Hatalmas eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legtöbb csapadék

Hatalmas eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legtöbb csapadék

agrarszektor.hu
Kedd délután délnyugat felől zivatarlánc érheti el az országot, szerdán a nyugati tájak kivételével ismét többfelé döröghet az ég. Csütörtökig folytatódik a gyakran csapadékos időjárás, délnyugat felől újabb mediterrán ciklonok érkeznek.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Hétfőn a nap hátralévő részében főként az ország keleti, délkeleti felén kell esőre, záporokra számítani. Kiadós mennyiség várható, így az eddig kevésbé csapadékos, keleti, délkeleti tájak is behozzák a lemaradást. Kedden dél felől érkezik az újabb csapadékzóna, eleinte inkább áztató esőre készülhetünk, majd a délutáni órák második felében délnyugat felől zivatarok léphetnek be az országba, melyek láncba szerveződve vonulhatnak észak, északkelet felé - írja az Időkép. A zivatarrendszer főként a Dunántúlt érintheti, útját akár több helyen is felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. Zivataroktól függetlenül is egyre többfelé feltámad a keleti, északkeleti szél. Az esti, éjszakai órákban a Dunától keletre is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

EZ IS ÉRDEKELHET

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az országon belül, a maximumok 13 és 24 fok között alakulnak, ezen belül nyugaton lesz a leghűvösebb, északkeleten a legmelegebb. Szerdán is többfelé szükség lesz az esernyőkre, a nyugati országrész kivételével továbbra is kedvezőek lesznek a feltételek a zivatarok kialakulásához. A hevesebb gócokhoz ezen a napon is társulhatnak felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések. A Dunántúlon napközben zivataroktól eltekintve is egyre többfelé megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. Marad a nagy hőmérsékleti kontraszt, a Dunántúl nyugati felén csak 13-19, máshol viszont 20-25 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

EZ IS ÉRDEKELHET

Csütörtökön is marad még a csapadékra hajló idő, a napot csak kevés helyen láthatjuk. Az északias szél nyugaton erős marad, máshol inkább csak élénk lökések lehetnek. A csúcshőmérséklet ezen a napon 13 és 22 fok között alakul, továbbra is nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket. Ami a várható összcsapadék mennyiségét illeti, sokfelé hullhat további 30-50 mm, de lokálisan, a felhőszakadásokkal érintett területeken ennél több is eshet. Péntektől csökken a csapadékhajlam, kelet felől szárazabb, egyre melegebb levegő érkezik, hétvégére kora nyárias idő köszönt be.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. szeptember 24. 15:32