Hatalmas eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legtöbb csapadék

Hatalmas eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legtöbb csapadék

agrarszektor.hu
Kedd délután délnyugat felől zivatarlánc érheti el az országot, szerdán a nyugati tájak kivételével ismét többfelé döröghet az ég. Csütörtökig folytatódik a gyakran csapadékos időjárás, délnyugat felől újabb mediterrán ciklonok érkeznek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfőn a nap hátralévő részében főként az ország keleti, délkeleti felén kell esőre, záporokra számítani. Kiadós mennyiség várható, így az eddig kevésbé csapadékos, keleti, délkeleti tájak is behozzák a lemaradást. Kedden dél felől érkezik az újabb csapadékzóna, eleinte inkább áztató esőre készülhetünk, majd a délutáni órák második felében délnyugat felől zivatarok léphetnek be az országba, melyek láncba szerveződve vonulhatnak észak, északkelet felé - írja az Időkép. A zivatarrendszer főként a Dunántúlt érintheti, útját akár több helyen is felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. Zivataroktól függetlenül is egyre többfelé feltámad a keleti, északkeleti szél. Az esti, éjszakai órákban a Dunától keletre is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

EZ IS ÉRDEKELHET

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az országon belül, a maximumok 13 és 24 fok között alakulnak, ezen belül nyugaton lesz a leghűvösebb, északkeleten a legmelegebb. Szerdán is többfelé szükség lesz az esernyőkre, a nyugati országrész kivételével továbbra is kedvezőek lesznek a feltételek a zivatarok kialakulásához. A hevesebb gócokhoz ezen a napon is társulhatnak felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések. A Dunántúlon napközben zivataroktól eltekintve is egyre többfelé megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. Marad a nagy hőmérsékleti kontraszt, a Dunántúl nyugati felén csak 13-19, máshol viszont 20-25 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

EZ IS ÉRDEKELHET

Csütörtökön is marad még a csapadékra hajló idő, a napot csak kevés helyen láthatjuk. Az északias szél nyugaton erős marad, máshol inkább csak élénk lökések lehetnek. A csúcshőmérséklet ezen a napon 13 és 22 fok között alakul, továbbra is nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket. Ami a várható összcsapadék mennyiségét illeti, sokfelé hullhat további 30-50 mm, de lokálisan, a felhőszakadásokkal érintett területeken ennél több is eshet. Péntektől csökken a csapadékhajlam, kelet felől szárazabb, egyre melegebb levegő érkezik, hétvégére kora nyárias idő köszönt be.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?