Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.04. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.04. vasárnap

agrarszektor.hu
Napközben elsősorban a nyugati, északnyugati részeken lehet összefüggő a felhőtakaró, és ott néhol gyenge eső is lehet, másutt többnyire gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.06.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.06.04.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.06.04.) napon.

2023.06.04. vasárnap: Napközben elsősorban a nyugati, északnyugati részeken lehet összefüggő a felhőtakaró, és ott néhol gyenge eső is lehet, másutt többnyire gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. Késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon záporokra, zivatarokra is számítani kell. Szélerősödés csak zivatar körül lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között valószínű, de az északnyugati tájakon csak 20 fok körül alakulhat a csúcsérték. Késő estére 13 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.06.05 hétfő: A gomoly- és fátyolfelhőzet mellett északkeleten több, máshol kevesebb napsütés várható, elszórtan záporral, zivatarral, majd nyugat, délnyugat felől vastagszik a felhőzet, és a nap második felében egyre több helyen számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. A keleti, délkeleti szél időnként megélénkül, zivatarban megerősödhet. Délután 23, 29 fok valószínű.

Friss híreink:

Lábaink előtt hever az igazi csodanövény: sokan gaznak hiszik, pedig aranyat ér

Sok, gyakorlatilag bio-minőségű és ingyenes alapanyaghoz juthatunk ha nyitott szemmel járunk, megismerjük a környék növényeit és a gyomokban sem mindig a gazt látjuk. Őseink is így kezdték!

Ezek a trükkök tényleg működnek: így szabadulhatsz meg a csigáktól a kertben

Igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha egy szép, burjánzó kertnek vagyunk a tulajdonosai. Az idilli képet azonban hamar romba döntheti az, ha féltve őrzött, gondozott növényeinken kisebb-nagyobb rágásokat találunk vagy éppen csigák hada szállta meg őket. Ezek a kis élőlények nagyon sok bosszúságot okozhatnak, de, mint szinte mindenre, erre is van megoldás. Nem kell azonnal mindenféle vegyszerhez nyúlnunk és remélhetőleg többet a fejünket sem kell törni, hogy mit is tehetnénk a nemkívánatos vendégek ellen. Alábbi cikkünkben egy csokorba szedtük a legegyszerűbb és legtutibb praktikákat.

Meghódítaná Európát ez a magyar húsfajta: mégsem tudja elhagyni az országot

A galambhús néhány évtizeddel ezelőtt még egy teljesen megszokott étel volt a családok asztalán, mára már szinte csak a luxuséttermekben találkozhatunk vele. Mondhatni, hogy a 80-as évektől kezdve folyamatos mélyrepülésben volt az ágazat, most pedig keményen dolgoznak azért, hogy újra szárnyalhasson. Hamarosan elkészül Magyarország első vágóhídja, ahol galambokat is vágnak majd - ez kétségtelenül nagy löketet adhat majd a termelőknek, valamint az export is felélénkülhet. Hogy pontosan mi is a helyzet a szektorban, annak jártunk most utána.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Tömegével költöznek ezekre a vidéki településekre a magyar családok: mégis, mit tudhatnak?

Magyarország településeinek állandó lakosságát vizsgálva látható az utóbbi években jellemző tendencia, hogy egyre többen költöznek kistelepülésekre agglomerációkban, üdülő övezetekben. Ez nem csak a fővárosban, vagy a Balaton környékén jellemző, hanem az ország más régióiban is. A városok állandó lakossága jellemzően apad, és sok népszerű kistelepülésen 10-20 százalékkal is nőhet a lakosok száma akár egy év alatt. Természetesen ez sem általános, vannak minden régióban továbbra is, vagy újra népszerű városok, illetve elnéptelenedő falvak. A Pénzcentrum új cikksorozatában régiónként elemezzük, hogy mely településeken nőtt a lakosok száma leginkább az elmúlt években az egyes országrészekben, vármegyékben. Ezúttal Észak-Alföld régióban vizsgálódtunk.

Ilyen táborokba jár most rengeteg magyar: itt megtanulod, hogy spórolj, ha építkeznél

Reneszánszát éli Magyarországon a vályog, egyre több, ebből az alapanyagból épült házat újítanak fel hazánkban, de sokan a most épülő házuk alapanyagának is ezt a környezetbarát és olcsó, számos pozitív tulajdonsággal rendelkező építőanyagot választják. De mára csak kevesen maradtak, akik ismerik a "vályogozás" csínját-bínját, így nem csoda, hogy hatalmas érdeklődés övezi minden évben Gáspár János vályogkészítő mester táborait. Itt megtanulhatják a résztvevők, hogyan építkezhetnek olcsón vályogból, hogyan meszelhetik ki otthon a falat szinte a semmiért, de akár vályogkemencét is építhetnek a kertjükben a saját két kezükkel, a telkükön található alapanyagokból ingyen. Gáspár Jánossal beszélgettünk, és megtudtuk, mi a különleges ebben az ősi alapanyagban, valamint azt is elmesélte, miért van mindig túljelentkezés a táboraira. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?