Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.15. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.15. szombat

agrarszektor.hu
A Dunántúl nyugati, északnyugati harmadán nagyobb területen maradhat összefüggő a felhőzet, másutt a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.04.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.04.15.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.04.15.) napon.

2023.04.15. szombat: A Dunántúl nyugati, északnyugati harmadán nagyobb területen maradhat összefüggő a felhőzet, másutt a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Több helyen alakul ki zápor, zivatar, a nap első felében főleg nyugaton, északnyugaton tartós eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében azonban erős lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17 fok között várható, de a Dunántúl tartósabban felhős részein ennél alacsonyabb értékek is lehetnek.
Késő este 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hazánk fölött áthaladt hidegfront miatt csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés.

A következő napon várható időjárás

2023.04.16 vasárnap: Az ország délnyugati felén jobbára erősen felhős vagy borult időre lehet számítani, míg északkeleten kevesebb lesz a felhő, arrafelé a megnövekvő közép- és magasszintű felhőzet mellett több órára kisüthet a nap. Hajnalra északon foltokban köd is képződhet. Az ország délnyugati felén szórványosan valószínű eső, záporeső, helyenként zivatar, északkeleten nem valószínű csapadék. Sokfelé megélénkül, néhol időnként meg is erősödhet az északi, északkeleti szél. A csúcsérték általában 14 és 21 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos nyugati, délnyugati tájakon ettől több fokkal alacsonyabban alakulhat a maximum.

Friss híreink:

Fillérekért veszik a tulipánt az élelmes magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

A napokban indult be teljes gőzzel a tulipánszezon Magyarországon, azonban nem kell mindenáron a piacra, a virágüzletekbe, illetve a nagyáruházakba mennie az embernek ahhoz, hogy tulipánhoz jusson. Magyarországon ugyanis számos "Szedd magad" tulipánkert található, ahol a "bolti" ár alatt, szálanként 250-300 forintos áron kínálják a garantáltan friss, egészséges és csodaszép tulipánokat.

Tuti tippek a sztárkertésztől: ezeket a munkákat már most el lehet végezni

Az elmúlt hetek kiszámíthatatlansága után az időjárás azzal kecsegtet minket, hogy már nem lesznek komolyabb fagyok. Ez pedig - remélhetőleg - azt jelenti, hogy idén talán már nem kell éjszakánként a fagyok miatt aggódnunk. Enélkül is van épp elég feladat a kertben, és ahogy haladunk előre a tavaszban, úgy válnak egyes tennivalók egyre sürgetőbbé. De melyek is ezek a teendők? Melyek nem tűrnek halasztást, és melyek azok, amelyeket lassan el lehet kezdeni? Mire számíthatunk a növényvédelem terén? Az Agrárszektor erről kérdezte Megyeri Szabolcs kertészt.

Döbbenetes hírek érkeztek a magyar kenyérről: ezt sokan nem gondolták volna

Bár az elmúlt hetekben a világpiaci trendeknek megfelelően Magyarországon is elkezdtek csökkenni a gabonaárak, és a búza tonnája a korábbi, 140 ezer forint helyett már csak 80 ezer forint, a fogyasztók még nem érzékelik ezt a liszt és a kenyér árában. A szakértők szerint mindezen tendenciák ellenére a közeljövőben még nem várható a sütőipari termékek árának csökkenése, ugyanis az egyéb költségelemek növekedése még mindig jelentősnek számít. Az ágazat szereplői ugyanakkor bíznak benne, hogy a jövőben már sem az energia, sem pedig az alapanyagok árát illetően nem lesz olyan új helyzet, ami komolyabb lépésre kényszerítené a sütőipart.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Lassan búcsút vehetnek a magyarok ezektől a bicikliktől: minden erre utal, sokan nem fognak örülni

Hiába bicikliznek többen Magyarországon, egyre jobban meggondolják az emberek, hogy adjanak-e a jelenlegi gazdasági környezetben nagyobb összeget egy-egy új kerékpárért. Főleg úgy, hogy a különböző termékek idén tavaszra körülbelül 20 százalékkal többe kerülnek, mint tavaly ilyenkor. Iparági szereplőkkel beszélgettünk a jelenlegi kerékpáros helyzetről: mire számítson az, aki mostanában venne bicajt.

Ezek a legjobb pizzériák 2023-ban a vidéki Magyarországon: itt a toplista

Pizza az az étel, aminek nincs szezonja, minden évszakhoz és napszakhoz tökéletesen passzol. Gyors megoldás, ha melegítesz a mélyhűtőből egy fagyasztottat, ráérősebb napon keresel egy beülős helyet, vagy házhoz rendelsz egy családi adagot és bekuckózol vele a tévé elé. Képtelenség megunni? Na nem, de azért vissza-visszatérő étele lett korunk emberének.  A HelloVidék megnézte, hol mennyiért kapható, sorra vesszük a legjobb vidéki pizza-lelőhelyek is! Végezetül hozunk egy villámgyors és tutira működő recept is!    

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?