Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.19. vasárnap

agrarszektor.hu
Több hullámban magasszintű felhősávok vonulnak fölöttünk nyugatról kelet felé - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.03.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.03.19.) napon.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.03.19.) napon.

2023.03.19. vasárnap: Több hullámban magasszintű felhősávok vonulnak fölöttünk nyugatról kelet felé. Ezek mellett alapvetően napos idő várható, de a felhőzet délutántól időszakosan vastagabb lehet. Csapadék nem lesz. A délies szelet helyenként élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű. Késő estére többnyire 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.03.20 hétfő: Az összefüggőbb felhőzet a déli óráktól délkelet felé levonul, mögötte felhőátvonulásokra számíthatunk. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Az északnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Délután 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Itt a John Deere nagy dobása: meglepő csavarral turbózzák fel a gépeiket

2023-ban új kijelzőcsaláddal és modemekkel frissül a John Deere precíziós mezőgazdasági technológiája. Az új G5 kijelzőcsaládban Full HD felbontás, további memória és megnövelt feldolgozási teljesítmény állnak majd a gazdák rendelkezésére, míg a JDLink M és R modemek azonos gyártótól származó és vegyes gépflottákkal is kompatibilisek.

Végzetes hibák a kertben: ezeket a zöldségeket soha ne ültesd egymás mellé

A legtöbb embernek eszébe sem jut a kertészkedés és az ültetés során, hogy bizony egyáltalán nem mindegy, hogy melyik növényt hova, és mi mellé ültetjük. Több olyan növénypárosítás is van, amivel csak károkat okozhatunk a kertben, egyes növények ugyanis kifejezetten rossz hatással vannak egymásra, és könnyen akár egymás, akár csak a másik pusztulását okozhatják. Tudod például, hogy a paradicsom vagy a paprika mellé melyik az a zöldség, amit soha sem szabad ültetni? Összegyűjtöttük, melyek azok a növények, amelyek semmi esetre se kerüljenek egymás mellé a kertben, és azt is megmutatjuk, mit, mi mellé érdemes ültetni. 

Egyre többen termesztenek így növényeket itthon: ebbe most megéri belevágni

Világszerte, így Európában is nagy problémát jelent a talajok romlása: az európai talajok 60-70%-a már nem tekinthető egészségesnek. A termőtalajok minőségének romlását pedig már a magyar gazdák is megtapasztalták - mondta az Agrárszektornak Dr. Pénzes Éva, a Magyar Talajvédelmi Baktérium -gyártók és -forgalmazók Szakmai Szövetségének ügyvezetője. A szakember elmagyarázta, hogyan is működnek a talajbaktérium készítmények, ezeknek milyen rövid- és hosszú távú hatásai lehetnek a terméshozamokra, és hogyan illeszkednek ezek a készítmények az Európai Unió új Közös Agrárpolitikájába.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Milliókat érő kincsek lapulhatnak a magyarok pincéiben: sokan nem is sejtik, mit őrizgetnek

Az elmúlt hetek során már beszéltünk arról, hogy mennyit érhet 1-1 régi játék, lemez, sportkártya vagy képregény. Most viszont egy olyan tárgyi befektetést fogunk megvizsgálni, ami már sokkal nagyobb réteget vonz: nevezetesen a magyarok egyik kedvenc italát, a whiskyt, ami sokkal jobb befektetés, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. De vajon mit kell tudni a whisky befektetésről, és mennyit kereshetünk 1-1 üveggel?

Tanyán találta meg a boldogságot a fiatal pár: a válság után így kezdtek új életet

Krémer Karina és Fogarasi Norbert a kilenc lelket számláló Baranya megyei aprófaluban, Tótökföldjén valósította meg az álmát, és hozták létre a saját tanyavilágukat, a Zelentor Naturfarmot, ahol évek óta önellátóan, környezettudatosan élnek. 2016-ban költöztek a csodásan felújított, tornácos parasztházba, ami a saját kezük munkáját dicséri. Az infláció és az energiaválság a tanyavilágot sem kerülte el, arról meséltek legutóbb, hogyan élték túl a nehéz időszakot. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?