbenetes számok láttak napvilágot: durva, ami a magyar műtrágyapiacon folyik

2022-ben a műtrágya-forgalmazók 1,3 millió tonna műtrágyát értékesítettek közvetlenül mezőgazdasági termelők részére Magyarországon, ami közel az egyharmadával volt kevesebb az egy évvel korábbinál. Mindeközben a műtrágyák árai átlagosan több mint másfélszeresére nőttek, ezért az értékesítés nettó árbevétele még a jelentős volumencsökkenés mellett is csaknem kétharmadával emelkedett, elérve a 381 milliárd forintot. A mezőgazdasági termelők által 2022-ben vásárolt műtrágya nitrogén-foszfor-kálium (NPK) hatóanyagtartalma 456 ezer tonna volt, 229 ezer tonnával, több mint egyharmadával alacsonyabb az egy évvel korábbinál, de jelentősen csökkent nitrogén, a kálium és a foszfor hatóanyagtartalma is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Özönlenek ezekre a vidéki településekre a magyar családok: ilyen házakat vesznek fillérekért

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb családtámogatási formája volt a falusi csok, melyet eredetileg azért vezették be, hogy megállítsák - vagy visszafordítsák - a magyar kistelepüléseken az elvándorlást. A friss lakossági statisztikák szerint sok olyan kistelepüléseken nőtt a lakosságszám, ahol igényelhető a falusi csok, ugyanakkor egyes helyeken a támogatás ellenére is nagymértékben fogy a népesség. A Pénzcentrum friss elemzése megmutatja, melyek a legkedveltebb kistelepülések, ahol elérhető a falusi csok, valamint melyek a legnépszerűtlenebb falvak. Továbbá azt is vizsgáltuk, hogy a fóvárosi agglomerációban hová költöztek a legtöbben.

Ezt rengeteg kutyatartó nem tudja: súlyos árat fizethetsz, ha nem veszed észre a jeleket

Egyre több kutyatulajdonos találkozhat a jelenséggel, hogy kedvence indokolatlannak tűnő szokatlan tüneteket produkál, ami miatt állatorvoshoz kell vinnie az állatot. Sokszor el sem tudjuk képzelni, mi állhat a háttérben, a diagnózis hallatán pedig elkerekedik a szemünk: allergia. Hogyhogy? Kutya vagy macska is lehet allergiás? Bizony, sőt, ahogy az embereknél, így náluk is egyre gyakrabban fordul elő ez a diagnózis. A kisállatok allergiás megbetegedéseiről Dr. Kórik csilla állatorvorvost kérdeztük.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31