Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.09. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.09. szerda

agrarszektor.hu
Az északi, északnyugati tájakon fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és ott délutántól elszórt jelleggel záporok, zivatarok alakulhatnak ki, estefelé pedig eső is lehet már - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.08.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.08.09.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.08.09.) napon.

2023.08.09. szerda: Az északi, északnyugati tájakon fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és ott délutántól elszórt jelleggel záporok, zivatarok alakulhatnak ki, estefelé pedig eső is lehet már. Másutt közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel, csapadék nélkül. Csak zivatarok környezetében erősödhet meg a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb. Késő estére 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, így hidegfront jellegű panaszok jelentkezhetnek.

A következő napon várható időjárás

2023.08.10 csütörtök: A szakadozott frontfelhőzet délután kelet felé elhagyja hazánkat. Mögötte gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de egyre inkább a napsütés kerül túlsúlyba. Összességében akár több helyen is előfordulhat zápor, zivatar, délután már főként a Dunától keletre lehet csapadék. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül. A csúcshőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Friss híreink:

Elmaradt a kalászosrekord, a kukorica még javíthat az idei éven

A nyári aratási munkák a végéhez közelednek, és az már most látszik, hogy a termés a tavalyi, rendkívül aszályos évhez képest kedvezőbb és bőven fedezi a hazai ellátási igényeket. Némileg azonban árnyalja a képet, hogy az idei évre vonatkozó előzetes mennyiségi és minőségi várakozásoktól elmarad. Nagy kérdés lesz a kukorica helyzete, hiszen tavaly soha nem látott károk keletkeztek a földeken, még a hazai igényeket sem sikerült kielégíteni, történelme során először Magyarország behozatalra szorult. Az idei év is tartogatott tehát hideget, meleget a gazdáknak, a fagy például egyes helyeken 90-100%-os terméskiesést okozott a kajszi esetében. Hogy a többi terméssel kapcsolatban mire lehet számítani, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Ezért nem fog csökkenni a kenyér ára

A gabonaárak csökkenése miatt számos fogyasztóban alakult ki a várakozás, hogy a pékáru fogyasztói ára is mérséklődhet, ám erre nagyon kevés az esély – több termékkör esetében szinte biztosra vehető, hogy árcsökkenésről szó sem lehet. A búza ára ugyanis a különféle kenyerek árában mindössze 15-20 százalékot tesz ki, a komplexebb, minőségi pékáru esetében ennél is kisebb ez az arány. Sokkal többet számít a sütőipari termékek árában az energia, a szállítás és a munkabér költsége, amely sokat növekedett az elmúlt egy-két évben. Nehezíti a helyzetet az is, hogy a sütőipar régóta megoldatlan problémákkal küzd.

Meglepő, ami a magyar búzával, árpával történt: ezt sokan nem gondolták volna

Mostanra lezárult az őszi és tavaszi vetésű kalászosok, valamint a repce betakarítása az országban, és bár a tavalyi évinél lényegesen jobb eredmények születtek, mégsem lehetnek teljesen elégedettek a magyar gazdák. A kedvező időjárás és a megfelelő mennyiségű - vagy annál valamivel több - csapadék ellenére sem lett ugyanis olyan kiemelkedően jó a termés, mint amire tavasszal, egyébként jogosan, számítani lehetett. Az egyes kultúrák terméshozamai között ugyanakkor óriási különbségek tapasztalhatóak az ország különböző térségeiben, abban azonban szinte minden gazda egyetért, hogy a termény minősége sokkal jobb is lehetett volna.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Brutális nyugdíjkatasztrófa közeleg: csak így kerülheted el az időskori nyomorgást

A népességfogyás, az öregedő korfa, valamint a várható élettartam növekedése végzetes helyzetbe sodorhatja az állami nyugdíjrendszert. A valós időskori létbiztonság megteremtésére tehát lassan nem marad más alternatíva, mint hogy az állami minimum mellett tudatosan, saját építgetett vagyonnal is gondoskodunk a jövőről. Erre három kiváló támogatott konstrukció is létezik, amik segítségével az időskori milliók mellett akár évi 280 000 forintos adóvisszatérítéssel is élhetünk. A Pénzcentrum most megmutatja. hogyan élhetsz ezekkel a lehetőségekkel, és azt is, melyik megtakarítási lehetőségek mentesülnek a júliustól életbe lépett szocho változások alól.

Nagy változás jöhet a baromfihús és a tojás árában itthon: ez várhat ránk a boltokban

Az árstop kivezetése után néhány nappal ért néhány meglepetés minket: a liszt és a tojás ára csökkent, a csirkemell, a sertéscomb és a cukor viszont drágább lett. A kötelező akciózások és a beszerzési áron történő eladások miatt látványos áremelkedésről ugyanakkor ezeknél a termékeknél sem lehet beszélni. Utánajártunk, hogyan alakulhat a baromfihús és a tojás ára még az idén az inflációs változások tükrében, de azt is megmutatjuk, most mennyibe kerülnek, és melyik üzletben mennyit vásárolhatunk belőlük. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?