Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.26. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.26. szerda

agrarszektor.hu
A keleti, északkeleti részeken csökken az összefüggő felhőzet, alapvetően napos, gomolyfelhős idő várható, de a keleti tájakon helyenként jobban összeállhatnak a gomolyok - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.04.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.04.26.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.04.26.) napon.

2023.04.26. szerda: A keleti, északkeleti részeken csökken az összefüggő felhőzet, alapvetően napos, gomolyfelhős idő várható, de a keleti tájakon helyenként jobban összeállhatnak a gomolyok. Záporok elsősorban egy keleti összeáramlás mentén, kisebb eséllyel a Dunántúl nyugati, délnyugati részein fordulhatnak elő. Az északnyugati szél többfelé erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2023.04.27 csütörtök: A gomoly- és fátyolfelhők mellett az ország döntő részén többórás napsütésre számíthatunk, de a Dunántúlon lehetnek zárt felhőzettel borított tájak. Számottevő csapadék nem lesz, esetleg a nyugati határnál fordulhat elő helyenként szemerkélő eső. Az északi, északnyugati szél csak néhol élénkül meg. A délutáni órákban 12, 17 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Friss híreink:

Sok magyar gazda fordít hátat ennek a növénynek: pedig óriási biznisz lehet idén

Évek óta csökken a repce vetésterülete Magyarországon, a számítások szerint 2022. őszén mintegy 16 százalékkal kisebb területen vetettek repcét a magyar gazdák, mint 2021-ben, és közel 32 százalékkal maradt el a vetésterület a 2020-as évihez képest. Ez azt jelenti, hogy sokan fel is hagytak a növény termesztésével, az idei év azonban mintha kárpótolni szeretné azokat, akik kitartottak a repce mellett. Az őszi vetés idejére a talajok nedvességtartalma közel megfelelő volt, és bár az enyhe tél okozott némi aggodalmat a gazdák körében, azóta rendeződött a helyzet a földeken. Az Agrárszektor több gazdát is megkérdezett arról, milyen állapotban vannak most az állományok, milyen kezelésekre volt szükség eddig, ahogy arról is - ami talán a legfontosabb -, hogy milyen termés várható idén.

Ez is eljött: olyan dolog történik, ami már évek óta nem volt a magyar földeken

Zajlik az élet a földeken is Magyarországon, elég, ha csak az időjárási körülményekre, a friss vetésekre vagy éppen a nagy port kavaró ukrán gabonára gondolunk. Utóbbi esetében átmeneti importtilalomról döntött a magyar kormány, ami az egész mezőgazdaság és a lakosság számára is fontos lépés volt. Az Agrárszektor most annak járt utána, hogy mi az, ami miatt bizakodóak lehetnek a termelők, valamint annak, hogy milyen hatással lehet az említett tilalom a hazai termelésre.

Nagy változás jöhet a földeken itthon: ez várhat a magyar termelőkre a jövőben

Egyértelműen észrevehető most a magyar földeken egyfajta eltolódás az őszi kalászosok irányába, és érezhető egy kisebb növekedés a napraforgónál is, a kukorica területe azonban biztosan kisebb lesz idén Magyarországon - tájékoztatta az Agrárszektort Hajnal Gábor, a BASF marketingigazgatója. Kiemelte, szerinte a mostani input- és terményárkörnyezetben egyetlen rentábilis megoldás van, ez pedig az intenzív gazdálkodás, vagyis a legjobb hatóanyagokat és megoldásokat kell alkalmazni annak érdekében, hogy maximális legyen a hozam a földeken. A szakember lapunknak beszélt többek között arról is, hogy a fenntarthatóság és az egyre szélsőségesebb időjárás milyen mértékben formálja át a növényvédő szerek piacát, illetve, hogy fel kell készülni arra, hogy az új követelmények és környezeti tényezők miatt teljesen új hatóanyagok jönnek majd.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így keresheted rommá magad 2023-ban Magyarországon: elárulta titkát a tőzsdeguru

Nemrég jelent meg a Netflixen egy új, pénzzel foglalkozó sorozat, aminek az első része felteszi a kérdést, miszerint hogyan lehetünk gazdagok gyorsan. De vajon tényleg működnek az önjelölt coachok tanácsai, vagy a könnyű és gyors meggazdagodás gondolata csak álom marad? És ha igen, akkor mi az, amibe tényleg érdemes pénzt fektetni? Többek között ezeknek a kérdéseknek járt utána a CashTag Bence Balázs segítségével.

Ez is eljött: olyan dolog történik a magyar földeken, amire még soha nem volt példa

Az elmúlt évtizedekben a mezőgazdasági technológiák gyors fejlődése forradalmasította a mezőgazdasági termelést világszerte. Magyarországon is egyre inkább teret nyernek a modern technológiák, amelyek hozzájárulnak a hatékonyabb és fenntarthatóbb mezőgazdasági termeléshez. Az internet lehetővé teszi a mezőgazdasági termelőknek és gazdáknak, hogy könnyen hozzáférjenek az információkhoz, és megismerjék az új technológiákat, alkalmazásuk módjait. Hazánkban, a vidéki területeken még mindig jellemzőek a hagyományos gazdálkodási módszerek, azonban a gazdálkodást már teljesen átszövi a digitalizáció. Az új technológiák terjedése lassan, de biztosan halad előre, így azok egyre több gazdának és termelőnek nyújtanak lehetőséget a hatékonyabb és gazdaságosabb termelésre. A hazai mezőgazdasági technológiák vidéken való elterjedéséről és hatásaival kapcsolatos kérdéseinkkel felkerestük Farkas Lászlót, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) precíziós szakértőjét, valamint Dr. Kovács Gergő Pétert, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Növénytermesztési Tudományok Intézetének igazgatóhelyettesét, egyetemi docensét, hogy válaszoljanak nekünk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02