Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.18. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.18. szombat

agrarszektor.hu
Napos idő várható általában kevés fátyolfelhővel - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.03.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.03.18.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.03.18.) napon.

2023.03.18. szombat: Napos idő várható általában kevés fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. A délkeleti szelet főként a Dunántúlon élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között valószínű.
Késő estére 0 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.03.19 vasárnap: Alapvetően fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, de nyugat felől vastagabb felhőtömbök is érkezhetnek. Csapadék nem várható. Néhol időnként megerősödhet a délkeleti, majd a délnyugati szél. A csúcsérték 13 és 20 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton a melegebb idő.

Friss híreink:

Végzetes hibák a kertben: ezeket a zöldségeket soha ne ültesd egymás mellé

A legtöbb embernek eszébe sem jut a kertészkedés és az ültetés során, hogy bizony egyáltalán nem mindegy, hogy melyik növényt hova, és mi mellé ültetjük. Több olyan növénypárosítás is van, amivel csak károkat okozhatunk a kertben, egyes növények ugyanis kifejezetten rossz hatással vannak egymásra, és könnyen akár egymás, akár csak a másik pusztulását okozhatják. Tudod például, hogy a paradicsom vagy a paprika mellé melyik az a zöldség, amit soha sem szabad ültetni? Összegyűjtöttük, melyek azok a növények, amelyek semmi esetre se kerüljenek egymás mellé a kertben, és azt is megmutatjuk, mit, mi mellé érdemes ültetni. 

Egyre többen termesztenek így növényeket itthon: ebbe most megéri belevágni

Világszerte, így Európában is nagy problémát jelent a talajok romlása: az európai talajok 60-70%-a már nem tekinthető egészségesnek. A termőtalajok minőségének romlását pedig már a magyar gazdák is megtapasztalták - mondta az Agrárszektornak Dr. Pénzes Éva, a Magyar Talajvédelmi Baktérium -gyártók és -forgalmazók Szakmai Szövetségének ügyvezetője. A szakember elmagyarázta, hogyan is működnek a talajbaktérium készítmények, ezeknek milyen rövid- és hosszú távú hatásai lehetnek a terméshozamokra, és hogyan illeszkednek ezek a készítmények az Európai Unió új Közös Agrárpolitikájába.

Erős kihívója akadt a kukoricának: ez a növény letarolhatja a magyar földeket?

Az egyértelműen látszik, hogy a kukorica vetésterülete vissza fog esni idén Magyarországon azt követően, hogy 2022-ben az évszázados aszály miatt rekordalacsony termésmennyiség született hazánkban. Nem mondható el azonban ugyanez a szójáról, amely lényegesen jobban viselte a szélsőséges körülményeket, és egyértelműen jó alternatíva lehet a jövőben a kukorica helyett, ráadásul sokkal kisebb műtrágya- és szárítási költséggel termeszthető - tájékoztatta az Agrárszektort Bene Zoltán, a Karintia Kft. cégvezetője. Kiemelte, ma, amikor minden költségelem ára az egekben van, az inputanyagokétól kezdve, az energia és az üzemanyag árán át, a szójával jelentős összegeket takaríthatnak meg a gazdák.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kiderült a nagy rágótitok: ezzel etetik a magyarokat, így hat valójában az emberek fogára

A rágógumizás rengeteg magyar számára jelent napi tevékenységet, de kevesen tudják, mi is valójában a modern orvostudomány álláspontja, mennyire tesz ez jót az emberek fogának, illetve milyen veszélyeket rejt más szerveinkre. Mert, ami a szájüregben pozitív hatású, az például a gyomorban már koránt sem, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a komoly rágózásnak más káros egészségügyi következményei is lehetnek. A kulcsszó persze ebben az esetben is a mérték, de cukrosat vagy cukormentesen rágjon az ember? Azért, hogy mindenre választ kapjunk, dietetikus és fogorvos szakembert is kérdeztünk a témában, sőt megvizsgáltuk azt is, hogy az elköpdösött rágógumikat például a közterület-felügyelet mennyire hatékonyan, de milyen veszélyek árán tudja csak feltakarítani.

Magyar kertek elfeledett zöldsége: kevesen fogyasztják, pedig igazi csodaszer jól elkészítve

Karalábé? Zeller? Teljes mértékben érthető, ha nem a gyerekek kedvence, sőt a felnőtteké sem, mindaddig, amíg nem ismerik, mennyiféle módon készíthető el ez két szuperzöldség. Elcsépelt, de legtöbbször a húslevesben találkozunk velük, nem is nagyon mernek kísérleteznek velük a háziasszonyok. Pedig felhasználásuk majdnem olyan határtalan, mint a burgonyának, hiszen nem csak leves, de püré vagy kenyérre kenhető pástétom, sőt sült mártogatós is készülhet belőlük. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, először tegyünk egy kis gazdasági kitérőt!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58