Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.31. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.31. szerda

agrarszektor.hu
A délelőtti felhősebb időt követően a délutáni órákra az ország döntő részén gomolyfelhős, napos időre kell készülni - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.05.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.05.31.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.05.31.) napon.

2023.05.31. szerda: A délelőtti felhősebb időt követően a délutáni órákra az ország döntő részén gomolyfelhős, napos időre kell készülni. Délelőtt főként délnyugaton lehet záporeső, délután a gomolyok a déli, délkeleti tájakon magasabbra törhetnek, emiatt arrafelé kis számban zápor, zivatar is kialakulhat. Több helyen kísérhetnek élénk széllökések az északi, északkeleti szelet, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is lehet.

A csúcshőmérséklet döntően 26 és 28 fok között várható.
Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon peremén helyezkedik el térségünk, ezért fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.06.01 csütörtök: Nappali gomolyfelhő-képződés várható sok napsütéssel. Helyenként - legkisebb eséllyel az északi megyékben - várható zápor, zivatar. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, azonban zivatar környezetében előfordulhat átmeneti szélerősödés. A maximum 25 és 30 fok között valószínű.

Friss híreink:

Drasztikus változások jöhetnek a földeken: nincs mese, ezt meg kell lépni

A tavalyi szárazság és a megannyi probléma a földeken is változásokat hozott Magyarországon. Óriásiak lettek a károk, elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy fel kell készülnie a gazdáknak a szélsőséges időjárási körülményekre. Sokan például a napraforgó felé fordultak, a kukoricatermesztők pedig csak a fejüket foghatták. A kalászosok ugyanakkor jövedelmezők voltak, ami némi bizakodásra adhat okot. Az Agrárszektor utánajárt, hogy mi várható a földeken, és mi az, amin változtatni kell vagy éppen új kapukat tárhat ki.

Tarolnak a devizahitelek, nő az állomány a magyar agráriumban

Az elmúlt félévben egyértelműen érzékelhető egy bizonyos szintű óvatosság a bankok részéről, sokkal megfontoltabban finanszíroznak - mondta az Agrárszektornak dr. Herczegh András, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) ügyvezető igazgatója. Hozzátette, ugyanakkor észrevehető, hogy mind a hitelállomány, mind pedig a betétállomány növekedett a magyar agráriumban az utóbbi időszakban, főleg az egyéni gazdaságok esetében, de a gazdasági társaságoknál is megfigyelhető mindez. A szakemberrel többek között arról is beszéltünk, a mostani kamatok mellett hogyan tudnak hitelhez jutni a gazdák, illetve mennyire mernek egyáltalán belevágni a hitelfelvételbe a bizonytalan gazdasági környezetben.

Fillérekért veszik itt a szamócát a magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

A napokban indult be teljes gőzzel a szamóca szezonja Magyarországon, azonban nem kell mindenáron a piacra, illetve a boltokba mennie az embernek ahhoz, hogy hozzájusson a gyümölcshöz. Magyarországon ugyanis számos "Szedd magad" szamócás található, ahol a bolti ár alatt, azaz nagyjából kilogrammonként 800-1800 forintos áron kínálják a garantáltan friss magyar szamócát.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Leesik az állad: ennyit keres egy férfi műkörmös, egy női hentes 2023-ban Magyarországon

Csókolom! Főnök úr itt van? - leggyakrabban ezt a kérdést szegezik Oxánának, amikor üzleti ügyben térnek be a hentesüzletébe. Balázst ellenben féltékeny férjek hívogatják néha az éjszaka közepén, azt tudakolva, mit művelt a feleségével: ő ugyanis műkörömépítő. A CashTag eheti adásában azt jártuk körbe, mitől lesz túl nőies, túl férfias egy szakma, ha egyáltalán létezik ez a kategória, megtudtuk előny-e vagy éppen hátrány a nemük, illetve, hogy miképp befolyásolja mindez a kereseteiket.

Nagy a baj a Balatonnál: súlyos dolog derült ki az infrastruktúráról, ebből még komoly krach lehet

Folyamatosan öregedik a népesség a Balaton térségében, ami folyamatos kérdést generál a helyi önkormányzatok számára, akik jelenleg ezt látják a terület egyik legnagyobb problémájának. A Balaton társadalmi folyamatai kerültek fókuszba a Balaton Fejlesztési Tanács - online szakmai napján, ahol ezúttal az önkormányzatok szemszögéből ismerhettük meg a többek között a demográfia, népesedés, helyi társadalom, gazdaság négyes kérdéskörét. A HelloVidék most a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség 2022. évi önkormányzati adatfelvételének eredményeit vette górcső alá a statisztika és a valóság kapcsolata, a be- és kiköltözés anomáliái, valamint a lakásépítési kérdések és a kapcsolódó problémák tekintetében, a térségben monitorozott társadalmi jelenségek tükrében.    

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?