Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.12. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.12. hétfő

agrarszektor.hu
Napos idő várható általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.06.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.06.12.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.06.12.) napon.

2023.06.12. hétfő: Napos idő várható általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de a délkeleti határ közelében nem lehet kizárni egy-egy záport, esetleg zivatart. Az északkeleti, északi szél több helyen megélénkül, északkeleten olykor megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére általában 10 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás továbbra sem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.06.13 kedd: Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhő mellett, amelyekből érdemi csapadék az ország döntő részén nem várható - legfeljebb a keleti vidékeken fordulhat elő egy-egy rövid zápor. Az északkeleti, északi szelet élénk, néhol erős lökések is kísérik. A maximum 20 és 25 fok között várható.

Friss híreink:

Ez a növény sokat hozhat a konyhára, de oda kell figyelni a piacára Európában

Magyarországon az utóbbi években ismét nőni kezdett a facélia, avagy a mézontófű vetésterülete, mivel Nyugat-Európa részéről egyre komolyabb igények jelentkeznek a facélia vetőmagjára. A növény termesztésében ugyanakkor megfigyelhető egy ciklikusság, mivel a vetőmag ára a mindenkori terményáraktól függ. A mézontófű azonban ezen túl is hasznos lehet a magyar gazdák számára, hiszen a Közös Agrárpolitika rendszerében méhlegelőként, illetve ökológiai jellegű másodvetésként elszámolható vállalásként. De mekkora az érdeklődés a facélia termesztése iránt a magyar gazdák részéről? Milyen bevételük származhat ebből a növényből? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a szakértőket.

Durva, mire készülnek az amerikaiak: ez a gép óriási változást hozhat a földeken

Amerikai tudósok egy olyan mezőgazdasági robotot hoztak létre, amely fedélzeti érzékelőivel különféle adatokat képes gyűjteni. A robot valójában egy kisebb méretű traktor, ezért a tervezői szeretnék, ha a későbbiekben különféle felszerelések is csatlakoztathatóak lennének rá.

Itt a fordulat: olyan dolog történt a traktorokkal itthon, amilyen már rég volt

2023 májusában a magyar gazdák 34 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 ötödik hónapjához képest pedig 2,6 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka májusban a John Deere volt, amelyből 49-et adtak el a hónapban, a második helyen habár a Claas végzett, de abból is 49 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Solis, a negyedik a New Holland, az ötödik pedig a Case volt az év ötödik hónapjában.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Csalóka lakásárcsökkentés Budapesten: bilibe lóg a kezünk, vagy tényleg beindul a lejtmenet a piacon?

A lakásspiaci tranzakciók, a lakáshitelezés és a magyarok lakáshozjutási lehetőségei után cikksorozatunk harmadik részében az MNB Lakáspiaci jelentésének építőiparra vonatkozó adatai elemezzük. Mint kiderült, a magyar építőipar legnagyobb problémája jelenleg az elégtelen kereslet, magyarul nem akarnak már annyian új lakást venni, mint a gazdasági felfutás időszakában. Ez meglátszik a beruházások statisztikáiban is: 2023-ra emelkedni kezdett a befejezett, ám el nem adott lakása, és egyre több olyan ingatlan épül, amelynek szintén nincs még gazdája - közben az új megrendelések Budapesten csökkenni kezdtek. Elsőre úgy tűnhet, hogy szabadulnának az eladatlan új lakásoktól, ám az erre vonatkozó adat csalóka: ugyan valóban gyakoribb az árcsökkentés, de ez egyre kevesebb lakást érint.

Évek óta brutális pusztítást végez a diótermésben: létezik megoldás a szörnyű kártevő ellen?

2012 nyarán igazolta először a hatóság Magyarországon is az Észak-Amerikából származó nyugati dióburok-fúrólégy jelenlétét. Azóta az elmúlt évek alatt „lerohanta” az országot a kártevő. Feketén rothadó termések jelezték az útját, a legtöbb kertben 100%-os kárt okozott. Hogy mire számíthatnak a gazdák idén? Miről ismerhetjük fel kertünkben ezeket a kártevőket? Miként védekezhetünk ellenük? Cikkünkben most ennek jártunk utána a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakembereinek segítségével.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?