Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.14. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.14. kedd

agrarszektor.hu
Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig: Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a délutáni óráktól északnyugat felől már eső, zápor is előfordulhat, helyenként az ég is megdörrenhet - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.03.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.03.14.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.03.14.) napon.

2023.03.14. kedd: Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a délutáni óráktól északnyugat felől már eső, zápor is előfordulhat, helyenként az ég is megdörrenhet. Az ország délkeleti, keleti részén számíthatunk a legtöbb napsütésre, és ott estig még nem lesz csapadék. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, sőt néhol viharossá fokozódik a légmozgás. Estétől a Dunántúl északi felén északnyugatira fordul a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 18 és 22 fok között alakul. Késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatással kell számolni a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak az erre érzékenyek.

A következő napon várható időjárás

2023.03.15 szerda: Erősen felhős vagy borult idő várható, de késő délutántól nyugat felől a Dunántúlon szakadozik, csökken a felhőzet, a Dunától keletre azonban borult marad az ég. Az összefüggő csapadékzóna kelet felé araszol. Az esőt helyenként - elsősorban az Északi-középhegységben és a keleti határ mentén havas eső, havazás válthatja. Nyugaton számottevő csapadék nem lesz. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, a csapadékos tájakon lesz a hidegebb idő.

Friss híreink:

Ezzel keresnek havi nettó 700 ezret az élelmes magyarok: ide végzettség sem kell

Belgium kapcsán a legtöbbeknek a csokoládé és a híres péksütemények jutnak elsőként eszébe, aztán pedig az, hogy az Európai Bizottság székhelye is az ország fővárosában, Brüsszelben található. A legtöbb ide kivándorló magyar nem feltétlenül a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban tervez elhelyezkedni, pedig ebben az országban is komoly hiány mutatkozik szakemberekből. De milyen körülmények között, valamint mennyit kell dolgoznia annak, aki a belga élelmiszeriparban állna munkába? Milyen feltételeknek kell megfelelnie egy új dolgozónak? Milyen fizetségre és milyen bónuszokra számíthat az ember a munkájáért? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a Belgiumban élő és dolgozó magyarokat.

Megőrülnek a magyarok ezért a traktorért: őrület, mennyit adnak el belőle itthon

2023 februárjában a magyar gazdák 5,4 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 második hónapjához képest azonban 31,2 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka februárban a John Deere volt, amelyből 70-et adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 42 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Claas, a negyedik a Solis, az ötödik pedig a Fendt volt az év második hónapjában.

Ilyen könnyű a krumplibogarak elleni védekezés: ezek a trükkök működnek

Óriási károkat képesek okozni a krumplibogarak a kertekben, aki valaha is termesztett már burgonyát, biztosan találkozott már a pusztítót kártevővel. Komoly nehézséget okoz a burgonyabogárral vívott harcban, hogy nehéz ellene védekezni, természetes ellensége ugyanis Magyarországon nem igazán van, van azonban jó néhány trükk, amit bevethetünk ellene. Összegyűjtöttünk pár természetes, illetve pár vegyszeres és biológiai módszert is, amellyel távol tarthatjuk a krumplibogarakat a kertünktől, valamint a növényeinktől, mutatjuk, melyek ezek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Borítékolva volt a tragédia? Így lehetett volna megúszni a tömegkarambolt az M1-esen

Az aszály, a szél és a mezőgazdasági munkálatok szerencsétlen együttállása okozhatta a hétvégi tömegkarambolt az M1-es autópályán Herceghalomnál. A szörnyű tragédia több aktuális problémára is felhívja a figyelmet, többek között az időjárásunk egyre szélsőségesebbé válására, vagy éppen a talajforgatásos gazdálkodás hátrányaira, melynek ma már sok hatékonyabb alternatívája ismert. De megnáztük azt is, ha már megtörtént a baj, azaz porviharba keveredtünk, miképp érdemes reagálni, és mi lehet a legveszélyesebb dolog, amit egy sofőr ilyen helyzetben tehet.

Elképesztő, de vidéken is egyre többen vásárolnak így: kiszorítanák a multikat

Közel 30 településen működnek már olyan bevásárló közösségek, amelyek számára a helyben megtermelt élelmiszerek beszerzése, a közeli gazdálkodók támogatása és a környezet védelme egyaránt fontos szempont. Az egyik legrégebbi és legnagyobb vidéki csoport a Nyíregyházi Kosár Közösség, melynek egyik szervezője Zalatnay László. Szakmáját tekintve is közel áll hozzá a mezőgazdaság, hiszen meliorációs üzemmérnök és környezetgazdálkodási szaküzemmérnök, de emellett évtizedek óta lelkes közösségszervező, tréner, aki rendíthetetlenül hisz abban, hogy az alulról jövő kezdeményezések gazdagabbá és jobbá tehetik a magyar vidéket – a HelloVidék vele készített interjút.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?