Hatalmas eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legtöbb csapadék

Hatalmas eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legtöbb csapadék

agrarszektor.hu
Kedd délután délnyugat felől zivatarlánc érheti el az országot, szerdán a nyugati tájak kivételével ismét többfelé döröghet az ég. Csütörtökig folytatódik a gyakran csapadékos időjárás, délnyugat felől újabb mediterrán ciklonok érkeznek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hétfőn a nap hátralévő részében főként az ország keleti, délkeleti felén kell esőre, záporokra számítani. Kiadós mennyiség várható, így az eddig kevésbé csapadékos, keleti, délkeleti tájak is behozzák a lemaradást. Kedden dél felől érkezik az újabb csapadékzóna, eleinte inkább áztató esőre készülhetünk, majd a délutáni órák második felében délnyugat felől zivatarok léphetnek be az országba, melyek láncba szerveződve vonulhatnak észak, északkelet felé - írja az Időkép. A zivatarrendszer főként a Dunántúlt érintheti, útját akár több helyen is felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. Zivataroktól függetlenül is egyre többfelé feltámad a keleti, északkeleti szél. Az esti, éjszakai órákban a Dunától keletre is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

EZ IS ÉRDEKELHET

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az országon belül, a maximumok 13 és 24 fok között alakulnak, ezen belül nyugaton lesz a leghűvösebb, északkeleten a legmelegebb. Szerdán is többfelé szükség lesz az esernyőkre, a nyugati országrész kivételével továbbra is kedvezőek lesznek a feltételek a zivatarok kialakulásához. A hevesebb gócokhoz ezen a napon is társulhatnak felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések. A Dunántúlon napközben zivataroktól eltekintve is egyre többfelé megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. Marad a nagy hőmérsékleti kontraszt, a Dunántúl nyugati felén csak 13-19, máshol viszont 20-25 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

EZ IS ÉRDEKELHET

Csütörtökön is marad még a csapadékra hajló idő, a napot csak kevés helyen láthatjuk. Az északias szél nyugaton erős marad, máshol inkább csak élénk lökések lehetnek. A csúcshőmérséklet ezen a napon 13 és 22 fok között alakul, továbbra is nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket. Ami a várható összcsapadék mennyiségét illeti, sokfelé hullhat további 30-50 mm, de lokálisan, a felhőszakadásokkal érintett területeken ennél több is eshet. Péntektől csökken a csapadékhajlam, kelet felől szárazabb, egyre melegebb levegő érkezik, hétvégére kora nyárias idő köszönt be.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?