Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.25. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.25. kedd

agrarszektor.hu
Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sokfelé várható zápor, zivatar, melyek közül többhöz károkozó széllökés, jégeső, felhőszakadás is társul! Mindezek nagy eséllyel az ország délkeleti felén rendszerbe is szerveződhetnek - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.07.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.07.25.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.07.25.) napon.

2023.07.25. kedd: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sokfelé várható zápor, zivatar, melyek közül többhöz károkozó széllökés, jégeső, felhőszakadás is társul! Mindezek nagy eséllyel az ország délkeleti felén rendszerbe is szerveződhetnek. A fokozatosan északnyugatira forduló szelet sokfelé kísérik élénk, többfelé erős lökések zivataroktól függetlenül is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 36 fok között várható. Nyugaton, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, míg délkeleten a magasabb értékeket. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, amely egyre nagyobb területen véget vet a hőségnek. A frontérzékenyeknél felléphet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, a szervezet görcskészsége erősödik, továbbá az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok is fokozódhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.07.26 szerda: Erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet várható, majd késő délután, este nyugat felől határozottan csökkenni kezd a felhőzet. Több helyen előfordulhat zápor, zivatar, helyenként heves zivatar is lehet, főleg hazánk délkeleti felén. Délután előbb a Dunántúlon, majd estétől már fokozatosan keletebbre is megszűnhet a csapadék. Az északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A délutáni órákban 19, 28 fok valószínű. A keleti tájakon mérhetik a magasabb, a csapadékos vidékeken az alacsonyabb értékeket.

Friss híreink:

Magyar fejlesztés hoz megoldást a varroa-problémára?

A kaptárkeretek rendszeres forgatásával küzdene egy magyar fejlesztés az egyre súlyosabb varroa-probléma ellen, a rendszer prototípusát jelenleg Amerikában tesztelik. Ha az eredmények igazolják a fejlesztők előzetes várakozásait, a sorozatgyártásra érett termék kifejlesztése következik. A cél egy olyan, a varroa viselkedését kihasználó megoldás, amely akár 80 százalékkal vissza tudja szorítani az atkaállományt a kaptárban, és számos más, távolról vezérelhető funkcióval is rendelkezik.

Itt az igazság a génmódosításról? Ezt sokan nem gondolták volna

Szarv nélküli szarvasmarha, betegségekkel szemben rezisztens sertések és allergénmentes állatok - elsőre olyan, mintha valamilyen scifi filmben lennénk, pedig ez a mai, modern valóság és tudomány. A köztudatban a GMO is mondhatni, hogy „rosszul cseng”, van, aki ódzkodik tőle, van, aki ellenzi és persze vannak olyanok is, akik elfogadják vagy egyszerűen csak nem törődnek vele. Olvashatunk, hallhatunk sok mindent ezzel kapcsolatban, ám pontos tényekről, alátámasztott információkról, tapasztalatokról, magyarázatokról már annál kevesebbet. Itt az ideje eloszlatni a kételyeket, lapunk több kérdésnek is utánajárt a GMO-val kapcsolatban. 

Tuti tipp burgonyatermesztéshez: így lehetne garantáltan bőséges a termés

Ahogy más szántóföldi kultúráknál is, úgy a burgonyatermesztésnél is egyre inkább elkerülhetetlen a robotizáció és a munkafolyamatok automatizálása. Egy nemrégiben készült német tanulmány szerint az európai piacon a Robotti két modellje a legjobb a burgonya termesztésére.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Megindult a roham a magyar bankokba: újra tarolnak a nullás számlák

Több, mint 100 ezren kezdik meg szeptembertől felsőoktatási tanulmányaikat, ami sokak számára egybeesik majd első bankszámlájuk megnyitásával is. Közülük sokan eshetnek abba hiábába, hogy felületesen szemlélve az egyes bankok ajánlatait igen hasonlónak könyvelik el. Ez azonban távol áll a valóságtól, ugyanis a kondíciókban igen komoly eltérések lehetnek és még az sem mindegy, hogy milyen céllal szeretnénk számlát nyitni. Egészen másik csomag lehet ugyanis a legkedvezőbb akkor, ha csak a diákmunkánk után járó fizetést érkeztetnénk ide, mint ha online vásárlásra, esetleg átutalásokra is gyakran használnánk a hozzá társított kártyát. A Pénzcentrum most összegyűjtötte a hazai pénzintézetet diákszámláit, hogy összegezhesse azok legfontosabb jellemzőit.

Íme, a magyar vidék bűntérképe: ezekben a megyékben most a legveszélyesebb élni

Tippeljetek, 2023-ban hol a legveszélyesebb Magyarországon élni? Budapesten, Nógrádban vagy Borsodban? A HelloVidék most annak is utánanézett, hogyan alakult az elmúlt fél évben a helyzet, melyik megyékben történt a legtöbb bűncselekmény, de hozzuk a legbiztonságosabb régiókat is.    

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?