Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.26. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.26. hétfő

agrarszektor.hu
A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyek itt-ott jobban összeállnak - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.06.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.06.26.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.06.26.) napon.

2023.06.26. hétfő: A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyek itt-ott jobban összeállnak. A Duna-Tisza közén egy-egy futó zápor előfordulhat. Az északi szél főleg a Dunántúlon és az északkeleti tájakon időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.
Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.06.27 kedd: Napközben másutt is növekszik a felhőzet, de legalább néhány órára mindenütt kisüt a nap, estefelé határozottabb felhősödés kezdődhet. Napközben legnagyobb eséllyel az északkeleti határnál, valamint a délnyugati, déli megyékben fordul elő zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen megerősödik. A hőmérséklet csúcsértéke 24 és 30 fok között valószínű.

Friss híreink:

Egyre több magyar gazda ültet ilyen növényt: de mekkorát kaszálnak vele idén?

Továbbra is erős a magyar gazdák bizalma a napraforgóban, hiszen a tavalyi katasztrofális terméseredmények után idén nemhogy nem csökkent, még nőtt is a kultúra vetésterülete. Noha a tavaszi esőzések helyenként okoztak némi fennakadást a vetésben, mostanra mindenütt viszonylag szépek és egységesek az állományok. Azonban hiába lesz jó az idei termés, ha a felvásárlási árak alacsonyak maradnak, és ez az, ami miatt most sokan aggódhatnak. De hogyan látják a helyzetet a magyar gazdák? Milyenek az állományok, és milyenek a kilátások? Az Agrárszektor erről kérdezte a termelőket.

A magyarok körében is hódít az új őrület: egyre több ilyen kert van itthon

A városi zöld projektek kapcsán gyakran zöld építészetre szoktunk gondolni. Azonban kis, emberi léptékű, városi kertészeti projektek a világ minden táján ugyanúgy pozitív eredményeket mutatnak. Amikor a helyi lakosság, civil szervezetek, agrárszakma és vállalkozások összefognak, hogy kertészettel, városi mezőgazdasággal javítsanak a környezetükön, akkor helyi sikerek sorozatával járulnak hozzá a közösség egészségéhez, fenntarthatóságához, és a városi gazdálkodás új módjainak kifejlesztéséhez.

Ezt rengetegen elrontják: így öntözd helyesen a növényeket a nyári hőségben

Az idei év eddig meglepően esős volt a korábbiakhoz viszonyítva. Hazánkban azonban egyenlőtlen a csapadékeloszlás, tehát jócskán számíthatunk olyan száraz időszakokra, amikor öntözéssel kell pótolnunk a hiányzó talajnedvességet.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Lehangoló a magyar valóság: ilyen lakást lehet ma bérelni Pesten átlagos fizetésből

Gyakorlatilag lehetetlen helyzetben van, aki egyedül szeretne lakást bérelni, és a minimálbérből kell kigazdálkodnia a költségeket. A Pénzcentrum által megkérdezett szakemberek szerint a nettó 154 ezer forintos havi keresetből maximum egy szoba jönne ki Budapesten, de vidéken sincsenek sokkal jobb esélyek - országszerte a hirdetett kiadó ingatlanok, szobák pár százaléka jöhet csak szóba ilyen kevés pénzből. Utánajártunk annak is, hogy milyen lehetőségei vannak annak, aki a nettó mediánkereset (305 ezer forint) felét is el tudja költeni bérleti díjra: itt már sokkal több a lehetőség, akár még egy családi ház is beleférhet a keretbe. Azt is megtudtuk, hogy a hazai társasházak jelentős része emelni kényszerült a közös költségeken, ami fájhat a bérlőknek is.

Kiderült a nagy víz-titok: óriási tévhitben él rengeteg magyar

Az elmúlt héten már megtapasztalhattuk a nyári hőséget, hiszen a rendíkvüli meleg miatt az egész országra kiterjedő, II. fokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. Ugyan az előrejelzések szerint ezen a héten nem számíthatunk hasonló hőségre, de mindenképp ajánlott figyelni a megfelelő védekezésre, és itt most nem csak a napégésre gondolunk. Sokan megfeledkeznek a mindennapi folyadékfogyasztásról, folyadékpótlásról, ami kiszáradást, rosszullétet is okozhat a nyári melegben. Hogyan tudjuk pótolni a folyadékot? Mit érdemes fogyaszani, hogy valóban csillapítsuk a szomjúságunkat? A téma körüljárásában Erdélyi Alíz dietetikus MSc, az MDOSZ főtitkára segített a HelloVidéknek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?