Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.14. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.14. szerda

agrarszektor.hu
Általában sok napsütésre számíthatunk a gomoly- és fátyolfelhők mellett, de főként a nap első felében az északnyugati tájakon, illetve Szabolcsban több lesz a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.06.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.06.14.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.06.14.) napon.

2023.06.14. szerda: Általában sok napsütésre számíthatunk a gomoly- és fátyolfelhők mellett, de főként a nap első felében az északnyugati tájakon, illetve Szabolcsban több lesz a felhőzet. A felhősebb tájakon zápor előfordulhat, illetve az északi határ közelébe is besodródhat zápor, esetleg zivatar. Gyenge lesz a légmozgás.

A hőmérséklet kora délután 22 és 26, késő este 13 és 19 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.06.15 csütörtök: Az ország északnyugati felén a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható, ott csak helyenként lehet záporeső. A déli, délkeleti tájakon ugyanakkor fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és a nap második felétől esőre is számítani kell. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Friss híreink:

Kifakadtak a magyar méhészek: eldurvult a helyzet a mézpiacon

Óriási az elkeseredettség a magyar méhészek között, az elmúlt időszakban mintha minden összeesküdött volna ellenük. Tavaly ősz óta gyakorlatilag nincs felvásárlás, de még ha lenne is, az is rendkívül alacsony áron, jóformán az önköltségi szint alatt lenne. Mindezek mellett a magyar méhészeknek azzal a furcsa jelenséggel kellett szembenézniük, hogy a tél második fele enyhébb volt, mint az azt követő tavasz. A hideg, szeles és csapadékos idő, valamint a tavaszi fagyok hatására pedig jóval gyengébb méztermés várható idén, ami szintén komoly probléma lehet. Az Agrárszektor által megkérdezett méhészek azonban úgy látják, az ágazatra jelenleg a legnagyobb fenyegetést az európai uniós piacokat elárasztó ukrán, kínai és török mézek és hamisítványok jelentik.

Jól bírták a tavalyi évet a tejfeldolgozók, 2,7 milliárdos eredmény a Sole-Mizónál

Ellentmondásos és váratlan fordulatokban gazdag évet zárt tavaly a teljes magyar tejágazat, a nehézségek pedig a termelés és értékesítés közé szorult tejfeldolgozásban csúcsosodtak ki. A cégek többsége azonban így is jól vette az akadályokat a napokban közölt tavalyi beszámolók szerint. Az Agrárszektor az Alföldi Tej Kft., a Friesland Campina Zrt., a Naszálytej Zrt., az Óvártej Zrt. és a Sole-Mizo Zrt. számai segítségével mutatja be a hazai tejipar tavalyi évének helyzetét.

Megszólalt a szakértő: nem szabad, hogy a hús újra csak a gazdagoké legyen

Óriási a bizonytalanság jelenleg a magyar húsiparban a gazdaság szinte minden tényezőjét tekintve, ráadásul az ágazati szereplőinek fel kell készülnie az import erősödésére, illetve a fogyasztói kereslet várható, jelentős mértékű csökkenésére is - mondta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a Vitafort Zrt. Országos Szakmai Partnertalálkozóján Dabason. Kiemelte, az ársapka például egyértelműen növelte a sertéscomb importot hazánkban, miközben a sertéshús behozatalunk 13%-kal nőtt 2022-ben, az ársapka alá tartozó sertéscomb importja közel 46%-kal emelkedett meg. A szakember hangsúlyozta, ha azt akarjuk, hogy 2-3-5 év múlva is legyen magyar húsipar, megfelelő mennyiségben és minőségben legyenek hazai húsok és húskészítmények az üzletek polcain, akkor a fogyasztó felé a termékek valódi önköltségét meg kell jeleníteni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Dörzsölhetik a tenyerüket a magyar vásárlók: óriási változás jöhet a hazai kereskedelemben

A koronavírus járvány időszakának a kiskereskedelem szintjén a legnagyobb nyertese az online kereskedelem volt. Az orosz-ukrán háború hatásait persze utána ez a szektor sem tudta teljesen megkerülne, ennek ellenére viszont az utóbbi az online jelenlét a hazai kereskedők számára is szinte megkerülhetetlenné vált. A logisztikai szolgáltatásokat kínáló DODO kereskedelmi igazgatója, Peter Menky szerint, bár a 2020-as boomhoz hasonló fordulat a belátható jövőben már nem várható, hazánkban és a komplett régióban is folytatódni fog az e-kereskedelem, és azon belül is különösen az online piacterek növekedése. A Pénzcentrumnak adott interjújában ezen kívül a szakértő azt is elárulta, minimum mekkora költséggel kell számolnia egy hazai KKV-nak, ha be szeretne törni az online térbe.

Csodás otthon lett a 200 éves vályogházból: telekáron vették, ma háromszor annyit ér

A Fejér megyei Sukorón található vályogház az 1800-as évek végén épült, fogadóként működött fénykorában, a Székesfehérvárra igyekvő vásározók gyakorta megfordultak benne. Külön érdekessége, hogy a Tenkes kapitánya című népszerű sorozat fontos jeleneteit is forgatták itt. Az épület teljesen megújult, a már-már bontásközeli állapotból csodás otthona lett egy középkorú házaspárnak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?