Súlyos veszély leselkedik most a magyarokra éjszaka: senki sincs biztonságban

Súlyos veszély leselkedik most a magyarokra éjszaka: senki sincs biztonságban

MTI
A mostani hőhullámok idején túlságosan sok figyelmet kapnak a napi csúcshőmérsékletek, pedig az egészségügyi kockázatok szempontjából sokkal jelentősebbek a magas éjszakai hőmérsékletek - figyelmeztetett kedden Genfben John Nairn, a Meteorológiai Világszervezet (WMO) extrém hőséggel foglalkozó szakértője. A szakértő szerint fontos lenne, hogy éjszakánként szervezetünk fel tudjon frissülni az egész nap tartó hőség után.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy, a WMO által kedden közzétett nyilatkozat szerint az északi féltekét sújtó hőhullám várhatóan tovább erősödik a héten, ami az éjszakai hőmérséklet emelkedésével jár együtt, növelve a szívroham és más halálesetek kockázatát. Az ENSZ meteorológiai szervezete szerint a hőmérséklet Észak-Amerikában, Ázsiában, Észak-Afrikában és a Földközi-tenger térségében több napon át 40 Celsius-fok felett lesz , ahogy a hőhullám erősödik. A kutatók szerint az éjszakai minimumhőmérséklet is új csúcsokat fog elérni, növelve ezzel a szívroham és a halálesetek kockázatát.

A legtöbbet a nappali hőmérsékleti maximumokról beszélnek, de a legnagyobb egészségügyi kockázatot a magas éjszakai hőmérséklet jelenti, különösen a veszélyeztetett népességcsoportok - csecsemők, idősek, krónikus betegségben szenvedők - számára

- közölte a WMO.

A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Nemzetközi Szövetségének adatai szerint az elmúlt 10 évben 400 ezer ember halálát okozták az extrém klíma- és időjárási események. Egy jelentés szerint Európában 60 ezer többlethalálozást okoztak a tavalyi hőhullámok.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?