Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.08. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.08. csütörtök

agrarszektor.hu
A záporok, zivatarok számossága éjszaka csökken, de teljesen nem szűnik meg a csapadék - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.06.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.06.07.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.06.07.) napon.

2023.06.07. szerda: A záporok, zivatarok számossága éjszaka csökken, de teljesen nem szűnik meg a csapadék. Átmenetileg a felhőzet is nagyobb területen szakadozik, majd hajnalra többfelé képződik réteges felhőzet, illetve párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet. A légmozgás többnyire gyenge marad, de zivatar környezetében előfordulhat szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 17 fok között alakul, de néhol egy-két fokkal hűvösebb lehet az idő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nem éri el térségünket, de a meleg, fülledt idő megterhelheti a szervezetünket. A magas páratartalmú légtömeg hatására a légutakban a hőleadás korlátozott, így az annak hőmérsékletét közvetett módon megemeli.

A következő napon várható időjárás

2023.06.08 csütörtök: Erősen gomolyfelhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Több helyen, nagyobb számban a délutáni, esti órákban várható zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás is kísérhet. A légmozgás jórészt gyenge vagy mérsékelt lesz, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul.

Friss híreink:

Jó a termés, de padlón az árak: túlélésre játszanak idén a gabonatermesztők

A tavalyi meredek áremelkedés után hirtelen ugyanilyen gyors árzuhanás következett be a gabonapiacon, amely megpecsételheti az idei évet a termelők számára. Mindez azért is rendkívül kedvezőtlen, mert a most aratásra váró kalászos termést még a korábbi, nagyon magas inputköltségek mellett indították útjára a gazdák. Egyelőre nincs jele az áremelkedésnek, és a kivárás sem egyértelmű választás a szűkös raktárkapacitások és a tárolás finanszírozási költségei miatt. Jó megoldás nem látszik, a kalászos gabonákon várhatóan a legtöbb termelő bukni fog.

Az állattartók fellélegezhetnek idén, de a növénytermesztők biztosan buknak

A 2023-as év az állattenyésztőké lehet Magyarországon, a drasztikusan lecsökkent gabonaárak miatt ugyanis nagyon rossz helyzetbe kerültek a hazai növénytermesztők - hangzott el a Vitafort Zrt. Országos Szakmai Partnertalálkozóján megrendezett kerekasztal-beszélgetésen Dabason. Vannak, akik most spekulálnak, de sokan függnek az integrátoroktól is, egy biztos: óránként változhatnak a dolgok a gabonapiacon, és óriási hatással lesz majd az eseményekre és az árakra az, hogy mikor és hogyan lesz vége az orosz-ukrán háborúnak, illetve, hogy utána milyen kapcsolatunk lesz Ukrajnával.

V4 agrárkamarák: elfogadhatatlan az ukrán import jelenlegi kezelése

Az ukrán mezőgazdasági termékek továbbra is nagy port kavarnak számos európai országban, köztük például Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon is. Robert Nowak, a lengyel agrárkamara elnökségi tagja a NAK Szántóföldi Napokon, Mezőfalván az Agrárszektornak elmondta, hogy változások szükségesek, és megoldást kell találni, hiszen ez a kialakult helyzet sem a gazdálkodóknak, sem a fogyasztóknak nem jó. A szakember kitért arra is, hogy mi most a legfontosabb a gabonapiacon.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Rezsiemelés: hiába az enyhe tél, nyáron is durva csekket kaphatnak a háztartások?

Lassan egy éve, augusztus 1-jén lépett életbe a rezsiemelés, ami miatt rengeteg háztartás térhetett át a havi elszámolásról az átalányra, ráadásul sokaknak nyáron esedékes a fordulópont, ami miatt többszázezres túlfizetésekkel, vagy akár többszázezres tartozásokkal is szembesülhetnek a családiház-tulajdonosok. De vajon a magyarokat mennyire érinti általánosságban a rezsiemelés, és mennyien számíthatnak óriási csekkekre? Erről kérdezte a Pénzcentrum Balogh József, energetikai szakértőt.

Egyre többen isszák Amerikában is ezt a magyar bort: itthon 3-5 ezer egy palack, rajonganak érte

Nem volt egyenes út a borászkodáshoz Csetvei Krisztinának. Először a Budapesti Műszaki Egyetemre vezetett útja, majd hirtelen jött felismerés után a borászat szerelmese lett. A kezdeti szárnypróbálgatások óta több mint tíz év telt el. Azóta túl vannak rengeteg saját szüreten, jó és gyengébb évjáraton. Elmondása szerint nagyon büszke, hogy elkészült a saját palackozójuk, szőlő feldolgozójuk, 3 bor-teraszuk, na és persze a Csetvei Kert. Hogyan látja pályáját és milyen szellemiséggel tekint a borászatra? Erről mesélt a HelloVidéknek Csetvei Krisztina, a Csetvei Pincészet megálmodója és tulajdonosa.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?