Újabb dollármilliókkal segítik az ukrán gazdákat

Újabb dollármilliókkal segítik az ukrán gazdákat

agrarszektor.hu
Samantha Power, az amerikai, nemzetközi segélyezési intézmény, az USAID vezetője kedden 250 millió dolláros új támogatást ígért az ukrán gazdák megsegítésére, akik Oroszország tavalyi inváziója óta nehéz helyzetbe kerültek, most pedig az orosz fél által blokkolt fekete-tengeri gabonaszállítmányok is sújtanak - írja a Reuters.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az odesszai kikötőben Power elmondta, hogy az USAID ukrán mezőgazdasági ágazatra összpontosító kezdeményezésén keresztül megvalósuló beruházás célja a mezőgazdasági infrastruktúra fellendítése és más exportútvonalak bővítése.

Összefogást sürgetnek

Felszólította a többi kormányt és a magánszektort, hogy az amerikai beruházást további 250 millió dollárral egészítsék ki, hogy segítsék az orosz politika által támadott gazdákat, és hosszú távon fellendítsék Ukrajna gazdaságát.

Közös érdekünk, hogy az ukrán gazdák megmaradjanak

- mondta Power kedden az ukrajnai Odessza kikötővárosban tett látogatása során Olekszandr Kubrakov miniszterelnök-helyettessel tartott tájékoztatóján.

Egy nappal korábban Power ellátogatott a fővárosba is, Kijevben az állami katasztrófavédelmi szolgálat székhelyén több mint 500 millió dolláros humanitárius segélyt jelentett be. Emellett további 2,3 millió dollár értékű felszerelést is átadott, hogy segítsen a sürgősségi szolgálatnak kijavítani az orosz erők által Ukrajna kritikus infrastruktúrájában okozott károkat.

Magyarok is segítettek

Ukrán civilek tízezrei haltak meg és milliók menekültek el otthonukból azóta, hogy Oroszország 2022. február 24-én teljes körű inváziót hajtott végre, ami Európa második világháború óta legnagyobb szárazföldi háborújához vezetett.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?