Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.02. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.02. vasárnap

agrarszektor.hu
Általában többórás napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de az ország egyes részein zártabb maradhat a felhőzet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.04.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.04.02.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.04.02.) napon.

2023.04.02. vasárnap: Általában többórás napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de az ország egyes részein zártabb maradhat a felhőzet. A Dunántúl északnyugati részein, a Duna mentén és a Dunától keletre többfelé kell záporra, zivatarra számítani, másutt kevesebb helyen lehet csapadék. Az északias szél sokfelé élénk, a Dunántúlon, északkeleten és zivatarok körül erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 17 fok között valószínű. Késő estére 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.04.03 hétfő: Nagyrészt gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk, többórás napsütéssel, de erősen felhős körzetek is lesznek, főleg egy középső összeáramlás zóna mentén. Főleg ott, illetve délen és keleten fordulhat elő zápor. Sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik az északi szelet. Délután 8, 13 fok várható.

Friss híreink:

Sokan termesztenek otthon hagymát: ezt a legtöbben mégis elfelejtik ültetéskor

Rengeteg hagymaféle létezik, van amelyiknek a levelét, virágát, a többségnek a szárát vagy a „hagymáját” fogyasztjuk. Némelyek igen intenzív ízűek, ezeknek többnyire gyógyhatása is jelentős, de az enyhe változatok is egyre terjednek, ezek elfogyasztása után nyugodtan társaságba mehetünk. Nézzük miből válogathatunk, mert itt az ideje az ültetésüknek.

Ezek a szupernövények nálunk is teremnek: aranyat érnek, mégis alig ültetik őket

Számos Ázsiában kedvelt levélzöldség a hazai kiskertekben is kitűnően termeszthető lenne. Közülük több fajnak a magja már könnyen beszerezhető, így csak egy kis nyitottság szükséges ahhoz, ezeket a magyarok is megkóstolják. A levélzöldségek egészségesek, ízletesek, változatosak, és rövid idő alatt megtermelhetők.

Óriási kárt okoznak ezek az állatok a magyaroknak: így lehet védekezni ellenük

Az erdősítésekben, koros állományokban is gyakran találkozni különféle vadkárformákkal, azt azonban sok esetben nehéz megmondani, hogy pontosan milyen vadászható vadfaj okozta az adott kárt. Komoly segítséget tud ugyanakkor nyújtani az a mögöttes tudás, ha az ember tisztában van a vad anatómiájával, különféle életciklusaival, az általa hátrahagyott esetleges nyomokkal, illetve a táplálkozási szokásaival. Az Agrárszektor összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a különféle vadászható vadfajok által okozott vadkárformákról, illetve azok felismeréséről.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Milliókat érő kincsek lapulhatnak a magyarok polcain: sokan nem is sejtik, hogy mit örököltek

Az elmúlt hetek során végig vettük, hogy mennyit is érhet 1-1 régi játék, lemez, sportkártya vagy egy üveg whisky. Most viszont egy olyan befektetést fogunk górcső alávenni, ami már évtizedek, sőt évszázadok óta is óriási népszerűségnek örvend: nevezetesen azt vizsgáltuk meg, hogy tényleg jó befektetésnek számítanak-e az ékszerek és az órák, mint azt elsőre gondolnánk.

Ezek most a legfontosabb áprilisi kerti munkák: itt a 8 pontos feladatlista

Az áprilisi időjárás még megtréfálhat minket, ezért érdemes átgondolni, mi kerül a kertbe: mit és mikor veteményezünk, ültetünk el. Hogy ne legyen kidobott pénz a kertünkbe fektetett munka, illetve a megvásárolt növények, érdemes néhány tanácsot megfogadni és ennek alapján nekilátni, kertünk felfrissítéséhez. Hogy melyek ezek? Most ennek jártunk utána. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 20. 13:28