Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.26. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.26. hétfő

agrarszektor.hu
A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyek itt-ott jobban összeállnak - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.06.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.06.26.) napon.

UTOLSÓ HELYEK, UTOLSÓ PILLANATOK! 

Döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, államigazgatási topvezetők, gazdálkodók, kistermelők, agrárszakértők egy helyen, egy időben az Agrárszektor 2023 konferencián! Előad Nagy István, Éder Tamás, Soltész Gergő, Dobai Tibor, Győrffy Balázs és Andréka Tamás is!

150+ előadó, 40+ óra szakmai program, 25+ kiemelt téma, 2 nap szakma, élmény, networking.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.06.26.) napon.

2023.06.26. hétfő: A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyek itt-ott jobban összeállnak. A Duna-Tisza közén egy-egy futó zápor előfordulhat. Az északi szél főleg a Dunántúlon és az északkeleti tájakon időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.
Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.06.27 kedd: Napközben másutt is növekszik a felhőzet, de legalább néhány órára mindenütt kisüt a nap, estefelé határozottabb felhősödés kezdődhet. Napközben legnagyobb eséllyel az északkeleti határnál, valamint a délnyugati, déli megyékben fordul elő zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen megerősödik. A hőmérséklet csúcsértéke 24 és 30 fok között valószínű.

Friss híreink:

Egyre több magyar gazda ültet ilyen növényt: de mekkorát kaszálnak vele idén?

Továbbra is erős a magyar gazdák bizalma a napraforgóban, hiszen a tavalyi katasztrofális terméseredmények után idén nemhogy nem csökkent, még nőtt is a kultúra vetésterülete. Noha a tavaszi esőzések helyenként okoztak némi fennakadást a vetésben, mostanra mindenütt viszonylag szépek és egységesek az állományok. Azonban hiába lesz jó az idei termés, ha a felvásárlási árak alacsonyak maradnak, és ez az, ami miatt most sokan aggódhatnak. De hogyan látják a helyzetet a magyar gazdák? Milyenek az állományok, és milyenek a kilátások? Az Agrárszektor erről kérdezte a termelőket.

A magyarok körében is hódít az új őrület: egyre több ilyen kert van itthon

A városi zöld projektek kapcsán gyakran zöld építészetre szoktunk gondolni. Azonban kis, emberi léptékű, városi kertészeti projektek a világ minden táján ugyanúgy pozitív eredményeket mutatnak. Amikor a helyi lakosság, civil szervezetek, agrárszakma és vállalkozások összefognak, hogy kertészettel, városi mezőgazdasággal javítsanak a környezetükön, akkor helyi sikerek sorozatával járulnak hozzá a közösség egészségéhez, fenntarthatóságához, és a városi gazdálkodás új módjainak kifejlesztéséhez.

Ezt rengetegen elrontják: így öntözd helyesen a növényeket a nyári hőségben

Az idei év eddig meglepően esős volt a korábbiakhoz viszonyítva. Hazánkban azonban egyenlőtlen a csapadékeloszlás, tehát jócskán számíthatunk olyan száraz időszakokra, amikor öntözéssel kell pótolnunk a hiányzó talajnedvességet.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Lehangoló a magyar valóság: ilyen lakást lehet ma bérelni Pesten átlagos fizetésből

Gyakorlatilag lehetetlen helyzetben van, aki egyedül szeretne lakást bérelni, és a minimálbérből kell kigazdálkodnia a költségeket. A Pénzcentrum által megkérdezett szakemberek szerint a nettó 154 ezer forintos havi keresetből maximum egy szoba jönne ki Budapesten, de vidéken sincsenek sokkal jobb esélyek - országszerte a hirdetett kiadó ingatlanok, szobák pár százaléka jöhet csak szóba ilyen kevés pénzből. Utánajártunk annak is, hogy milyen lehetőségei vannak annak, aki a nettó mediánkereset (305 ezer forint) felét is el tudja költeni bérleti díjra: itt már sokkal több a lehetőség, akár még egy családi ház is beleférhet a keretbe. Azt is megtudtuk, hogy a hazai társasházak jelentős része emelni kényszerült a közös költségeken, ami fájhat a bérlőknek is.

Kiderült a nagy víz-titok: óriási tévhitben él rengeteg magyar

Az elmúlt héten már megtapasztalhattuk a nyári hőséget, hiszen a rendíkvüli meleg miatt az egész országra kiterjedő, II. fokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. Ugyan az előrejelzések szerint ezen a héten nem számíthatunk hasonló hőségre, de mindenképp ajánlott figyelni a megfelelő védekezésre, és itt most nem csak a napégésre gondolunk. Sokan megfeledkeznek a mindennapi folyadékfogyasztásról, folyadékpótlásról, ami kiszáradást, rosszullétet is okozhat a nyári melegben. Hogyan tudjuk pótolni a folyadékot? Mit érdemes fogyaszani, hogy valóban csillapítsuk a szomjúságunkat? A téma körüljárásában Erdélyi Alíz dietetikus MSc, az MDOSZ főtitkára segített a HelloVidéknek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?