Óriási a készültség Magyarországon: árhullámok indultak el a nagy esők miatt

Óriási a készültség Magyarországon: árhullámok indultak el a nagy esők miatt

agrarszektor.hu
Duzzasztják a folyókat a felhőszakadások Magyarországon. Több vízfolyásunkon is árhullám indult el a elmúlt napok hatalamas esőzései és a villámárvizek miatt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A felhőszakadások és a villámárvizek megtették hatásukat a hazai patakokon, folyókon - írja az Időkép. A többfelé hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék a vízfolyásokba jutott, így azok áradásnak indultak. A Hydroinfo.hu tájékoztatása szerint a Zagyván és a Tarnán is elérheti a következő napokban a II. fokú árvízvédelmi készültségi szintet a vízállás, ami nem is csoda, ugyanis a Mátrában rekordmennyiségű eső esett. 2023. június 6-án hat óra alatt egyhavi csapadékmennyiség zúdult le a Fejér vármegyei Kincsesbányára. Emellett a napi csapadékrekord is megdőlt 6-án, Kékestetőn több mint 120 milliméter eső esett le.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ugyanakkor a Rábán is árhullám vonul végig, Körmendnél az I. fokú árvízvédelmi készültségi szintet érheti el a vízállás, de a Zala vízszintje is jelentősen megnőtt. Az ország több részén is sárfolyamok indultak el a domboldalakról, valamint megáradtak a patakok.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?