2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Óriási a készültség Magyarországon: árhullámok indultak el a nagy esők miatt

Óriási a készültség Magyarországon: árhullámok indultak el a nagy esők miatt

agrarszektor.hu
Duzzasztják a folyókat a felhőszakadások Magyarországon. Több vízfolyásunkon is árhullám indult el a elmúlt napok hatalamas esőzései és a villámárvizek miatt.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A felhőszakadások és a villámárvizek megtették hatásukat a hazai patakokon, folyókon - írja az Időkép. A többfelé hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék a vízfolyásokba jutott, így azok áradásnak indultak. A Hydroinfo.hu tájékoztatása szerint a Zagyván és a Tarnán is elérheti a következő napokban a II. fokú árvízvédelmi készültségi szintet a vízállás, ami nem is csoda, ugyanis a Mátrában rekordmennyiségű eső esett. 2023. június 6-án hat óra alatt egyhavi csapadékmennyiség zúdult le a Fejér vármegyei Kincsesbányára. Emellett a napi csapadékrekord is megdőlt 6-án, Kékestetőn több mint 120 milliméter eső esett le.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ugyanakkor a Rábán is árhullám vonul végig, Körmendnél az I. fokú árvízvédelmi készültségi szintet érheti el a vízállás, de a Zala vízszintje is jelentősen megnőtt. Az ország több részén is sárfolyamok indultak el a domboldalakról, valamint megáradtak a patakok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. szeptember 24. 15:32