Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.31. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.31. péntek

agrarszektor.hu
Délelőtt a Dunántúlon, majd a déli óráktól keleten is megnövekszik a felhőzet, ezért erősen felhős idő várható - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.03.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.03.31.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.03.31.) napon.

2023.03.31. péntek: Délelőtt a Dunántúlon, majd a déli óráktól keleten is megnövekszik a felhőzet, ezért erősen felhős idő várható. A legtöbb napsütés az ország déli részén valószínű. A nap második felétől újra több helyen várható eső, zápor, egy-egy helyen zivatar is. Megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik a déli, délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 16 és 21 fok között valószínű, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 9 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt melegfronti hatások tapasztalhatóak. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

A következő napon várható időjárás

2023.04.01 szombat: Felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel. Szórványosan előfordul eső, zápor, helyenként zivatar. A nyugati, északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik. Délutánra 13 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Óriási kárt okoznak ezek az állatok a magyaroknak: így lehet védekezni ellenük

Az erdősítésekben, koros állományokban is gyakran találkozni különféle vadkárformákkal, azt azonban sok esetben nehéz megmondani, hogy pontosan milyen vadászható vadfaj okozta az adott kárt. Komoly segítséget tud ugyanakkor nyújtani az a mögöttes tudás, ha az ember tisztában van a vad anatómiájával, különféle életciklusaival, az általa hátrahagyott esetleges nyomokkal, illetve a táplálkozási szokásaival. Az Agrárszektor összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a különféle vadászható vadfajok által okozott vadkárformákról, illetve azok felismeréséről.

Módosult az uniós szabályozás: nagy változások várnak a magyar gazdákra

A növényvédő szerek és hatóanyagok kivonása hazánk európai uniós csatlakozása óta meglevő kihívás, amely főleg a korábban használható szerek újraengedélyezésénél szokott felmerülni. - mondta Görög Róbert, a Magyar Növényvédelmi Szövetség ügyvezetője a Portfolio Agrárium 2023 konferencián. A szakember beszélt arról is, hogy az uniós stratégiák fő céljaival jellemzően mindenki egyet szokott érteni, ám a kidolgozásuk során komoly hiányosságok tapasztalhatóak. Görög Róbert elmondta, hogy mire számíthatnak a magyar termelők, növényvédőszer-gyártók és szaktanácsadók a következő időszakban, és hogy hogyan lehet fellépni a növényvédő szerek egyre komolyabb problémává váló hamisítása és illegális forgalmazása ellen.

Eljött az idő: ez az új technológia teljesen letarolhatja a magyar agráriumot

Az agráriumban a műholdak által készített felvételekhez hasonlóan a drónos monitoring is megvalósítható szolgáltatásként - hangzott el a Portfolio Agrárium 2023 konferencián. A szakemberek szerint a jövőben egyre nagyobb szerepe lesz a monitoringnak, nemcsak az állományok időszaki felmérésében, de a növénytermesztés teljes folyamata során, illetve a döntéshozatalban és a különféle támogatások megítélésében is. Az adatgyűjtés és a megfigyelés, történjen bár műholdakkal, drónokkal vagy rögzített szenzorokkal, mindenképpen a precíziós gazdálkodás részévé fog válni. 

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Komoly szigor élesedik az Airbnb-n, Bookingon: erre készüljön, aki szállást foglalna

Amióta csak megjelentek a piacon a rövid távú, turisztikai célú lakáskiadást segítő platformok, folyamatosan az érdeklődés középpontjában állnak, persze tény, hogy ezek eléggé megváltoztatták az utazási szokásokat, ahogy a népszerű nagyvárosok lakossági szerkezetét is. Éppen ezért van olyan ország, ahol küzdenek ellene, máshol igyekeznek nem foglalkozni vele. Hogy Magyarországon milyen változásokat generált, milyen problémákat okoz, és mi lehetne ezekre a megoldás, arról Schumicky Balázs, a Magyar ApartmanKiadók Egyesületének elnöke beszélt a Pénzcentrumnak.

Filléres matyó és palóc húsvéti receptek: így készül a kazári ferentő és a vízen kullogó

Mit süssek idén húsvétra? – merül fel annyi mindenkiben a kérdés ebben az időszakban, hiszen vidéken még most is szokás az ünnepi vendégvárás és a locsolkodás, amiért cserébe a fiúk, férfiak bizony várják a csokitojást, a pálinkát és a finom falatokat. Idén Palócföld és Matyóföld népi hagyományai felé fordultunk, és olyan régi kelttészta recepteket kerestünk elő, amelyeket – habár már a feledés homálya lengi körül – mindenképpen érdemes megkóstolnunk. Ilyen különleges vendégváró kelttésztás finomságok a mákos „kazári ferentő” és a lekváros „vízen kullogó”, amelyek ezután garantáltan bekerülnek a féltve őrzött családi receptek közé!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 20. 13:28